Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Kalmar Fria Läroverk

i Kalmar
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning                                 

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Kalmar Fria Läroverk, gymnasieskolan för studier och träning.

Dina studier.

Det viktigaste för oss är att just du ska lyckas med dina gymnasiestudier. Från hösten 2022 arbetar vi utifrån filosofin No Excuses – det finns inga ursäkter för oss som skola att inte hjälpa dig som elev att nå din fulla potential under gymnasiet. För att kunna göra detta möter vi alla nya elever och deras vårdnadshavare i ett enskilt samtal där vi kommer överens om förutsättningar och mål inför gymnasietiden. Informationen från samtalet ligger till grund för vårt arbete tillsammans och följs upp kontinuerligt under din gymnasietid.

För att du ska lära dig så mycket som möjligt och nå bästa möjliga resultat, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. På Kalmar Fria Läroverk har vi höga förväntningar på dig och du kan ha höga förväntningar på oss. Med tydliga förhållningsregler skapar vi gemensamt arbetsro och en trygg skola. En lugn skolmiljö ger våra lärare utrymme att ägna sig åt undervisning och att utmana eleverna att fördjupa sina tankar och resonemang.

Din träning. 

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga. På Kalmar Fria Läroverk går det både elitidrottare och de som aldrig har hållit på med träning. Vår ambition är att du ska kunna hitta en träningsform som passar dig.

Vällagad och näringsrik mat hjälper kroppen att må bra, orka och prestera och vi vill att alla äter en bra lunch. Som en del i vårt koncept gällande studier och träning har vi till hösten 2022 färdigställt en egen skolmatsal där våra elever äter sin lunch. Varje dag får våra elever möjlighet att välja mellan tre olika varmrätter och tre olika sallader. Genom ett samarbete med Nordic Wellness får dessutom våra elever som läser träningstillval gratis gymkort och tillgång till alla träningsanläggningar i region Kalmar.

Skolan erbjuder följande träningsalternativ:

Öppen träning
Öppen träning är för dig som vill träna för att må bra och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. De öppna träningspassen leds av olika lärare och du bestämmer själv vilka pass du vill delta på.

Träningstillval
På våra träningstillval tränar du två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Du tränar på din egen nivå under ledning av duktiga instruktörer. Alla program går att kombinera med något av våra två träningstillval: Fys och hälsa |  Kampsport

NIU
NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) är för dig som vill kombinera studier med en elitsatsning. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p).

Skolan erbjuder följande: Kampsport (Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ). 


Är du intresserad och vill veta mer om Kalmar Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Kalmar Fria Läroverk

Huvudman

Gymnasieskolor i Syd AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

3 gymnasieskolor

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kalmar Fria Läroverk.

Hitta till skolan

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 18B
39234 Kalmar

Tel: 073 - 519 29 33
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 21 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mohammed Dakak
24 feb 2021

Det finns bra lärare som finns alltid för att hjälpa till. Det är ett fint lokal, och dessutom så får man ett matkort där man får olika alternativ på olika restauranger att äta på.

5/5
Abu Layla
24 feb 2021
Ett självklart val för dig som vill bli en konung

Tung skola bre, man känner sig hemma liksom bre. Första dagen fick man träffa en massa lärare som liksom kingade runt där, riktiga lirare. Med tiden skapar man verkligen en kopp...

Visa hela
4/5
Milad
24 feb 2021
Dunder men några lektioner behövs ändringar

Skolan är bra där man får då gymkort för sin fysiska hälsa skolan är liten men vi ska ju ändå flytta till en större byggnad där vi kommer ha mer utrymme för laborationer

Sponsrad