Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Utbytesår / High School
Inga recensioner än

STS High School: Europa

STS Education, i Schweiz (+11 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High school-år - Europa

STS High School i Europa

Vad föredrar du? Sol, stränder och fotboll i Spanien eller Italien? Att bo nära skidbackarna i Österrike eller Schweiz? Att öva på engelska och uppleva livsstilen i Irland eller Storbritannien? Att bära det senaste modet i Frankrike eller Skandinavien? Att äta Wurst i Tyskland eller Gouda-ost i Nederländerna? En kontinent – elva olika sätt att leva och lära. STS High School-program finns på många platser och passar alla intressen och inriktningar. Den gemensamma nämnaren är att du lär känna en ny kultur, en ny familj och en ny skola. Häng med oss ut i Europa!

   

STS High School i Danmark

Danmark har en hög levnadsstandard och har upprepade gånger fått utmärkelsen ”världens lyckligaste land”. Trots landets lilla storlek finns det mycket att upptäcka här. Närheten till Europa märks på den öppna och sociala mentaliteten och du kommer snabbt komma in i livsstilen.

Gymnasiet i Danmark påminner mycket om skolan i Sverige. Du förväntas vara aktiv och delta i diskussioner på lektionerna. Likt i svenska familjer kommer du ha mycket frihet hos din danska värdfamilj, men även här förväntas du ta eget ansvar. Danska tonåringar lever ett fritt liv och har blivit uppmuntrade att vara självständiga och att tänka kritiskt under hela sin uppväxt.

   

STS High School i Finland

I Finlands storslagna nordiska landskap finns det ett fascinerande djurliv, orörda skogar och omkring 200 000 sjöar. Här råder en extremt hög livskvalitet och under de senaste åren har Finland toppat listan över världens lyckligaste länder. Finländarna har rykte om sig att vara ganska reserverade och måste uthärda långa, kalla vintrar. Men under ytan kommer du att märka att finländarna är varma och genuina, älskar friluftsliv, njuter av de nöjen vintern har att erbjuda och även vet hur man roar sig (och vi får inte glömma bastubadandet).

Finlands skolsystem är känt för att vara ett av de bästa i världen. Man uppmuntrar kritiskt tänkande och intellektuella utmaningar, i stället för att repetera och memorera. Det ges endast ett fåtal hemläxor och skoldagarna är kortare eftersom man ser fritiden som en viktig del av en sund och komplett utbildning.

   

STS High School i Frankrike

Runt 85 miljoner turister från hela världen kan inte ha fel – Frankrike måste besökas. Landet har innehaft första platsen i World Tourism Organization’s årliga statistik under flera årtionden. Inte undra på att Frankrike är en storfavorit. Shopping, mode och stadsliv i Paris, glamoröst strandliv på franska Rivieran, skidåkning i franska Alperna och en vacker landsbygd är något av allt som lockar utländska besökare.

Den franska motsvarigheten till high school kallas le lycée och det franska utbildningssystemet räknas som ett av världens bästa. Ett år i Frankrike kommer verkligen att främja dina fortsatta studier.

   

STS High School i Irland

Céad Mile Fáilte! Den traditionella hälsningsfrasen kan sägas med andra ord: Välkommen gånger tusen! I Irland kan du vara säker på att stöta på en hel del gaeliska, men engelska är det främsta språket. Det irländska uttalet av engelska kan vara lite svårt i början, men du vänjer dig snart. Och du kommer med stor sannolikhet att älska det!

Ön består av två länder. Utöver republiken Irland, där du som utbytesstudent med STS blir placerad, finns här även Nordirland som är en del av Storbritannien. Irland, den gröna ön, är otroligt vackert. Det irländska skolsystemet har ett mycket gott rykte och det är hög nivå på undervisningen. Skoluniform används i de flesta skolor.

I Irland erbjuder vi även STS Select, vilket innebär att du väljer exakt var du vill bo och vilken skola du vill gå på – perfekt för dig som vill bo på en bestämd plats eller utöva en viss sport eller studera speciella ämnen.

   

STS High School i Italien

Frågar du en italienare varför du ska komma till Italien får du troligen höra att landet har den bästa maten, det vackraste språket, den mest imponerande kulturen och fotbollslag i världsklass. Det är svårt att inte hålla med. Dessutom finns här många fantastiska städer, som Milano, Venedig, Florens och självklart Rom, och en landsbygd som är full av vackra platser och byar. Landet har ett ljuvligt klimat med strandliv vid Medelhavet och vintersport i bergen. Italien har verkligen mycket att erbjuda.

High school i Italien kallas Scuola Secondaria Superiore. Skolan är ganska strikt, men man bär ingen skoluniform. Dina lärare förväntar sig att du under skoltid har fullt fokus på studierna. Skolveckan pågår mellan måndag och lördag, men skoldagarna är relativt korta.

   

STS High School i Nederländerna

De flesta människor känner till tulpanplanteringarna, väderkvarnarna och det avancerade kanalsystemet (utmärkt för skridskoåkning på vintern). Vi pratar så klart om Nederländerna – ett litet men otroligt intressant land som har så mycket mer att erbjuda än dessa traditionella symboler.

Nederländerna är ett av Europas minsta länder, fast det är väldigt tätbefolkat och internationellt. I storstäder som Amsterdam, Haag och Rotterdam är design- och modescenen tydligt närvarande och kulturlivet progressivt och intressant.

I Nederländerna är kontakten mellan lärare och elever informell och öppen. Lärarna uppmuntrar eleverna att ställa frågor och gillar när eleverna själva söker reda på fakta och drar egna slutsatser.

   

STS High School i Norge

Ta chansen att studera i vårt härliga grannland i väst. Norge är världskänt för sin exceptionella natur och är ultimat för dig som älskar friluftsliv. Landet har otroligt vackra fjäll, fjordar och glaciärer, men samtidigt städer med pulserande stads- och kulturliv. Du lär dig norska utan problem och kommer in i livsstilen snabbt!

Norrmän i allmänhet beskriver sig själva som sportälskare och specialister på utomhusaktiviteter. Du kommer snart att upptäcka att det stämmer till hundra procent. På sommaren går man ”på tur” i det vackra norska landskapet, med vandrarkängor på fötterna och matsäck i ryggsäcken. På vintern är det dags att ta fram skidorna. Våra norska värdfamiljer finns över hela landet.

High school i Norge kallas Videregående. Relationen mellan lärare och elever är öppen och informell. Du förväntas vara aktiv för att lära dig så mycket som möjligt.

   

STS High School i Schweiz

Älskar du skidåkning? Då har du hittat det perfekta landet för ditt high school-utbyte. Schweiz är ett riktigt paradis för skidåkare! Men landet har så klart mer att erbjuda än snötäckta alper. Levnadsstandarden är hög i detta prydliga, välorganiserade och kulturellt mångsidiga land. Här finns små traditionella byar men också moderna och internationella storstäder som Zürich, Bern och Genève.

Schweiz har tre officiella språk: italienska, franska och tyska De flesta av våra studenter bor i en tysktalande familj och går därför på en tysk skola. Du behöver ha läst tyska i minst två år för att kunna klara av dina studier.

   

STS High School i Spanien

Det kan bero på det varma vädret, på de vänliga och pratsamma spanjorerna, siestan eller sena tapasmåltider med din värdfamilj – Spanien kommer att charma dig och göra dig glad. Nästan 500 miljoner människor världen över talar spanska. Detta språk i ditt framtida CV öppnar många dörrar.

Det härliga spanska vädret gör att utomhusaktiviteter lockar. Många värdfamiljer bor nära havet och då är det vattensport som gäller. Det brukar finnas mycket att välja på om vill spela fotboll, handboll eller basket. En annan populär sport är golf, och golfbanor finns nästan överallt i Spanien. När sommaren är slut kan du åka skidor i några delar av landet! Vill du prova något typiskt spanskt? Om du gillar att dansa ska du absolut anmäla dig till en flamencokurs.

   

STS High School i Storbritannien

Historia, tradition och monument. Det senaste inom musik, film och mode. Pittoreska byar, vita klippor, böljande hedar och soliga stränder. Här hittar du världsberömda städer som London, Oxford och Cambridge. Och, enligt många har de världens bästa fotbollsliga. Att vara utbytesstudent i Storbritannien är den perfekta kombinationen av en utmärkt utbildning och massor av nöjen och aktiviteter. Du kommer att lära känna ett underbart land med fantastiska människor. Och var lär du dig engelska bäst och får den härliga brittiska accenten om inte i Storbritannien?

Det brittiska utbildningssystemet har gott rykte och ses ofta som ett av världens bästa. Många skolor kräver att eleverna bär skoluniform, och du förväntas tilltala lärarna med Sir, Mr, Mrs eller Miss. Det erbjuds vanligen en hel mängd aktiviteter utanför läroplanen som sporter, musik, konst, kultur- och akademiska klubbar.

I Storbritannien erbjuder vi även STS Select, vilket innebär att du väljer exakt var du vill bo och vilken skola du vill gå på – perfekt för dig som vill bo på en bestämd plats eller utöva en viss sport eller studera speciella ämnen.

   

STS High School i Tyskland

Tyskland är EU:s befolkningsmässigt största land. Det är också den största ekonomin i EU, och det ser du på den höga levnadsstandarden. Detta moderna, kosmopolitiska land är centrum för teknologi och innovation. Blandningen av gammalt och ultramodernt gör städer som Berlin, Hamburg och Köln spännande. Tyskland lockar människor från hela världen med sitt mångfacetterade kulturutbud.

Tyska ungdomar är relativt självständiga och får ofta stor frihet, men de förväntas också ta stort ansvar. Ett år i Tyskland ger dig verkligen chansen att växa som person. Ett tips inför din fritid i Tyskland: Verein. Verein är tyska för förening, och många utbytesstudenter upptäcker snart att en gruppaktivitet är ett bra sätt att hitta vänner och ha kul efter skolan.

   

STS High School i Österrike

Du måste inte åka skidor för att älska Österrike. Men om pudersnö och välskötta pister är din grej så är detta paradiset. Det finns berg och liftsystem överallt och ofta ligger de nära städerna. På helgerna brukar familjer ge sig ut och vandra eller åka skidor i bergen. Var beredd på att finslipa din utförsåkning. Du kanske till och med får chansen att besöka en av landets alla världskända skidorter. Vintersport är dock inte allt. Om du inte vill tillbringa all din tid i backarna finns det förstås även annat att göra. Landet har till exempel en fantastisk cafétradition. Österrike är också känt för sin musikaliska historiska, till exempel för Mozarts verksamma år i Salzburg.

Det finns många skolor med inriktning mot musik eller andra specialämnen. Meddela oss om du är särskilt intresserad av musik, ekonomi, sport eller något annat. Vi gör vårt bästa för att hitta en skola som passar dig.

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Europa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2023

  • Klassrum
  • Finland

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS High School

Det är genom att konfronteras med det okända som du utvecklas och lär känna dig själv. Att uppleva livet utomlands på ett high school-år eller en språkresa är att göra varje dag till ett spännande äventyr. Är du redo för...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad