Visa gymnasium.se som: Mobil

AFS Utbytesår - Latinamerika och Nordamerika

AFS Interkultur Sverige
Programinformation
Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Peru - Visa alla  
Utbytesår / High School
AFS Utbytesår - Nordamerika eller Latinamerika

Om utbildningen

Är du nyfiken på att studera i Latinamerika eller Nordamerika?

Om AFS:

AFS är en internationell, ideell utbytesorganisation med syfte att bidra till fred, genom att öka förståelsen mellan människor och kulturer. Vi värderar det kulturella utbytet i sig, och lägger mycket fokus på att du som utbytesstudent verkligen ska få fördjupa dig i din nya omgivning, samt att du ges de verktyg som krävs för att hantera eventuella kulturskillnader. Din utveckling är en stor del av upplevelsen, och vi har allt från personliga till globala utvecklingsmål för dig som utbytesstudent. Vi har arbetat med utbyten i närmare 70 år och finns, genom våra volontärer och personal, med dig hela vägen från ansökan till efter hemkomst. Förhoppningen är att ditt utbytesår med oss blir starten för ett socialt och globalt engagemang.

USA 

USA är inte bara ett land, som dessutom har över 320 miljoner invånare, utan även en kontinent. I USA hittar du livsstilar, människor, klimat och kultur av alla sorter, och det är kanske det som gör landet så speciellt. Här finns både storslagen natur och gigantiska motorvägar, stora städer och små orter, samt politiskt konservativa och mycket liberala miljöer. Som utbytesstudent i USA får du genom din värdfamilj och skola möta den amerikanska verkligheten såsom den ser ut i den del av USA du bor. Det ger dig en unik insikt i variationerna i världens kanske mäktigaste land.

Det moderna USA beskrivs ofta som en smältdegel av folk och kulturer. Här finns också olika grupper av ursprungsbefolkningar som lever delvis integrerat och delvis självständigt. Medan de flesta amerikaner delar flera grundvärderingar finns det tydliga sub-kulturer från andra länder i de flesta större städer. Dessa kulturer påverkar kontinuerligt utvecklingen av värderingar och livsstil.

High School i USA

Att vara utbytesstudent på high school i USA kan vara precis som du föreställt dig. Eller långt ifrån. Det finns skolbaler, cheerleading, amerikansk fotboll och andra roliga aktiviteter efter skoldagen, men också regler för klädsel, enformig skolmat och förbud mot mobiltelefoner i skolan.

Kanada

Till yta räknas Kanada som världens näst största land efter Ryssland. Trots det bor 90 % av befolkningen vid gränsen till USA. 89 % av landet är nämligen obeboeligt på grund av permanent frost.

Ofta misstas livet i Kanada för att vara väldigt likt det liv man lever i USA, men länderna är väldigt olika. Brittisk solidaritet, fransk livlighet, inuitiska seder och kinesiska influenser är några av de komponenter som har skapat ett öppet och gästvänligt samhälle. Kanadensarna beskrivs ofta som vänliga, resonabla och öppna. Passionen för hockey, maple syrup och skådespelaren Ryan Gosling är något som utmärker landet lite extra.

Latinamerika

Vill du äta en sen middag under stjärnorna i Argentina? Eller ha Amazonas regnskog inpå knuten? Vill du ta reda på om fotboll, stränder, en mix av europeiskt och sydamerikanskt, samt en avslappnad inställning till livet är en bra sammanfattning av Latinamerika? Väljer du att göra ditt utbytesår i Latinamerika kommer du utöver detta att lära dig spanska, ett språk som över 400 miljoner människor har som modersmål, och som talas i 20 länder. Undantaget är i Brasilien, där du istället lär dig portugisiska.

AFS länder i Latinamerika:

  • Argentina
  • Brasilien
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominikanska Republiken
  • Peru

Värdfamiljer

AFS värdfamiljer ställer upp helt ideellt för att de är nyfikna på omvärlden och genom dig vill få inblick i svensk kultur. Samtidigt vill de också dela med sig av sin vardag. Varje utbytesstudent och värdfamilj har en kontaktperson. Kontaktpersonen är en AFS-volontär som finns där, både för stöd och socialt umgänge. Vid minst tre tillfällen spritt under året arrangeras regionala, obligatoriska läger, då du träffar AFS-utbytesstudenter från hela världen, och tillsammans med AFS volontärer diskuterar era erfarenheter. Ofta ordnar också AFS volontärer olika aktiviteter lokalt.

Fördjupa dina språkkunskaper

Som utbytesstudent i Nord- eller Latinamerika har du chansen att fördjupa dig i några av världens viktigaste språk, engelska och spanska. Oavsett vad du väljer att göra i framtiden ger ett utbytesår i Nord- eller Latinamerika dig nya erfarenheter och perspektiv som du kommer att ha stor nytta av.

Är du intresserad och vill veta mer om AFS Utbytesår - Latinamerika och Nordamerika , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Två AFS:are berättar om sina utbytesår till Chile och Japan

Efter ettan var Elias Höckerfelt utbytesstudent i Chile. 
- Jag ville göra min egen grej och då slutade det med att jag valde att åka till Chile, berättar Elias.

Ingrid Skoglund åkte till Japan - där hon stötte på såväl kulturkrockar som nya vänner för livet.
- Jag är ingen direkt äventyrlig människa, men jag klarade det! Är man nervös eller blyg får man prova sig fram, säger Ingrid.AFS Facebook

Kontakta skolan

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:

AFS Interkultur Sverige

AFS hjälper världen att lära sig leva tillsammans

Att delta i ett AFS-program ger dig en unik erfarenhet och samtidigt en upplevelse som fortsätter hela livet. AFS har egen verksamhet i mer än 50 länder, som t.ex. Japan, Kina, Filippinerna, Indonesien, Sydafrika, Italien, Frankrike, Belgien, Costa Rica, USA,...


Läs mer om AFS Interkultur Sverige och visa alla program.

Kontaktuppgifter

AFS Interkultur Sverige

Nordre Fasanvej 111
2000 Frederiksberg

 Visa telefonnummer
www.afs.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Sara Grim
Jag åkte på ett utbytesår med AFS 2014-2015 och blev placerad i Washington. D.C. och hade ett helt fantastiskt år i USAs huvudstad. AFS tog hand om mig hela vägen och det var skönt att bara kommunicera med en organisation istället för att åka med en svensk organisation som sammarbetar med en annan i USA. AFS kändes säkert och tryggt och dem men...
Visa hela
Ebba Ribbing
Skulle absolut rekommendera, 4/5 var för att jag inte kunde vara med på graduation utan blev freshman men det var ändå toppen!!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med AFS

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:

Intresserad av
Jag har en fråga
Påminn mig om informationsmöte
Jag vill ha mer information skickat till mig
Ring upp mig
jag har frågor om resor under COVID
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Två AFS:are berättar om sina utb...
AFS Interkulturell utbildning

Efter ettan var Elias Höckerfelt utbytesstudent i Chile. 
- Jag ville göra min egen grej och då slutade det med att jag valde att åka till Chile, berättar Elias.

Ingrid Skoglund åkte till Japan - där hon stötte på såväl kulturkrockar som nya vänner för livet.
- Jag är ingen direkt äventyrlig människa, men jag klarade det! Är man nervös eller blyg får man prova sig fram, säger Ingrid.

Läs mer