Utbytesår / High School

AFS Utbytesår - Afrika

AFS Interkultur Sverige, i Ghana (+3 orter)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

AFS Utbytesår - Afrika

Åk på utbytesår i Afrika med AFS!

AFS är en internationell, ideell utbytesorganisation med syfte att bidra till fred genom att öka förståelsen mellan människor och kulturer. Organisationen värderar det kulturella utbytet i sig, och lägger mycket fokus på att du som utbytesstudent verkligen ska få fördjupa dig i din nya omgivning, samt att du ges de verktyg som krävs för att hantera eventuella kulturskillnader. Din utveckling är en stor del av upplevelsen, och AFS har allt från personliga till globala utvecklingsmål för dig som utbytesstudent. AFS har arbetat med utbyten i närmare 70 år och finns, genom sina volontärer och personal, med dig hela vägen från ansökan till efter hemkomst. Förhoppningen är att ditt utbytesår med AFS blir starten för ett socialt och globalt engagemang.

Vill du skaffa vänner, kunskap och erfarenheter för livet, samtidigt som du bidrar till fred och förståelse mellan människor och kulturer? Då ska du åka på utbytesår med AFS, världens största ideella utbytesorganisation! Med AFS kan du välja mellan över 50 länder i alla världsdelar, och du kan åka antingen på våren eller hösten.

Låter detta som något för dig? Fyll i en intresseanmälan så får du mer information om AFS utbytesprogram!

AFS utbytesår

Som utbytesstudent bor du hos en värdfamilj och går i skolan. Du lär dig språket, tar del av nya traditioner och får kulturell kompetens – saker som du kommer ha nytta av under resten av ditt liv! Beroende på var du vill åka lämnar du Sverige någon gång mellan januari-mars eller augusti-oktober.

Afrika

AFS länder i Afrika:

  • Egypten
  • Ghana
  • Sydafrika
  • Tunisien

Behörighet

För att bli antagen måste du visa motivation och nyfikenhet. Formella krav är godkända betyg i alla ämnen. Till vissa länder krävs förkunskaper i landets språk. Gör en intresseanmälan för mer detaljerad information om behörighet och förkunskaper.

Är du intresserad och vill veta mer om AFS Utbytesår - Afrika, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Två AFS:are berättar om sina utbytesår till Chile och Japan

AFS Interkulturell utbildning

Efter ettan var Elias Höckerfelt utbytesstudent i Chile. 
- Jag ville göra min egen grej och då slutade det med att jag valde att åka till Chile, berättar Elias.

Ingrid Skoglund åkte till Japan - där hon stötte på såväl kulturkrockar som nya vänner för livet.
- Jag är ingen direkt äventyrlig människa, men jag klarade det! Är man nervös eller blyg får man prova sig fram, säger Ingrid.

AFS Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lina Rehnfeldt
29 apr 2016
Något av det bästa jag gjort

Jag åkte till Tyskland med AFS och trots att jag tyvärr var tvungen att avbryta programmet tidigare än tänkt är det något av det bästa jag gjort. Jag har lärt mig så himla mycke...

Visa hela
5/5
Lisa
10 mar 2015

Om du är mellan 15-18,5 år och är sugen på att ta klivet ur din trygga, lite långtråkiga, vanliga vardag, vill vidga dina vyer, lära dig ett nytt språk, berikas med en annorlund...

Visa hela
AFS Interkultur Sverige
Nordre Fasanvej 111
2000 Frederiksberg

AFS hjälper världen att lära sig leva tillsammans

Att delta i ett AFS-program ger dig en unik erfarenhet och samtidigt en upplevelse som fortsätter hela livet. AFS har egen verksamhet i mer än 50 länder, som t.ex. Japan, Kina, Filippinerna, Indonesien, Sydafrika, Italien, Frankrike, Belgien, Costa Rica, USA,...

Läs mer om AFS Interkultur Sverige och visa alla program.

Sponsrad