Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 70 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 222,4) * statistik från 2019/20
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik på Karlstad Fria Läroverk – För dig med ett Teknik/IT-intresse

Vårt El- och energiprogram utmärker sig genom att utbildningen blandar studiebesök, projekt och praktik på ett sätt som gör våra elever mycket väl förberedda för att gå direkt ut i yrkeslivet efter slutförda studier. Vi arbetar ofta i projektform, vilket innebär att vi lär oss genom att jobba praktiskt med olika problem hämtade från yrkeslivet.

År 1 på El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik

Första året på El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik ger dig en god förståelse för branschen och programmet. Med kurser som Datorteknik, Webbutveckling och Elektromekanik upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke. Du fokuserar på datorns funktion och uppbyggnad samtidigt som du läser gymnasiegemensamma ämnen färgade av IT-området.

År 2 på El- och energiprogrammet (EE), Teknik & support

Andra året på El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik jobbar du med att bygga, konfigurera och administrera nätverk. Med kurser som Dator- och nätverksteknik, Mekatronik, Digital kommunikationsteknik samt Nätverksteknik fördjupar du dina kunskaper inom teknik och support. Året innehåller även arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du praktiserar inom IT-branschen under fem veckor. Här sker en fördjupning inom ditt intresse och en utveckling inom IT-området samtidigt som du även kan bredda dig för att få högskolebehörighet.

År 3 på El- och energiprogrammet (EE), Teknik & support

Under det tredje året på El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik får du möjligheten att specialisera dig mot en framtida karriär genom att du väljer en yrkesutgång inom nätverksteknik, försäljning eller service- och supportteknik. För att uppnå verklig yrkeskompetens får du även djupare kunskaper inom Nätverkssäkerhet, samt Service och reparation. Under tredje året har du arbetsplatsförlagt lärande (APL) under tio veckor då du praktiserar inom din yrkesutgång. Genom ditt val av gymnasiearbete sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och din examen.

Träningstillval

Karlstad Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa och Fotboll.

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande: Innebandy och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Karlstad Fria Läroverk söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Karlstad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: