Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Grillska Gymnasiet Eskilstuna
Programinformation
Eskilstuna
Antal elever: 20 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 191,6
    (Lägsta: 157,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-18

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet Dator- & kommunikationsteknik på Grillska Eskilstuna

Välkommen till El- och energiprogrammet med inriktning mot Dator- & kommunikationsteknik på Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Tänker du dig en framtid inom IT-branschen, kanske som nätverkstekniker eller supporttekniker? Då är el- energiprogrammet IT på Grillska Eskilstuna en utbildning för dig. Du som är intresserad av e-sport kan välja det som tillval.

Under utbildningen lär du dig hur datorer fungerar, konfigureras och kopplas ihop i nätverk. Teknik och nätverk är centralt i utbildningen liksom förmåga att ge god service och att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem.

Välj högskoleförberedande om du vill

El- och energiprogrammet är yrkesförberedande, du kan i ditt individuella val välja att läsa högskoleförberedande kurser. Du läser bland annat kurser i webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik, mikrodatorteknik och nätverksteknik.

Du kan välja e-sport som tillval

Väljer du att fördjupa dig i e-sport inom ramen för ditt individuella alternativ ingår du också i ett skollag och får träning inom taktik, strategi, etik samt mental och fysisk träning. Du får också bland annat praktisk övning i att arrangera e-sportevent. Ett e-sportevent kan till exempel innebära att du får vara med och planera och genomföra ett LAN som har anknytning till e-sport.

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap. Det betyder att du kan starta och driva ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. I Eskilstuna pushar vi eleverna till att försöka jobba utifrån ett samhällsperspektiv, samhällsengagemang och hur du därmed kan göra skillnad. Några exempel på vad det kan innebära är till exempel; att hålla utbildning inom nätverk hos privatpersoner, att anordna LAN för ungdomar och skänka pengarna till välgörenhet, laga äldre datorer och skänka till behövande.

Öppnar för nätverksjobb

Detta är ett yrkesförberedande program. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan påbörja en yrkesbana. Programmet passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportansvarig, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare.

El- och enerigprogrammet erbjuder dig:

  • Yrkesexamen

  • Högskoleförberedande kurser som tillval

  • Välj e-sport om du vill

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

E-sport

E-sport

På El- och energiprogrammet kan du en förmiddag i veckan fördjupa dig inom E-sport. Passet leds av en professionell person från branschen. Passet kan t ex innehålla följande:

  • Grundläggande kunskaper inom de fyra största E-sportspelen
  • Individuell utveckling inom E-sportspel
  • Träning inom taktik/strategi
  • Mental träning

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Eskilstuna söker du till programmet via Antagningskansliet i Eskilstuna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
E-post: lena.sjolin@eskilstuna.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram. Möjlighet till högskolebehörighet finns via individuella valet. 

Reportage

Ellen på Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Ellen pluggar Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna

Läs mer Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Ellen pluggar på Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna! Läs intervjun med Ellen för att lära dig mer om hur det är att plugga på gymnasiet och varför Ellen valde just Grillska Gymnasiet!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Grillska Gymnasiet Eskilstuna


Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är Sveriges största UF-skola och har för fjärde året i rad utsetts till Eskilstunas tryggaste gymnasieskola. Du hittar skolan i centrala Eskilstuna, nära tåg och bussar. På skolan går drygt 650 elever på sex nationella program. Kombinera...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Eskilstuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Kungsgatan 29
632 20 Eskilstuna

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Eskilstuna
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar Ekonomiprogrammet ...

Ellen pluggar på Ekonomiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna! Läs intervjun med Ellen för att lära dig mer om hur det är att plugga på gymnasiet och varför Ellen valde just Grillska Gymnasiet!

Läs mer