El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 174,0)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 174,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik
På El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik läser du ämnen som Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik. Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik, elektronik och matematik. El- och energiprogrammet är ett program där eleverna får lära sig att ha många bollar i luften och hur man installerar/sköter olika el- energi- och vattensystem. När du jobbar med el och energi är säkerheten såklart väldigt viktig och det är en central del i utbildningen. Här får du också läsa om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Lär dig samtliga aspekter när det kommer till underhåll av dator- och kommunikationssystem. Installation, administration, underhåll och reparation. Då El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram kan du ta dig ut i arbetslivet direkt efter studenten och bland annat arbeta som tekniker inom elektronikproduktion, hemservice eller nätverk. På Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik har du dessutom mycket praktik, något som ger dig värdefull erfarenhet från riktiga arbetsplatser.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Örnsköldsvik

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Örnsköldsvik

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Sponsrad