El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 211,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 211,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik. Hos oss får du en bred, praktisk och teoretisk utbildning där du bland annat lär dig allt från programmering och webbutveckling till hur man sätter ihop en dator och hur olika nätverk fungerar. Efter vår utbildning kan du börja jobba direkt som IT-tekniker, IT- support, webbutvecklare eller inom andra IT-relaterade yrken. Vi har även en esports-profil i samarbete med Dreamhack. Esport läser du som valbar utökad kurs.

Fördjupning: Infrastructure

Här arbetar vi i verkliga projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker! Du lär dig bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnät (LAN), till större nätverk (WAN). IT-säkerhet är ett givet fokus där du lär dig att effektivt övervaka och skydda dig och dina kunders nätverk från inre och yttre angrepp.

Fördjupning: Back End

Lär dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är språk som HTML5, CSS, JavaScript, Python, PHP och MySQL. Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem! Därför lär du dig även att hantera den teknik som krävs för att bygga upp, drifta och underhålla webbserverlösningar.

Om programmet 

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Malmö? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Malmö
Bergsgatan 20
214 22 Malmö

NTI Gymnasiet i Malmö - i framkant inom IT, tech och programmering

NTI Gymnasiet Malmö är skolan med bra stämning, engagerade lärare och en genomtänkt plan för mentorskap, extraundervisning och studietid. Men framför allt ligger vi i framkant när det gäller IT, tech och programmering! Vi erbjuder en unik spel- och programmeringsinriktning...

Läs mer om NTI Gymnasiet Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lukas Nilsson
28 feb 2023
Otrolig bra skola och lärare!

Jag gick El programmet med inriktning på IT. Till er som har ett intresse för datorer, nätverk eller något annat IT relaterat så kan jag djupt rekommendera denna utbildningen. L...

Visa hela
2/5
Anonym
29 aug 2020

Har haft väldigt dåliga upplevelser med några av skolans lärare t.ex vissa lärare har ljugit till mig och blivit ignorerade och orättvist behandlad.

Rektor Eveline Watanabe
01 sep 2020
Tack för din recension men tråkigt att läsa att du upplever dig illa behandlad. Det är ...
Visa hela
Sponsrad