Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Eskilstuna
Programinformation
Eskilstuna
Antal elever: 14 (år 1)
El- och energiprogrammet
 • Antagningspoäng: 117,5
  (medelvärde: 175,9) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-29
Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

NTI IT

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik är programmet för dig som redan vet att du vill arbeta inom IT! Routrar, switchar, servrar och support; NTI Gymnasiet Eskilstunas yrkesutbildning förbereder dig för en bred, föränderlig och internationell arbetsmarknad. För den som önskar finns även möjligheten att läsa till grundläggande högskolebehörighet.

Här läser du följande fördjupning:

Infrastructure

Med utbildning inom bland annat fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik spetsar vi dina yrkeskunskaper och ditt CV, för att du ska kunna gå vidare inom just ditt drömyrke. I årskurs tre finns möjligheten att sätta sin första fot på den internationella marknaden genom praktik utomlands och för den som satsar på att starta eget så finns Ung Företagsamhet som möjligt tillval under år två eller tre.

Om El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

 • IT-tekniker
 • Nätverkstekniker
 • IT-säkerhetsansvarig
 • Konsult
 • Programmerare
 • Systemförvaltare
 • Teknisk säljare
 • Webbutvecklare
 • IT-arkitekt
 • Supporttekniker

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Eskilstuna söker du till programmet via Antagningskansliet i Eskilstuna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
E-post: lena.sjolin@eskilstuna.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Eskilstuna? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Eskilstuna

NTI Gymnasiet Eskilstuna

Välkommen till NTI Gymnasiet Eskilstuna!

NTI Gymnasiet är ledande inom tech, IT och sience – den perfekta gymnasieskolan för dig som vill jobba eller plugga vidare med digitalisering i fokus. Oavsett vad du väljer kommer grunden på NTI att hjälpa dig vidare i en allt...


Läs mer om NTI Gymnasiet Eskilstuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Eskilstuna

Rademachergatan 9
632 20 Eskilstuna

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Eskilstuna? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer