Kalmar Fria Läroverk

i Kalmar
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Kalmar Fria Läroverk

Skolan med det stora hjärtat
Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie- och yrkesförberedande program. Oavsett vilket program du är intresserad av ser vi kunskapsutveckling som ett gemensamt uppdrag där alla bidrar utifrån sina individuella förutsättningar. Med din egen kunskapsnivå som utgångspunkt sätter vi tillsammans mål för hur din kunskap ska utvecklas under de tre gymnasieåren.

På Kalmar Fria Läroverk har vi ett sätt att arbeta som bygger på tydlig kommunikation och ömsesidiga förväntningar. Du skall kunna veta hur du ska gå till väga för att åstadkomma god kunskapsutveckling. Därför leds undervisningen av våra skickliga lärare. Det skapar lugn och ro i klassrummen och utrymme att fokusera på det viktiga skolarbetet.

Det viktigaste för oss är att varje elev lyckas med sina gymnasiestudier. Det är många faktorer som spelar in för att det ska bli så. En av dessa är kontinuerlig uppföljning och utvärdering. Detta är vi väldigt noga med, eftersom det ger en tydlig bild av varje enskild elevs utveckling.

Vi erbjuder följande program:
- Samhällsvetenskap
- Ekonomi
- Teknik
- Estetiska
- El- och energi
- Barn och fritid

Skolan erbjuder följande träningsalternativ:

Träningstillval
På våra träningstillval tränar du två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Du tränar på din egen nivå under ledning av duktiga instruktörer. Alla program går att kombinera med vårt träningstillval: Fys och hälsa.


Är du intresserad och vill veta mer om Kalmar Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Kalmar Fria Läroverk

Huvudman

Gymnasieskolor i Syd AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

3 gymnasieskolor

Event

Vårfest & Öppet hus!

Välkommen på Vårfest! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-08    Tid:   16:30 - 19:00   Läs mer

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kalmar Fria Läroverk.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 18B
39234 Kalmar

Tel: 073 - 519 29 33
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 21 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mohammed Dakak
24 feb 2021

Det finns bra lärare som finns alltid för att hjälpa till. Det är ett fint lokal, och dessutom så får man ett matkort där man får olika alternativ på olika restauranger att äta på.

5/5
Abu Layla
24 feb 2021
Ett självklart val för dig som vill bli en konung

Tung skola bre, man känner sig hemma liksom bre. Första dagen fick man träffa en massa lärare som liksom kingade runt där, riktiga lirare. Med tiden skapar man verkligen en kopp...

Visa hela
4/5
Milad
24 feb 2021
Dunder men några lektioner behövs ändringar

Skolan är bra där man får då gymkort för sin fysiska hälsa skolan är liten men vi ska ju ändå flytta till en större byggnad där vi kommer ha mer utrymme för laborationer

Sponsrad