Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Utbytesår / High School
Inga recensioner än

AFS Utbytesår - Oceanien

AFS Interkultur Sverige, i Nya Zeeland (+1 orter)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

AFS Utbytesår - Oceanien

Utbytesår i Australien eller Nya Zeeland med AFS

AFS är en genuin utbytesorganisation med syfte att bidra till fred genom att öka förståelsen mellan människor och kulturer. Här värderas det kulturella utbytet i sig, och mycket fokus läggs på att du som utbytesstudent verkligen ska få fördjupa dig i din nya omgivning, samt att du ges de verktyg som krävs för att hantera eventuella kulturskillnader. AFS har arbetat med utbyten i närmare 70 år och finns, genom volontärer och personal, med dig hela vägen från ansökan till efter hemkomst.
Förhoppningen är att ditt utbytesår med AFS blir starten för ett socialt och globalt engagemang.

Vill du skaffa vänner, kunskap och erfarenheter för livet, samtidigt som du bidrar till fred och förståelse mellan människor och kulturer? Då ska du åka på utbytesår med AFS, världens största ideella utbytesorganisation! Med AFS kan du välja mellan närmare 60 länder i alla världsdelar, och du kan åka antingen på våren eller hösten.

AFS utbytesår

Som utbytesstudent bor du hos en värdfamilj och går i skolan. Du lär dig språket, tar del av nya traditioner och får kulturell kompetens – saker som du kommer ha nytta av under resten av ditt liv! Beroende på vart du vill åka lämnar du Sverige någon gång mellan januari-mars eller augusti-oktober.

Australien

Australien är geografins kinderägg – både ö, land och kontinent i ett och samma paket. På utbyte ”Down Under” upptäcker du hur mycket mer det här landet kan erbjuda än koalabjörnar och fina operahus. Landet, som är världens sjätte största, består av en massa ofruktbar och torr terräng. Därför lever stora delar av befolkningen i städer längs kusten. Du kommer förmodligen få många chanser till att gå längs de många vackra stränder som omger Australien. Australiensarna är mycket förtjusta i att vara utomhus, oavsett om det är för att spela cricket eller att grilla.

Den australienska tonåringens vardag är varierande. Många tycker om utomhusaktiviteter, vilket kan vara idrott, turer i naturen eller att campa. Självklart är det populärt att vara på stranden, och att gå på bio eller konsert senare på kvällen. Att ha ett deltidsjobb utöver skolan är inte ovanligt för australiensiska ungdomar. Det finns också ett stort utbud av olika klubbar och aktiviteter man kan delta i, såsom scouter, religiösa och frivilliga grupper, samt idrottslag.

Study your Way - Nya Zeeland

Som programnamnet antyder är detta programmet med allra mest flexibilitet och valmöjligheter – Study your Way i Nya Zeeland! Du väljer själv vilket område du helst vill bli placerad i, vilken skola du vill gå på och du garanteras komma iväg i tid. Skolårsprogrammen startar antingen till våren eller hösten och programmet pågår i runt 8 månader med flexibla datum. Det är också det mest flexibla programmet när det kommer till åldersgräns och skolorna tar emot internationella studenter upp till 19 års ålder.

Lär känna landets fantastiska kultur genom att gå på high school och bo i en värdfamilj. AFS har en förmedlande roll i Study your Way-programmet och det är främst skolorna själva som söker värdfamiljer. Nya Zeelands high schools har stor erfarenhet av att ta emot internationella studenter. Det här är utbytet för dig som vill ha större möjlighet att påverka ditt eget år!

Är du intresserad och vill veta mer om AFS Utbytesår - Oceanien , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Två AFS:are berättar om sina utbytesår till Chile och Japan

AFS Interkulturell utbildning

Efter ettan var Elias Höckerfelt utbytesstudent i Chile. 
- Jag ville göra min egen grej och då slutade det med att jag valde att åka till Chile, berättar Elias.

Ingrid Skoglund åkte till Japan - där hon stötte på såväl kulturkrockar som nya vänner för livet.
- Jag är ingen direkt äventyrlig människa, men jag klarade det! Är man nervös eller blyg får man prova sig fram, säger Ingrid.

AFS Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

För att bli kontaktad av AFS, fyll i följande uppgifter:
AFS Interkultur Sverige
Nordre Fasanvej 111
2000 Frederiksberg

AFS hjälper världen att lära sig leva tillsammans

Att delta i ett AFS-program ger dig en unik erfarenhet och samtidigt en upplevelse som fortsätter hela livet. AFS har egen verksamhet i mer än 50 länder, som t.ex. Japan, Kina, Filippinerna, Indonesien, Sydafrika, Italien, Frankrike, Belgien, Costa Rica, USA,...

Läs mer om AFS Interkultur Sverige och visa alla program.

Sponsrad