Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Grillska Gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 110 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 227,3) * statistik från 2020

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomi på Grillska Örebro

Välkommen till Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Grillska Gymnasiet Örebro

Är du intresserad av hur ekonomi och samhälle hänger ihop? Vill du lära dig om företagens roll i en globaliserad värld och hur det är att driva företag? Ekonomiprogrammet på Grillska Örebro är en bred utbildning som ger en bra bas inför fortsatta högskolestudier.

Under utbildningen fördjupar du dig inom både företagande och juridik och du lär dig grunderna i privatekonomi och företagsekonomi.

Marknadskommunikation, företagsekonomi och försäljning är centralt i utbildningen liksom att du får testa dina kunskaper i verkligheten.

Chans att testa dina kunskaper

Du läser också kurser i psykologi, affärsjuridik, entreprenörskap och marknadsföring. Vill du prova att starta ett företag har du möjlighet att starta ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår.

Du får också chans att utforska hur dina färdigheter inom ekonomi, entreprenörskap och juridik kan kombineras med ett samhällsengagemang. Under utbildningens projektveckor med fokus på socialt entreprenörskap lär du dig mer om hur du kan bidra till ett bättre samhälle och göra skillnad.

Öppnar för breda studier

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och du kan efter avslutade studier söka ett stort utbud av högskoleutbildningar inom ekonomi, juridik och samhällsvetenskap.

Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilekonom, fastighetsmäklare, organisationsutvecklare, företagare, företagsanalytiker, försäljare, revisor, marknadsförare eller jurist.

Ekonomiprogrammet erbjuder dig:

  • Valbart program för Elitfotboll NIU
  • Prova att driva eget UF-företag
  • Varva teori och praktik
  • Skarpa projekt
  • Idrottsprofiler mot fotboll, dans, personlig träning och egen idrottssatsning
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet ger en högskoleförberedande examen.

Reportage

Michaela, Grillska Gymnasium Örebro

"Jag ville gå på en skola som kunde utveckla mig som fotbollsspelare"

Läs mer Grillska gymnasium Örebro

Michaela går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Hudiksvall för att gå på Grillska Elitfotboll och hon känner att det var helt rätt val för henne.


Andreas och Joel

Andreas och Joel pluggar på Grillska Gymnasiet Örebro

Läs mer Grillska Gymnasiet Örebro

Andreas och Joel studerar på Grillska Gymnasiet i Örebro! Läs intervjuerna med de båda där de berättar om hur det är att studera på Grillska Gymnasiet.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Örebro

Grillska gymnasiet i Örebro

Grillska gymnasiet i Örebro är den lilla skolan med det stora hjärtat. På skolan kan du välja mellan fyra nationella program och tre introduktionsprogram. Du som vill kan kombinera studierna med idrott på olika nivåer – oavsett program (NIU, LIU, idrottsprofil...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Grillska Gymnasiet Örebro

Grillska Gymnasiet Örebro

Bettorpsgatan 12
703 69 Örebro

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner.

Arvid Blomberg
På Grillska får man en nära relation till både sin egen klass men också med de andra programmen. Lärarna bjuder in till att skapa en vänskaplig relation om eleven önskar det. Jag går nu andra året på ekonomiprogrammet och kunde inte gjort ett bättre gymnasieval. Med behöriga lärare och en genomgående engagerad och positiv personal är det lätt...
Visa hela
The Magician
Redan på första besöket på skolan så var jag säker på att Grillska var den perfekta skolan för mig. Delvis för att de har ett stort urval av idrottsprogram som man kan välja till, även att schemat var utmärkt utifrån mina förutsättningar. Men den allra största anledningen till varför jag valde Grillska var för att det finns fantastiska lärare so...
Visa hela
Frida
Redan från första besöket på skolan kändes skolan som mitt andra hem som bevisade skolans kända citat "Grillska familjen" . Jag rekommenderar verkligen Grillska gymnasiet utfrån de 2 år jag har överförväntan upplevt. Jag har aldrig upplevt något negativt utan lärarna är välutbildad med bra gemenskap och kontakt eleverna.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Grillska Gymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Örebro
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Jag ville gå på en skola som ku...
Grillska gymnasium Örebro

Michaela går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Hudiksvall för att gå på Grillska Elitfotboll och hon känner att det var helt rätt val för henne.

Läs mer
Andreas och Joel pluggar på Gril...

Andreas och Joel studerar på Grillska Gymnasiet i Örebro! Läs intervjuerna med de båda där de berättar om hur det är att studera på Grillska Gymnasiet.

Läs mer