Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: 27 (år 1)
El- och energiprogrammet
 • Antagningspoäng: 190,6
  (Lägsta: 100) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-21
Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

NTI IT

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på nätverkskurser. Det gör eleverna väl förberedda när de kommer ut på praktik – och mycket attraktiva för nätverksbranschen efter avklarad examen.

Fördjupning: INFRASTRUCTURE

Lär dig att arbeta med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT som förbereder för certifieringar från Cisco och Microsoft – och framtida jobb som systemadministratör, nätverkstekniker eller IT-arkitekt. Genom laborationer och arbete i verklighetsnära projekt får du bygga upp och underhålla olika typer av datornätverk. Utbildningen ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. I denna fördjupning får du också grundläggande kunskaper i programmering och olika sätt att tillämpa programmering i vardags- och jobbrelaterade situationer.

Fördjupning: FIBER OPTICS

Lär dig att arbete med installationer inom både fiber och koppar nätverk. Du kommer att i ett verklighetsnära labb träna dig på att genomför installationer. Utbildningen ger dig kunskaper i att kunna arbeta med kommunikationsnät i allt från rikstäckande nät till den enskilda kabeln in till hemmet.

Om El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning på NTI Lund kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

 • IT-tekniker
 • Nätverkstekniker
 • IT-säkerhetsansvarig
 • Konsult
 • Programmerare
 • Systemförvaltare
 • Teknisk säljare
 • Webbutvecklare
 • IT-arkitekt
 • Supporttekniker
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Lund

NTI Gymnasiet Lund

Tekniska utbildningar på NTI Gymnasiet i Lund

Till NTI Gymnasiet i Lund kommer elever från hela Skåne för att gå en teknikutbildning på Teknik- eller El- och energiprogrammet. Skolan har ett vackert läge i södra delen av Lund, vid S:t Larsparken. NTI Gymnasiet Lund har ett tätt...


Läs mer om NTI Gymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Lund

Sankt Lars väg 11
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer