Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 202,8) * statistik från 2019/20
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Plugga Naturvetenskap i Norrköping Fria Läroverk

Vårt Naturvetenskapsprogram kännetecknas av att utbildningen bedrivs verklighetsnära. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med laborationer, workshops, studiebesök och exkursioner. Detta sätt att arbeta förbereder dig för studier på universitet och högskola där förmågan att kunna tillämpa de teorier du har lärt dig är avgörande för att nå resultat.

År 1 – Newton vs. Linné

Du inleder din tid på naturvetenskapsprogrammet med en exkursion till Omberg ekopark där du och dina klasskamrater får gå i Linnés fotspår och bland annat dokumentera flora och fauna inom kursen biologi. Inne i klassrummet ligger fokus på ämnen som matematik, biologi och fysik och inom just fysik stöter du på Newton och hans modeller kring rörelse, krafter och energi.

Matematik är en viktig och stor del av naturvetenskapsprogrammet och tempot kommer att vara högt under hela utbildningen.

Under hösten åker klassen iväg på ytterligare en exkursion där ni får ta prover, göra jämförelser kring biotop, berg och vatten. Under vintern genomförs ett projektarbete som kallas för ”MekanIT” där ni får praktisera olika teorier inom fysiken.

År 2 – Marie Curie

Marie Curie är en oerhört framstående kvinna inom såväl kemi och fysik. Faktum är att hon är den enda kvinna som vunnit nobelpriset två gånger, inte illa! Under ditt andra år kommer laborationen att introduceras på allvar och du och dina klasskompisar tar steget in i kemilabbet.

Under året kommer ni också arbeta med projektarbeten inom väder och klimat samt kärnfysik.

År 3 – Alfred Nobel

Alfred Nobel har fått äran att namnge det tredje och sista året på naturvetenskapsprogrammet. Det här läsåret får du läsa fördjupningskurser inom alla naturvetenskapliga ämnen och fokus ligger på att du ska få tillämpa de kunskaper du fått med dig inom olika teman. År tre präglas också av mycket eget ansvar och att du får vara med och influera lektionernas upplägg.

Träningstillval

Norrköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Norrköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Crossfit och Fotboll.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Norrköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: