Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasium i Örebro

Gymnasium i Örebro - studera i en central och stor stad

Örebro är den sjätte största staden i Sverige och erbjuder en mängd olika nöjen och aktiviteter. För dig som är intresserad av idrott finns en mängd olika idrotter att utöva i Örebro. Det finns cirka 20 stycken gymnasieskolor i Örebro!
Visar 1-20 av 130 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 130 träffar
1
2
3
4
...
7

Gymnasium i Örebro

Gymnasium i Örebro - Mitt i Sverige

Örebro har blivit ett logiskt centra och det kan vara med tanke på stadens läge mitt i centrala Sverige.  Huvudnäringen i Örebro har blivit handel, industri och logistik. Tolv kilometer från citycentrum ligger Örebro Airport som är en av Sveriges mest trafikerade. Stora arbetsgivare idag är Örebro universitet och Universitetssjukhuset i Örebro. Örebro har även blivit kallad skostaden med anledning av att det fanns väldigt många skofabriker i staden för många år sedan. Idag är dessa fabriker nedlagda.  

Idrott i Örebro

Om du är intresserad av idrott är detta en stad för dig. Fotboll, tennis, kajakpaddling, fäktning och aerobics är bara några av de sporter som går att utöva i Örebro. Under vintermånaderna erbjuder staden dessutom en alpinanläggning och preparerad längdskidåkning som ligger i Kilsbergen, bara två mil från Örebro. Perfekt för dig som vill gå gymnasiet och åka skidor. Klicka här för att se gymnasieskolor med idrottsutbildningar i Örebro.

Gymnasium i Örebro

I Örebro finns det nästan 20 gymnasieskolor, både kommunala och fristående gymnasieskolor. Kommunen erbjuder utbildningar både inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Både skolformerna har riksgymnasium för döva, hörselskadade och dövblinda. För de eleverna med Aspergers syndrom eller hög fungerande autism finns det utbildning inom Samhällsvetenskapsprogrammet.

Ansökan till ett gymnasium i Örebro

När det är dags att söka gymnasium i nionde klass kan du göra din ansökan på internet. Alla niondeklassare får information om inloggningsuppgifter av en studie- och yrkesvägledare på högstadieskolan du går. Denna information får du i början på januari det året du ska söka till ett gymnasium i Örebro. Under hela februari kan du registrera dina val. Har du ingen dator hemma kan du göra ditt gymnasieval i skolan eller använda den vanliga ansökningsblanketten som du hittar på Örebro kommuns hemsida.

Antagningskanslier i Örebro

Antagningskansliet i Örebro län
Box 311 10, 701 35 Örebro
gymnasieantagningen@orebro.se
Tfn: 019-21 10 00 (servicecenter)

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Box 311 88, 701 35 Örebro
riksgymnasiet.kansli@orebro.se
Tfn:019-21 67 45

Plugga vidare efter gymnasiet i Örebro!

Örebro universitet rankas bland de 500 främsta i världen och är ett modernt och expansivt universitet. Örebro universitet erbjuder attraktiva programutbildningar med en stark forskningsanknytning. Örebro är en studentstad med cirka 16 000 studenter. Läsåret 2010/2011 utsågs staden till Sveriges bästa studentstad.

Källor: antagningskanslier.se, sfs.se, oru.se, orebro.se

Jämför dina favoriter
Reportage
"Jag ville gå på en skola som ku...
Grillska gymnasium Örebro

Michaela går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Hudiksvall för att gå på Grillska Elitfotboll och hon känner att det var helt rätt val för henne.

Läs mer
El- och energieleven Jesper berä...
NTI Gymnasiet Örebro

Jesper läser el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet. I den här intervjun får vi bland annat veta vad Jesper tycker är det bästa med utbildningen och ta del av hans tips inför gymnasievalet.

Läs mer
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer
"Jag har utvecklats massor inom ...
LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Wilda, 17 år pluggar Foto & Film på LBS Örebro. Wilda valde LBS för att det verkade vara en öppen och kreativa skola som skulle ge henne stora möjligheter att lyckas.

Läs mer
“Jag valde LBS Örebro för det kä...
LBS Örebro

Philip läser Systemutveckling på LBS i Örebro. På skolan blir hans idéer till verklighet genom kod och andra smarta lösningar.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information