Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: 28 (år 1)
El- och energiprogrammet
 • Antagningspoäng: 105
  (medelvärde: 190) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-23
2020-04-22
Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

IT på NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet Sundsvalls el- och energiprogram med inriktning dator- och kommunikationsteknik har stort fokus på robotteknologi och Makerkultur. Med hjälp av skolans kunniga lärare har vi alla förutsättningar att ge dig inspiration för framtidens infrastruktur med robotar och annan avancerad teknisk utveckling.

Fördjupning: INFRASTRUCTURE

Här har skolan fördjupat samarbete med företag inom branschen för att verkligen förstå nätverksteknikens utveckling och behov på marknaden – där praktik är en stor del av lärandet och projektarbetet. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att arbeta i nätverksbranschen.

Fördjupning: BACK END

Lär dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är språk som HTML5, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem! Därför lär du dig även att hantera den teknik som krävs för att bygga upp, drifta och underhålla webbserverlösningar.

Exempel på framtida yrken

 • IT-tekniker
 • Nätverkstekniker
 • IT-säkerhetsansvarig
 • Konsult
 • Programmerare
 • Systemförvaltare
 • Teknisk säljare
 • Webbutvecklare
 • IT-arkitekt
 • Supporttekniker

Om El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Reportage

Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall

Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall

Läs mer NTI Gymnasiet Sundsvall

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.


Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall är en liten skola med cirka 200 elever. Här finns en trygg atmosfär där eleverna trivs. Skolan har fokus på digitalisering inom både Estetiska programmet, Teknikprogrammet och El- & energiprogrammet. Skolan har dessutom samarbeten med Dreamhack och...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundsvall

Kyrkogatan 21
853 32 Sundsvall

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Vad händer efter NTI Gymnasiet S...

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.

Läs mer
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer