El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 199,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 199,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Programmet för dig som vill bli nätverkstekniker

Det här programmet passar dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Du lär dig att försörja och stödja samhällsviktiga basfunktioner som nätverkstekniska lösningar, produktion, installation samt distribution av el-, energi- och vattensystem. 

Det finns redan nu ett stort behov av kunniga elektriker samt automations- och nätverkstekniker. I branschen finns många spännande tekniska lösningar samt stora möjligheter till fortsatt utveckling. För att kunna hålla jämna steg, men även ligga i framkant,har skolan nära kontakter med branschens företag.

Efter tre år hos oss ska du som elev ha utvecklat din:

  • Sociala kompetens – för att kunna möta olika kunder, ta ansvar och vara självständig.
  • Yrkesstolthet – för att känna dig trygg och stolt över ditt yrkesval i den bransch du ska arbeta inom.
  • Kreativitet – för att vara påhittig, metodutvecklande, intresserad av teknikutveckling och miljöfrågor.

Vi följer alla branschkrav som finns. Lokala företag är engagerade i programmets utveckling och vi träffas regelbundet för att diskutera utbildningens innehåll. El- och energiprogrammet har sin undervisning i fräscha undervisningslokaler på Träcentrum i Nässjö. Vi har högaktuell utrustning för både teoretiskt och praktiskt arbete med el, automation och energi.

Dator- och kommunikationsteknik
Här väntar arbete som nätverkstekniker. I utbildningen får du får lära dig om datorer, nätverk, operativsystem och kommunikationslösningar inom data/tele/tv samt hur du underhåller och felsöker dessa. Vi har en modern utbildning med fina lokaler och labbutrustning, för att du ska få lära dig det senaste inom IT. Framtiden ser ljus ut för databranschen och vi ser just nu en trend i att allt fler enheter blir uppkopplade mot internet vilket ställer krav på duktiga tekniker inom IT-infrastruktur i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad