El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Antal elever: cirka 40 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 180,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27
Två elever och en dator

Om utbildningen

EE: IT & NÄTVERK

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik (IT-programmet) är vår yrkesutbildning där du utbildas till nätverkstekniker. Bland annat läser du kursen tillämpad programmering, som ger dig efterfrågad kunskap i arbetet med serveradministration. Vi har toppmodern utrustning och engagerade och erfarna yrkeslärare som har ett nära samarbete med branschen. En viktig del av utbildningen är APL (arbetsplatsförlagt lärande) – det vill säga praktik – där du utvecklas och knyter kontakter inför ditt kommande yrkesliv. Du får även möjlighet att göra APL utomlands. Dessutom får du chansen att certifiera dig i olika programvaror vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Många elever som gått programmet får jobb direkt efter examen.

Fördjupning: Infrastructure

Vår fördjupning infrastructure handlar om att ligga i framkant när det gäller ny teknik och nya arbetssätt för att hantera såväl utrustning och system inom IT som att stötta användare och kunder som ska använda dem. Här är programmering, säkerhet och kundkontakt fokusområden.

Om programmet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Umeå

NTI Gymnasiet Umeå – IT-profilerade utbildningar

NTI Gymnasiet Umeå är gymnasiet för dig som vet att digital kompetens är viktigt oavsett vilka val du gör i framtiden. Hos oss får du en IT-profilerad utbildning med tillgång till den bästa tekniken. Med sin kompetens inom tech utmanar...


Läs mer om NTI Gymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Umeå

Rådhusesplanaden 2c
90328 UMEÅ

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information