Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Andreas och Joel pluggar på Grillska Gymnasiet Örebro

Grillska Gymnasiet Örebro

Andreas på Grillska Örebro

Andreas, El- och energiprogrammet år 1

Varför valde du ditt program?

Jag valde Dator- och kommunikationsteknik eftersom jag efter mina 3 år vill jobba med datorer och nätverk så det passade perfekt för mig. Dessutom så är det en framtidssäker yrkesutbildning.

Vad är det bästa med skolan?

Det bästa är att man känner sig väldigt trygg eftersom lärarna tar hand om en otroligt mycket och alla elever känner varandra. Man känner sig verkligen som hemma tillsammans med alla. Det är som en liten extrafamilj där alla tar hand om varandra.

Vad vill du säga till 9:or som ska göra sitt gymnasieval?

Gå inte efter vad dina vänner vill eftersom det är din framtid och inte deras. Välj något du verkligen brinner för och har intresse för. Gör besök på flera skolor och fråga vad elever tycker om skolan och om lärarna kan stötta dig om du behöver hjälp med något extra. Det viktigaste är att DU väljer vart du vill plugga så du inte ångrar dig senare.

Vad betyder Grillskas motto ”Allting som vi vill kan vi göra för dig?”

För mig betyder det att alla kan lyckas om de verkligen vill även om man behöver hjälp så finns det alltid möjligheter om du bestämmer dig för att lyckas.

Joel på Grillska Örebro

Joel, El- och energiprogrammet år 1

Varför valde du ditt program?

Jag valde Ekonomiprogrammet för att det verkade som ett roligt, intressant och utmanande program som passade mig väldigt bra. Det är även ett brett program som öppnar många olika vägar för fortsatta studier efter gymnasiet.

Vad är det bästa med skolan?

Skolan har väldigt bra lärare som är mycket bra på att framhäva dina kunskaper och stötta dig genom hela skolgången. Skolan har även en väldigt lugn och bra miljö.

Vad vill du säga till 9:or som ska göra sitt gymnasieval?

Tänk igenom ditt val noga, ta inga snabba beslut. Välj program efter vad DU tycker är roligt. Sedan tar du reda på så mycket du kan om de olika skolorna med ditt program och väljer den skolan du tror skulle passa dig bäst.

Vad betyder Grillskas motto ”Allting som vi vill kan vi göra för dig?”

Alla kan nå sina mål, men man måste man kämpa för att nå dem!Läs mer om Grillska Gymnasiet Örebro
Läs mer om Grillska Gymnasiet

Ta kontakt med skolan