El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 120,0
(medelvärde: 174,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 120,0
(medelvärde: 174,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik är det självklara valet för dig som är IT-intresserad och vill ut på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet! 15 veckor av gymnasietiden är avsatt för APL (arbetsplatsförlagt lärande). NTI Gymnasiet har sedan länge framgångsrika samarbeten med IT-branschen och erbjuder APL-platser och projekt med hög kvalitet.

Fördjupning: Infrastructure

Fördjupningen är yrkesförberedande och förbereder dig inför en yrkeskarriär inom IT-området direkt efter gymnasiet. Men du har även möjlighet att välja till kurser som ger dig behörighet till vidare studier. 

Årskurs 1 – Grunden: Under första året utvecklar du grundläggande kunskaper i elektronik, programmering, robotik och mekanik. Året avslutas med företagsprojektet Computer Aid.

Årskurs 2 – Fördjupning: Nu fördjupar du dina kunskaper i nätverksteknik och programmering, vilket förbereder dig inför årets APL-period (arbetsplatsförlagt lärande).

Årskurs 3 – Yrkesskicklighet: Det sista året består också av APL, med fokus på gymnasiearbetet och anställningsbarhet. Du läser också kursen entreprenörskap och startar upp ett företag via UF (Ung företagsamhet).

Under dessa tre år utvecklas din kunskap och förmåga att installera, administrera, underhålla och reparera olika IT-system. 

Om programmet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Örebro

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

Anton på NTI Gymnasiet Örebro

NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.

El- och energieleven Jesper berättar om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Örebro

Jesper läser el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet. I den här intervjun får vi bland annat veta vad Jesper tycker är det bästa med utbildningen och ta del av hans tips inför gymnasievalet.

Linus Olofsson på NTI Gymnasiet Örebro

NTI Gymnasiet Örebro

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Örebro? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Örebro
Karlsgatan 30
703 41 Örebro

Välkommen till NTI gymnasiet i Örebro!

Är du intresserad av IT, tech och digital design? Vill du fördjupa dig i teknik, naturvetenskap, webbdesign, medieproduktion, programmering eller datorteknik? Vi erbjuder tre olika program, som förbereder dig för vidare studier eller anställning direkt efter gymnasieexamen. På samtliga program...

Läs mer om NTI Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Sponsrad