El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Grillska Gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 60 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 220,2) * statistik från 2022
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, dator- och kommunikationsteknik

För dig som är intresserad av datorer, servrar, nätverk, nätverkssäkerhet och vill kombinera teori med praktiskt arbete. Yrkesexamen – för dig som vill gå direkt till jobb. Yrkesutgång nätverkstekniker med goda möjligheter till jobb efter examen. Välj högskoleförberedande kurser om du vill plugga vidare.

Kursexempel: Datorteknik, nätverksteknik, nätverkssäkerhet, webbutveckling, elektronik och mikrodatorteknik, entreprenörskap.

Mer om programmet

  • 15 veckors praktik (APL) utvecklar förmågor som krävs i arbetslivet.
  • Behovet av personer med kunskap om informationsteknik och digitalisering ökar. Vi förbereder dig för framtidens arbetsmarknad.
  • Skolan är ansluten till Microsoft och Cisco Networking Academy, med möjlighet till Cisco-certifiering som är internationellt gångbar.

Exempel på framtida yrken

Nätverkstekniker, systemansvarig, supporttekniker eller datortekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Molly berättar om Grillska Gymnasiet i Västerås

Familjär stämning, gemenskap, trygghet och coachande lärare, det är några av anledningarna att välja Grillska Gymnasiet. Läs mer om vad några av våra elever tycker om Grillska och deras bästa tips till dig inför ditt gymnasieval. Du har väl inte missat skolans motto: Allting som vi vill kan vi göra!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Västerås

Grillska gymnasiet i Västerås

Grillska gymnasiet i Västerås är skolan för dig som vill gå i en mindre skola med engagerade lärare och en familjär stämning. På Grillska-skolorna arbetar de efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Den bottnar i skolans värdegrund...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Västerås

Port-Anders gata 3
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Viktor Brandstedt

Om man är dator intresserad så kommer man ha en bra tid även om man inte kan något om datorer så kommer man lära sig. Skolan är otroligt bra och hjälper med det mesta o har roliga event. Lärarna är otroligt roliga och härliga, men tror inte att de är en slapp program. de är mycket problemlösning och inte mycket tid för att lala runt. plus man ...

Visa hela
Elias Borg

Arbetsmiljön är bra. Det är tyst och lugnt på lektionerna. Lärarna är bra och hjälper alla. På rasterna så har man mycket att göra eftersom att det är en rätt så liten lokal så är det lätt att hitta folk som man känner. Alla är trevliga och alltid pratglada. Arbetsverktygen alltså Datorerna och allt annat är bra. Datorerna förnyas varje år elle...

Visa hela
Tobias

Jag är extremt nöjd med valet. Alla lärare på skolan är alltid trevliga spelar ingen roll om du har den läraren eller inte. Skolan jobbar mot alla problem som kan uppstå innan det blir ett problem!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Grillska Gymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Västerås
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Molly berättar om Grillska Gymna...

Familjär stämning, gemenskap, trygghet och coachande lärare, det är några av anledningarna att välja Grillska Gymnasiet. Läs mer om vad några av våra elever tycker om Grillska och deras bästa tips till dig inför ditt gymnasieval. Du har väl inte missat skolans motto: Allting som vi vill kan vi göra!

Läs mer