Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 70 (.)
El- och energiprogrammet
 • Antagningspoäng: 87,5
  (medelvärde: 157,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-19
2020-11-30
2021-01-20
2021-04-26

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

NTI IT

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik. Här får du lära dig att bygga nätverk, hantera servrar och programmera. Vårt mål är att du med NTI IT ska vara anställningsbar efter genomgången utbildning. Är du nyfiken på hur det fungerar inom din profession på det internationella planet finns det möjlighet att göra utlandspraktik under din tid hos oss.

Fördjupning: INFRASTRUCTURE
Problemlösning, routrar, switchar, servrar, support, programmering och företagande. Allt detta och mycket mer är en del av din utbildning till framtidens IT-tekniker! Naturligtvis har du möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet på vårt yrkesprogram. Men redan när du lämnar gymnasiet har praktik och kurser gjort dig väl förberedd för att jobb i nätverksbranschen.

Om El och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter utbildningen kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

 • IT-tekniker
 • Nätverkstekniker
 • IT-säkerhetsansvarig
 • Konsult
 • Programmerare
 • Systemförvaltare
 • Teknisk säljare
 • Webbutvecklare
 • IT-arkitekt
 • Supporttekniker
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Södertälje söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Södertälje? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Södertälje

NTI Gymnasiet Södertälje

Studera teknik & IT på NTI Gymnasiet i Södertälje

NTI Gymnasiet är en ny och annorlunda skola i Södertälje. Här vågar man tänka nytt och kreativt och erbjuder moderna utbildningar med fokus på IT och gemenskap. Som elev har du möjlighet att göra praktik utomlands, till exempel i Portugal...


Läs mer om NTI Gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Södertälje

Sydhamnsvägen 55-57
15138 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Rasmus (Xor)
(3)
En bra skola med bra miljö och täta samarbeten mellan elev och lärare, många av lärarna är snälla och man kan prata allt möjligt med dem. Det som har dragit ner betyget är att många gånger så har informationen mellan skola och elev varit väldigt dålig & många gånger har jag som elev varit förvirrad vad som ska hända och göras. Samt så ser vissa...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Södertälje? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: