Visa gymnasium.se som: Mobil

Åk på utbytesår med AFS interkulturell utbildning!Åk som utbytesstudent eller volontär med AFS

AFS Interkulturell Utbildning är en internationell ideell organisation som arbetar för fred och ökad förståelse mellan människor och kulturer. Vill du vara med och förändra världen? Följ med AFS på utbytes- eller volontärprogram till något av de 60 länder som erbjuds!

Att delta i ett AFS-program ger dig erfarenheter och kunskaper som kommer berika och påverka dig under resten av ditt liv. Du får vänner från hela världen, en ny familj, ett nytt språk och insikt i en annan kultur – saker du aldrig kan få i en skolbänk. Oavsett var du åker har du en spännande och utmanande, men framförallt en helt fantastisk upplevelse framför dig!

Alla AFS-studenter och volontärer bor hos en värdfamilj, som inte får betalt för sin insats. De välkomnar dig för att de, liksom du, vill lära känna nya människor och en ny kultur. Som utbytesstudent går du i skolan, som volontär arbetar du i ett samhällsprojekt. 

Alla ansökningar behandlas kontinuerligt. Du åker antingen i början av ett år, eller på sensommaren/hösten.

En personlig och trygg organisation

AFS finns med dig från att du skickat in din ansökan, till dess att du kommit hem igen. Du får trygghet och stöd i form av engagerade volontärer och egen personal. Du får en kontaktperson i värdlandet som hjälper dig med allt från hemlängtan till kulturkrockar. Före, under och efter din tid utomlands får du utbildning och verktyg som hjälper dig förstå din nya kultur, hur du anpassar dig till ett nytt land och hur du hanterar hemkomsten.

Bli en global medborgare

Bo med en ny familj i ett annat land. Upplev nya traditioner. Ta dig tid att uppskatta, värdera och fördjupa dina perspektiv och insikter om andra kulturer, religioner och viktiga världsfrågor.

Skapa förändring

Öppna dina sinnen för ett nytt sätt att se på världen och hjälp andra att se världen på sättet du upplever den. Bygg broar mellan kulturer genom att skapa livslång vänskap.

Lär dig ett nytt språk flytande

Gå i en ny skola, lär dig ett nytt språk och hitta sätt att knyta an till folk från andra kulturer och bakgrunder – kompetenser du kommer att ta med dig hem och använda under en livstid.

Se nya möjligheter

Upptäck nya saker om dig själv och din plats i världen. Lär dig att vända utmanande situationer till värdefulla möjligheter för att växa och mogna som person.

Välj mellan närmare 60 länder!

Oavsett om du vill förbättra engelskan i USA eller Filippinerna, äta äkta pizza i Italien eller uppleva vardagen i en Ghanansk familj, så får du garanterat en upplevelse för livet!

Ett urval av AFS länder:
Ghana Tunisien Filippinerna Hongkong Indien Indonesien Japan Kina Malaysia Sydkorea Thailand Belgien Bosnien och Hercegovina Danmark Finland Frankrike Island Italien Kroatien Lettland Nederländerna Norge Portugal Ryssland Schweiz Serbien Spanien Tjeckien Turkiet Tyskland Ungern Österrike Argentina Bolivia Brasilien Chile Colombia Costa Rica Dominikanska Republiken Ecuador Honduras Mexiko Panama Paraguay Peru Nordamerika Kanada United States of America (USA) Nya Zeeland.

Är du nyfiken på hur din vardag skulle se ut i en annan del av världen? Läs mer om AFS och några av länderna du kan åka till här!


Är du intresserad och vill veta mer om AFS Interkulturell Utbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - AFS Interkulturell Utbildning

Utlandsstudier
Utbytesår / High School Ort Recensioner
AFS Utbytesår - Europa eller Afrika Flera orter (24)
5,0 (2)
AFS Utbytesår - Latinamerika eller Asien Flera orter (23)
5,0 (2)
AFS Utbytesår - USA USA
4,5 (2)
  • = Riksintag

Visa alla

Stipendier för utbytesår

Stipendier för utbytesstudenter

AFS vill att fler ungdomar, oavsett ekonomiska förutsättningar, ska kunna åka som utbytesstudent. Därför erbjuder de stipendium på mellan fem och 20 000 kronor till dig som vill åka till ett icke-engelskspråkigt land. Skicka in din stipendieansökan i samband med din ansökan till utbytesprogrammet.

Reportage

Elias var utbytesstudent i Chile

Två AFS:are berättar om sina utbytesår till Chile och Japan

Läs mer AFS Interkulturell utbildning

Efter ettan var Elias Höckerfelt utbytesstudent i Chile. 
- Jag ville göra min egen grej och då slutade det med att jag valde att åka till Chile, berättar Elias.

Ingrid Skoglund åkte till Japan - där hon stötte på såväl kulturkrockar som nya vänner för livet.
- Jag är ingen direkt äventyrlig människa, men jag klarade det! Är man nervös eller blyg får man prova sig fram, säger Ingrid.


Ta kontakt med AFS Interkulturell Utbildning

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:

Kontaktuppgifter till AFS Interkulturell Utbildning

AFS Interkulturell Utbildning

Medborgarplatsen 25, Trapphus A
118 72 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.afs.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Jakob
(5)
Jag var utbytesstudent med AFS i Nya Zeeland 2015 och hade en oförglömlig upplevelse där. Att resa till en okänd världsdel utan att känna någon är en hisnande utmaning men med AFS i ryggen hade jag möjlighet att utmana mig själv, och sätta mig i situationer som jag normalt inte hade valt. Men just därför kan jag nu säga att jag simmat med delfin...
Visa hela
Alma Löfgren
(5)
Spenderade bästa året i mitt liv i Costa Rica och kom hem med förbättrade kunskaper i både Spanska och Engelska samt mycket mer studiemotivation än innan.
Lina Rehnfeldt
(5)
Jag åkte till Tyskland med AFS och trots att jag tyvärr var tvungen att avbryta programmet tidigare än tänkt är det något av det bästa jag gjort. Jag har lärt mig så himla mycket om en massa saker: mig själv, Sverige, Tyskland, Europa, världen..! Genom AFS träffade jag andra utbytesstudenter som snabbt blev nära vänner och som jag fortfarande ha...
Visa hela

Forum om AFS Interkulturell Utbildning

Här kan du ställa frågor om AFS Interkulturell Utbildning och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med AFS

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.