Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Juridik & Kriminologi

JENSEN gymnasium Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 140 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 182,5
  (medelvärde: 221,2) * statistik från 2022

Film

 Samhällsprogrammet, Juridik & Kriminologi

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Juridik & Kriminologi på JENSEN gymnasium Örebro

Universitets- och högskoleförberedande inriktning på SA-programmet

Inriktning Samhällsvetenskap, Profil Juridik/Kriminologi

Skulle du vilja prova på att göra brottsplatsundersökningar? Är du intresserad av att studera olösta brott? Hur skulle det vara att ha lektion under en rättegång? Du studerar juridik, brott, straff och kriminalteknologi,  inte bara som fördjupande kurser utan som tema inom många ämnen på denna specialutformade inriktning. 

Vi tror därför att den här utbildningen kan tänkas passa dig som exempelvis vill bli jurist, kriminolog eller polis. I utbildningen ingår alla de program- och inriktnings kurser som är gemensamma för det samhällsvetenskapliga programmet oavsett vilken gymnasieskola du läser på. 

Det är främst i programfördjupningen som profilen märks, där juridikkursen Rätten och samhället ges. Efter den finns möjlighet att välja till mer juridik inom vissa specialområden; privatjuridik och affärsjuridik. Men profilen märks inte bara i juridikkurserna. En mängd kurser har obligatoriska delkurser med koppling till det rättsvetenskapliga området t.ex. Historia 1-3 och Religion. 

Under dina tre år på JENSEN gymnasium Örebro blandas teoretiska moment med praktiska övningar. Målet är att du ska få prova på och testa så mycket som möjligt under utbildningen. Du kommer även att få vara med om studiebesök och universitetssamarbeten, speciellt i samband med arbetet inom lag och rätt.

Programmet passar dig som

 • Vill ha en bred utbildning, men med någonting extra
 • Är intresserad av hur samhället är uppbyggt
 • Är nyfiken på hur Sveriges lagar och rätts-system fungerar 

Efter högskolan kan du bland mycket annat arbeta som

 • Polis
 • Jurist/rättsvetare
 • Kriminolog
 • Marknadsförare, PR-konsult
 • Art Director, copywriter
 • Journalist, redaktör
 • Psykolog, socionom, beteendevetare

Välkommen med din ansökan!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Juridik & Kriminologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Juridik & Kriminologi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Juridik & Kriminologi så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Örebro

JENSEN gymnasium Örebro

JENSEN i Örebro ligger mitt i city där tre spännande och utmanande år väntar på dig. Här möts du av en familjär stämning och en lugn atmosfär där du trivs! Efter studenten är du väl förberedd för både vidare studier,...


Läs mer om JENSEN gymnasium Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Örebro

Kungsgatan 4
702 11 Örebro

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Blev årets talare 2019

Jensen Gymnasium, en skola med mål att få elever motiverade och ha ett framtidstänk. Ge elever nycklar till framtida studier på universitet runt om i Sverige är något denna skola satsar på. En skola man ska välja om man är beredd på att se in ”bakom kulisserna” innan universitetet. Utbildningen med inriktning juridik och kriminologi är en linj...

Visa hela
The Bard

Jensen Gymnasium är definitivt för dig som strävar efter kunskaper som faktiskt spelar någon roll. Lektionerna är anpassade utifrån det man har användning för, både i det praktiska livet, men även kunskaper inför högskola (Ex. Hur man skriver uppsatser korrekt med fotnoter och källor, men även mer praktiskt på IDH som ergonomi och arbetsliv). ...

Visa hela
Leonie

Jensen gymnasium erbjuder en trygg och lärorik gymnasietid.Jag har själv aldrig mått så bra som jag har gjort under min gymnasietid på jensen gymnasium. Jag har fått många nya vänner, klassen är som en familj och finns alltid där för en, lärarna finns alltid tillgängliga och går att prata med oberoende vad det gäller. Skolan i sig tycker jag har...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Juridik & Kriminologi från JENSEN gymnasium Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer