El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik
NTI Gymnasiet KristianstadFilm
Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Om utbildningen
El- och energiprogrammet på NTI Gymnasiet i Kristianstad
El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på nätverkskurser och passar dig som vill jobba konkret med IT direkt efter studenten. Programmet innehåller 15 veckors praktik där du får chansen att praktisera det du har lärt dig i skolan. Detta är en chans för dig att skapa dig kontakter redan som student men förbereder dig även för näringslivet inom IT-branschen. Förutom praktik på hemmaplan har du även möjlighet att praktisera utomlands under en 3-veckorsperiod. Du kan bli behörig för eftergymnasiala studier genom att välja till extrakurser inom ramen för individuellt val. Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet!
Hos oss läser du följande fördjupning:
Fördjupning: Infrastructure
Tänk framåt. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobb i nätverksbranschen. Inom fördjupningen fokuserar vi på hårdvaran och inställningar i datorer som gör att allt funkar som det ska. Här lär du dig även bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnätverk (LAN), till större nätverk (WAN).
Mer om programmet
El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.
Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.
Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik
Du söker programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se
Reportage
![]() |
”NTI är en modern, teknikinriktad skola”
Läs mer
NTI Gymnasiet
Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet. |
Kontakta skolan
NTI Gymnasiet Kristianstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Kristianstad
NTI Gymnasiet Kristianstad är det självklara valet för dig som söker en attraktiv IT-profilerad gymnasieutbildning. Vi är en del av IT-utvecklingen och har nära samarbeten med näringslivet samt med programmerare vid Högskolan Kristianstad. Detta gör även att vi alltid är...
Kontaktuppgifter
NTI Gymnasiet Kristianstad
Det finns inga recensioner än.
Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.
Läs mer