Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Grillska Gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: 22 (år 1)
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik på Grillska Gymnasiet VästeråsEl- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Vill du ha ett tekniskt och serviceinriktat arbete där du får jobba med såväl privatpersoner som företag? Då är det här utbildningen för dig. Utbildningen Dator- och kommunikationsteknik på Grillska gymnasiet Västerås lär dig bland annat:

  • Att installera, administrera och reparera olika typer av dator- och kommunikationssystem. 
  • Förstå hur informationssäkerhet på nätet fungerar och får fördjupade kunskaper inom det tekniska området. 
  • Grunderna inom att bygga och designa hemsidor.

Entreprenörskap och teknik i kursutbudet på Grillska gymnasiet

I el- och energibranschen är det många som driver egna företag, du får därför lära dig vad det innebär att vara entreprenör och hur det är att driva ett företag. Entreprenörskap är bara en av många kurser du läser på programmet, andra kurser du får ta del av inom inriktningen är exempelvis:

  • Elektronik och mikrodatorteknik
  • Dator- och nätverksteknik
  • Webbutveckling
  • Nätverkssäkerhet
  • Support och hemservice
  • Kommunikationsnät

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en yrkesexamen. Om du önskar att få högskolebehörighet går det på Grillska gymnasiet Västerås att fixa det genom det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Molly på Grillska Västerås

Molly berättar om Grillska Gymnasiet i Västerås

Läs mer Grillska Gymnasiet

Familjär stämning, gemenskap, trygghet och coachande lärare, det är några av anledningarna att välja Grillska Gymnasiet. Läs mer om vad några av våra elever tycker om Grillska och deras bästa tips till dig inför ditt gymnasieval. Du har väl inte missat skolans motto: Allting som vi vill kan vi göra!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Västerås

Grillska Gymnasiet Västerås

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

Entreprenörskap och samhällsengagemang – på Grillska Västerås lär du dig hur du kan påverka och göra skillnad. Grillska Gymnasiet ligger centralt i Västerås, bara några minuters promenad från tåg och bussar. Här går cirka 400 elever på fem nationella program....


Läs mer om Grillska Gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Västerås

Port-Anders gata 3
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Viktor Brandstedt
(5)
Om man är dator intresserad så kommer man ha en bra tid även om man inte kan något om datorer så kommer man lära sig. Skolan är otroligt bra och hjälper med det mesta o har roliga event. Lärarna är otroligt roliga och härliga, men tror inte att de är en slapp program. de är mycket problemlösning och inte mycket tid för att lala runt. plus man ...
Visa hela
Elias Borg
(5)
Arbetsmiljön är bra. Det är tyst och lugnt på lektionerna. Lärarna är bra och hjälper alla. På rasterna så har man mycket att göra eftersom att det är en rätt så liten lokal så är det lätt att hitta folk som man känner. Alla är trevliga och alltid pratglada. Arbetsverktygen alltså Datorerna och allt annat är bra. Datorerna förnyas varje år elle...
Visa hela
Tobias
(5)
Jag är extremt nöjd med valet. Alla lärare på skolan är alltid trevliga spelar ingen roll om du har den läraren eller inte. Skolan jobbar mot alla problem som kan uppstå innan det blir ett problem!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Grillska Gymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Västerås
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Molly berättar om Grillska Gymna...

Familjär stämning, gemenskap, trygghet och coachande lärare, det är några av anledningarna att välja Grillska Gymnasiet. Läs mer om vad några av våra elever tycker om Grillska och deras bästa tips till dig inför ditt gymnasieval. Du har väl inte missat skolans motto: Allting som vi vill kan vi göra!

Läs mer