Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning på den nivå som passar just dig. Det spelar ingen roll om du aldrig tidigare har tränat eller om du är elitidrottare.

Ambitiösa studier - för kunskapsutveckling och resultat

Det viktigaste för oss är att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. För att du ska lära dig så mycket som möjligt och nå bästa möjliga resultat, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. På schemat har vi också längre arbetspass vilket ger gott om tid för kunskapsutveckling med stöd av läraren.

På Norrköping Fria Läroverk har vi höga förväntningar på dig och du kan ha höga förväntningar på oss. Med tydliga förhållningsregler skapar vi gemensamt arbetsro och en trygg skola. I en lugn skolmiljö med höga förväntningar och ordning och reda får våra lärare maximalt med utrymme att ägna sig åt undervisning och att utmana eleverna att fördjupa sina tankar och resonemang.

Vi erbjuder varje vecka extra studiepass i flertalet av ämnen och du kan också få hjälp med exempelvis studieteknik. De extra studiepassen är bra att gå på när man vill lägga i en extra växel och satsa på att nå högre betyg i någon kurs eller om man behöver extra studietid för att klara kunskapskraven i en kurs.

Träning - för välmående och bättre studiefokus

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

På Norrköping Fria Läroverk går det både elitidrottare och de som aldrig har hållit på med träning. Vår ambition är att alla ska kunna hitta en träningsform som passar och att träningen ska bli en naturlig del i vardagen. Vi uppmuntrar alla att ta vara på möjligheten att träna under skoldagen.

Vällagad och näringsrik mat hjälper kroppen att må bra, orka och prestera och vi vill att alla äter en bra lunch. Som en del i Norrköping Fria Läroverks koncept gällande studier och träning driver skolan en helt egen skolrestaurang med ett koncept där eleverna själva bestämmer över sin lunchmeny. Allt sköts via en app och upplägget har både gett en högre elevnöjdhet samt elever som har ork att prestera hela dagen.

Skolan erbjuder följande träningsalternativ:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200p). Vi erbjuder följande fyra träningstillval:

Fys och hälsa | Crossfit | Fotboll | Volleyboll

Alla elever på Norrköping Fria Läroverk som läser träningstillval erbjuds gratis gymkort vilket är en fantastisk möjlighet för att kombinera studier och träning!

Är du intresserad och vill veta mer om Norrköping Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Norrköping Fria Läroverk

Välkommen på Öppet Hus på Norrköping Fria Läroverk!
Här har du chansen att träffa våra engagerade lärare, instruktörer och elever samt få information om våra olika program och träningstillval.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-11-30    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2022-02-03    Tid:   17:00 - 19:00

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Norrköping Fria Läroverk.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

norrkoping.laroverken.se

Snittbetyg: 4

Evelinn
Skolan är bra! Den är liten och oftast ser man de flesta lärarna. Lätt att hitta till kansliet om man behöver hjälp med något så som CSN eller något. En bra stämmning i skolans lokaler.
Kråkan
Fria läroverken i Norrköping är den bästa skolan jag har gått på. När jag skulle välja gymnasium kändes ingen rätt... Det var så många och så mycket rykten om att där man gick så var man en sån person. På Fria känns det som en lite mer idrottsskola men vi har också resturang utbildning som verkar jättekul och därmed väldens bästa skolmat! Lärarn...
Visa hela
Jackan