Grillska Gymnasiet Örebro – Allting som vi vill kan vi göra

Så lyder det gemensamma mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet i Örebro är en friskola utan vinstsyfte. Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapas trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Grillska Gymnasiet Örebro är en idéburen skola utan vinstsyfte. De verkar för långsiktigt lärande och utbildning för alla.

Verklighetsnära utbildning

Elevernas kunskapsutveckling är skolans största fokus och på Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet. Grillskas pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår man från det personliga mötet och lektionerna leds av engagerade, yrkes- och ämneskunniga lärare. I klassrummet arbetar man i längre, sammanhållna arbetspass. Genom projekt i samarbete med lokala företag och organisationer får eleverna verklighetsnära praktik.

En skola med hjärta

Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering på Grillska Gymnasiet. Här har alla en plats och kan växa. Skolan erbjuder en personlig och trygg studiemiljö. Mentorn är en del av elevernas trygghet och man träffar sin mentor varje vecka. Skolans satsar också stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar man enligt skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet Örebro är en populär skola med ca 300 elever, positiv stämning och god sammanhållning. Här kan du kombinera dina gymnasiestudier med din idrott - elitfotboll (NIU), dans, personlig träning, E-sport, egen idrottssatsning och fotboll. Skolan ligger i trivsamma lokaler, nära goda kommunikationer och förstklassiga idrottsanläggningar.

På Grillska Gymnasiet Örebro får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärarledd undervisning i längre, sammanhållna lektioner med engagerad och ämneskunnig personal
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Nyhetssammanfattningar varje dag
  • Ett modernt skolbibliotek
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Verklighetsknuten undervisning med koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag
  • Möjlighet att läsa idrottsprofil inom elitfotboll, dans, personlig träning, egen idrottssatsning,  fotboll och E-sport.

Grillska Gymnasiet Örebro är en del av Stadsmissionens Skolstiftelse, som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna finns i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg. Dessutom erbjuder stiftelsen gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi och yrkeshögskola i Stockholm. Totalt studerar 3000 studerande på skolorna vilket gör skolstiftelsen till Sveriges största fristående, idéburna skolverksamhet.

Idéburen skola Idéburen skola – vad är det?

Grillska Gymnasiet är en idéburen skola som drivs av idén att en positiv utveckling av människor leder till ett bättre samhälle. Hela skolpengen går till att förbättra skolan och undervisningen och att skapa långsiktighet. Grillska investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Skolans vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Ladda ner broschyr här

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Örebro, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Grillska Gymnasiet Örebro

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Örebro
Estetiska programmet
Estetiska programmet, Estetik & media Örebro
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Örebro
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Örebro
Yrkesprogram
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik Örebro
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
Idrottsutbildning (NIU), Fotboll Örebro
  • = Riksintag

Grillska Gymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Örebro.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.grillska.se

Kontakta Grillska Gymnasiet Örebro

Bävertest   |   2016-11-20
Fotbollen är fantastisk, lärarna så skickliga och stämningen är superbra.
Elev på sambeetende   |   2016-11-16
Bästa skolan!! Man har en bra kontakt med alla lärare samt övrig personal. Skolan är liten och det gör att man känner sig trygg. Långa lektioner gör att man verkligen hinner sätta sig in i det man håller på med!
Alice Larsson   |   2016-11-16
Grillska Örebro är en skola där eleverna ligger i fokus och där man snabbt får en relation till skolan, eleverna och lärarna. Eftersom att Grillska är en sån liten skola så känner man sig trygg och det stärker en i sina studier. Lärarna är kompetenta och är måna om att våran vilja är viktig, därför tar skolan in föreläsare ibland och låter oss å...
Visa hela

Forum om Grillska Gymnasiet Örebro

Här kan du ställa frågor om Grillska Gymnasiet Örebro och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga