Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 80 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 198,3) * statistik från 2021

Film

Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

EE: IT & NÄTVERK

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik. IT-programmet är det självklara valet för dig som är IT-intresserad och vill ut på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet! Vill du studera vidare på universitet och högskola väljer du kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. 15 veckor av gymnasietiden är avsatt för APL (arbetsplatsförlagt lärande). NTI Gymnasiet har sedan länge framgångsrika samarbeten med IT-branschen och erbjuder APL-platser och projekt med hög kvalitet.

Fördjupning: Infrastructure

Fördjupningen är yrkesförberedande och förbereder dig inför en yrkeskarriär inom IT-området direkt efter gymnasiet. Men du har även möjlighet att välja till kurser som ger dig behörighet till vidare studier. 

Årskurs 1 – Grunden: Under första året utvecklar du grundläggande kunskaper i elektronik, programmering, robotik och mekanik. Året avslutas med företagsprojektet Computer Aid.

Årskurs 2 – Fördjupning: Nu fördjupar du dina kunskaper i nätverksteknik och programmering, vilket förbereder dig inför årets APL-period (arbetsplatsförlagt lärande).

Årskurs 3 – Yrkesskicklighet: Det sista året består också av APL, med fokus på gymnasiearbetet och anställningsbarhet. Du läser också kursen entreprenörskap och startar upp ett företag via UF (Ung företagsamhet).

Under dessa tre år utvecklas din kunskap och förmåga att installera, administrera, underhålla och reparera olika IT-system. Vill du uppnå högskolebehörighet väljer du svenska 2 och 3 samt engelska 6 som individuellt val.

Om programmet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

Linus Olofsson på NTI Gymnasiet Örebro

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!El- och energieleven Jesper berättar om NTI Gymnasiet

Jesper läser el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet. I den här intervjun får vi bland annat veta vad Jesper tycker är det bästa med utbildningen och ta del av hans tips inför gymnasievalet.Anton på NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Örebro? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Örebro

Välkommen till NTI gymnasiet i Örebro!

Är du intresserad av IT, tech och digital design? Vill du fördjupa dig i teknik, naturvetenskap, webbdesign, medieproduktion, programmering eller datorteknik? Vi erbjuder tre olika program, som förbereder dig för vidare studier eller anställning direkt efter gymnasieexamen. På samtliga program...


Läs mer om NTI Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Örebro

Karlsgatan 30
703 41 Örebro

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Örebro? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
El- och energieleven Jesper berä...
NTI Gymnasiet Örebro

Jesper läser el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet. I den här intervjun får vi bland annat veta vad Jesper tycker är det bästa med utbildningen och ta del av hans tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Anton på NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.

Läs mer
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer
Linus Olofsson på NTI Gymnasiet ...

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!

Läs mer