Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Gymnasium i Örebro

Gymnasium i Örebro - studera i en central och stor stad

Örebro är den sjätte största staden i Sverige och erbjuder en mängd olika nöjen och aktiviteter. För dig som är intresserad av idrott finns en mängd olika idrotter att utöva i Örebro. Det finns cirka 20 stycken gymnasieskolor i Örebro!
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 126 träffar

Gymnasium i Örebro

Gymnasium i Örebro - Mitt i Sverige

Örebro har blivit ett logiskt centra och det kan vara med tanke på stadens läge mitt i centrala Sverige.  Huvudnäringen i Örebro har blivit handel, industri och logistik. Tolv kilometer från citycentrum ligger Örebro Airport som är en av Sveriges mest trafikerade. Stora arbetsgivare idag är Örebro universitet och Universitetssjukhuset i Örebro. Örebro har även blivit kallad skostaden med anledning av att det fanns väldigt många skofabriker i staden för många år sedan. Idag är dessa fabriker nedlagda.  

Idrott i Örebro

Om du är intresserad av idrott är detta en stad för dig. Fotboll, tennis, kajakpaddling, fäktning och aerobics är bara några av de sporter som går att utöva i Örebro. Under vintermånaderna erbjuder staden dessutom en alpinanläggning och preparerad längdskidåkning som ligger i Kilsbergen, bara två mil från Örebro. Perfekt för dig som vill gå gymnasiet och åka skidor. Klicka här för att se gymnasieskolor med idrottsutbildningar i Örebro.

Gymnasium i Örebro

I Örebro finns det nästan 20 gymnasieskolor, både kommunala och fristående gymnasieskolor. Kommunen erbjuder utbildningar både inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Både skolformerna har riksgymnasium för döva, hörselskadade och dövblinda. För de eleverna med Aspergers syndrom eller hög fungerande autism finns det utbildning inom Samhällsvetenskapsprogrammet.

Ansökan till ett gymnasium i Örebro

När det är dags att söka gymnasium i nionde klass kan du göra din ansökan på internet. Alla niondeklassare får information om inloggningsuppgifter av en studie- och yrkesvägledare på högstadieskolan du går. Denna information får du i början på januari det året du ska söka till ett gymnasium i Örebro. Under hela februari kan du registrera dina val. Har du ingen dator hemma kan du göra ditt gymnasieval i skolan eller använda den vanliga ansökningsblanketten som du hittar på Örebro kommuns hemsida.

Antagningskanslier i Örebro

Antagningskansliet i Örebro län
Box 311 10, 701 35 Örebro
gymnasieantagningen@orebro.se
Tfn: 019-21 10 00 (servicecenter)

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Box 311 88, 701 35 Örebro
riksgymnasiet.kansli@orebro.se
Tfn:019-21 67 45

Plugga vidare efter gymnasiet i Örebro!

Örebro universitet rankas bland de 500 främsta i världen och är ett modernt och expansivt universitet. Örebro universitet erbjuder attraktiva programutbildningar med en stark forskningsanknytning. Örebro är en studentstad med cirka 16 000 studenter. Läsåret 2010/2011 utsågs staden till Sveriges bästa studentstad.

Källor: antagningskanslier.se, sfs.se, oru.se, orebro.se

Jämför dina favoriter
Reportage
"Jag ville gå på en skola som ku...
Grillska gymnasium Örebro

Michaela går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Hudiksvall för att gå på Grillska Elitfotboll och hon känner att det var helt rätt val för henne.

Läs mer
Andreas och Joel pluggar på Gril...

Andreas och Joel studerar på Grillska Gymnasiet i Örebro! Läs intervjuerna med de båda där de berättar om hur det är att studera på Grillska Gymnasiet.

Läs mer
El- och energieleven Jesper berä...
NTI Gymnasiet Örebro

Jesper läser el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet. I den här intervjun får vi bland annat veta vad Jesper tycker är det bästa med utbildningen och ta del av hans tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Linus Olofsson på NTI Gymnasiet ...

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!

Läs mer
Anton på NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information