Välkommen till Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier & träning

Norrköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och har en tydlig syn på hur det ska gå till. Du behöver inte ha med dig toppbetyg från högstadiet, men i skolan måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Norrköping Fria Läroverk erbjuder trygghet och studiero, och de lägger stort fokus på idrott och träning eftersom de är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.

Såhär arbetar vi

Trygghet och studiero: På Norrköping Fria läroverk ser skolan vikten av att du ska lyckas under din gymnasietid, och för det så krävs det både trygghet och studiero. Skolan arbetar därför med att se till att klassrumskulturen är så bra som möjlighet och lektionerna är strukturerade och tydliga. Genom en akademisk prägel och samarbeten med högskola och universitet så blir du väl förberedd för fortsatta studier. På Karlshamn Fria Läroverk är det alltid ordning och reda som gäller!

Varierad undervisning: Om struktur och ordning är steg ett för att du ska kunna nå din fulla potential så är variation steg två. För att kunna lära sig vara anpassningsbar och arbeta kreativt så krävs varierade utbildningsformer. Inget sätt är alltid det optimala, därför så kommer du möta lektioner som kan vara rena föreläsningar eller roliga gruppuppgifter. Arbeta digitalt eller med papper och penna! Lektionerna är dessutom längre än vad det är i grundskolan, för att du ska kunna fokusera på dina uppgifter och faktiskt hinna klart med dem.

Träning: Det tredje steget är ett steg som många forskare är eniga om, att regelbundet arbeta med sin kropp och att höja pulsen hjälper dig i dina studier. Fysisk träning gör att din hjärna klarar stress bättre, du blir mer kreativ, får bättre fokus och är mer anpassningsbar. För att du ska vara så bra som möjligt så är träning kombinerat med studier ett oslagbart recept, och därför erbjuder Norrköping Fria Läroverk dig att träna under skoltid.

Idrottstillval

Norrköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med idrott och träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för idrott och träning. Du går en inriktning med mycket idrott på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Norrköping Fria Läroverk erbjuder vi följande idrottstillval: Fys och hälsa, Crossfit, Fotboll, Innebandy och Tennis.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Norrköping Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Norrköping Fria Läroverk

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Norrköping Fria Läroverk.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

602 40 Norrköping

laroverken.se

Evelinn
Skolan är bra! Den är liten och oftast ser man de flesta lärarna. Lätt att hitta till kansliet om man behöver hjälp med något så som CSN eller något. En bra stämmning i skolans lokaler.
Kråkan
Fria läroverken i Norrköping är den bästa skolan jag har gått på. När jag skulle välja gymnasium kändes ingen rätt... Det var så många och så mycket rykten om att där man gick så var man en sån person. På Fria känns det som en lite mer idrottsskola men vi har också resturang utbildning som verkar jättekul och därmed väldens bästa skolmat! Lärarn...
Visa hela
Jackan