El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Kristianstad, i Kristianstad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 176,8)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 176,8)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på nätverkskurser och passar dig som vill jobba konkret med IT direkt efter studenten. Vi erbjuder 15 veckors praktik där du får chansen att praktisera det du har lärt dig i skolan. Detta är en chans för dig att skapa dig kontakter redan som student men förbereder dig även för näringslivet inom IT-branschen. Förutom praktik på hemmaplan har du även möjlighet att praktisera utomlands under en treveckors-period. Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet! Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Fördjupning: Infrastructure

Tänk framåt. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen. Inom fördjupningen fokuserar vi på hårdvaran och inställningar i datorer som gör att allt funkar som det ska. Här lär du dig även bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnätverk (LAN), till större nätverk (WAN).

Om programmet 

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kristianstad

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kristianstad
Västra Vallgatan 2
291 31 Kristianstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Kristianstad 

Vi är en gymnasieskola för dig som vill vara en del av IT-utvecklingen! Om du vill gå en attraktiv, IT-profilerad gymnasieutbildning är NTI Gymnasiet Kristianstad det självklara valet. Vi är med och bidrar till IT-utvecklingen i nära samarbete med näringslivet...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Adis
18 jun 2021

Under alla mina år av skola så har jag aldrig stöt på lärare samt rektor som är så engagerade och verkligen vill ge eleverna den bästa möjligheterna att komma in i yrket

Sponsrad