Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Produktionsteknik, Teknikprogrammet på Framtidsgymnasiet LinköpingLäs teknik och bli högskolebehörig på Framtidsgymnasiet!

Vill du ha en bred gymnasieutbildning som ger både högskolebehörighet och teknikkunskaper? Då är Teknikprogrammet ett bra val! På Framtidsgymnasiets Teknikprogram finns inriktningarna Produktionsteknik samt Informations- och medieteknik.
Teknikprogrammet ger dig en bredare syn på teknikrelaterade yrken och du studerar i en miljö som påminner mycket om en arbetsplats. Du får kunskaper som du kommer ha nytta av om du väljer att läsa vidare, framförallt inom teknik och naturvetenskap.

Välj Produktionsteknik

Inriktningen Produktionsteknik ger dig kunskaper om produktion och företagande. Du får lära dig om automation, hur produktionslinjer styrs samt förståelse för produktion inom olika områden. Efter gymnasiet kan du utbilda dig vidare till systemtekniker, systemutvecklare eller civilingenjör.

Teknikens roll mellan människa och natur

Produktionsteknik på Framtidsgymnasiet ger dig kunskap om teknik och teknisk utveckling för att du ska kunna förstå teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Särskilt fokus läggs på hållbar utveckling. Du studerar fysik, kemi och matematik, i relation till tekniska processer. Genom att se sambanden mellan olika processer kommer du få förståelse för hela kedjan när det gäller utveckling av teknik i ett hållbart samhälle. 

Teknikutveckling

Teknikutveckling innebär att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. Framtidsgymnasiet utgår ifrån ett etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till teknik. Du får lära dig att ifrågasätta, tänka kreativt och ta initiativ. Utveckling av teknik sker ofta i projektform och du får därför träna på att arbeta i projekt, både enskilt och i grupp under utbildningen

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping - Skolan som har din rygg!

På Framtidsgymnasiet i Linköping finns en stark medvetenhet om att alla människor är unika och lär sig på olika sätt. Just av den anledningen så gör du som elev och skolan tillsammans en plan med ett lärosätt som fungerar bäst...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Produktionsteknik från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: