Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Språkresa

Språkresa - ta chansen och studera i ett annat land!

Utveckla dina språkkunskaper genom att åka iväg på en språkresa! Förutom att du lär dig ett nytt språk får du också lära känna en ny kultur, träffar människor från olika delar av världen och upptäcka nya spännande platser.
Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-11 av 11 träffar
 

språkresa

Språkresa - en spännande och lärorik upplevelse

Att åka på språkresa är ett fantastiskt bra och spännande sätt att antingen lära sig ett helt nytt språk eller bättra på sina kunskaper i ett språk. Under alltifrån ett par till upp emot 20 veckor åker du iväg och bor hos en värdfamilj eller på ett boende tillsammans med andra studenter. I och med att du ständigt omges av språket i hemmet, på skolan och på fritiden har du optimala förutsättningar för att lära dig mycket.

Tillsammans med dina kurskamrater får ni ta del av olika aktiviteter och utflykter under er fritid, vilket är ett otroligt bra sätt att upptäcka landet och kulturen på. En språkresa passar dig som vill lära dig eller bättra på dina kunskaper i ett språk samtidigt som du har roligt och lär känna nya kompisar!

Vilken språknivå behöver jag ligga på?

Språkresor arrangeras såväl för dig som är nybörjare som för dig som ligger på en mer avancerad nivå. Ofta arrangerar skolan du läser på ett språktest under kursens första dag för att få en bättre inblick i dina förkunskaper. Studenter med liknande språkkunskaper brukar sättas i samma klass.

Var kan jag åka på språkresa?

Idag erbjuds språkresor till massor av härliga destinationer runt om i världen. Vanligast är språkresor till engelsktalande land såsom USA och England. Språkresor där du får lära dig spanska har vuxit sig allt starkare på senare tid och är idag tillsammans med franskan de största språken tillsammans med engelskan. Även Tyskland och Malta (engelska) är populära destinationer för språkresor.

Vill du vara borta ännu längre? Då kan ett High School utbytesår vara något för dig! Under ditt utbytesår får du lära känna kulturen i det landet där du befinner dig och uppleva en annorlunda skolmiljö. Klicka här för att se var du kan åka på utbytesår!

Jämför dina favoriter
Reportage
Linnea lärde sig mycket av utbytet
Rotary ungdomsutbyte

Linnea har gjort ett sommarutbyte i Frankrike. I reportaget berättar hon om vad hon gjorde, och hur resan påverkade henne.

Läs mer
Clara svarar på frågor om sitt h...
STS Education

Clara pluggade ett år på high school i USA. Här ger hon sina tre bästa tips för dig som också vill testa på ett utbytes-år.

Läs mer
Albin berättar om sitt high scho...
STS Education

Albin berättar mer om hur det är att åka på high school-utbytes. Erfarenheterna kommer han bära med sig för alltid!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information