Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
El- och energiprogrammet

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar El- och energiprogrammet!

Utbildningsinfo

El- och energiprogrammet på Jämtlands gymnasium Fyrvalla

El- och energiprogrammet på Jämtlands gymnasium

Vill du ha ett jobb med mycket frihet och ansvar samt omväxlande arbetsuppgifter? El- och energiprogrammet på Jämtlands gymnasium ger dig en utbildning som kan erbjuda just det. Samhället vi lever i blir allt mer beroende av elenergi och därför ökar också behovet av kompetenta människor inom branschen. Du kan bli en av dessa människor.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

På Jämtlands gymnasium får du som läser ett yrkesprogram hela 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). En så lång praktikperiod är oerhört nyttig, dels för att du får praktisk erfarenhet från arbetslivet men också för att du har möjlighet att knyta nyttiga kontakter för framtida arbetsansökningar.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Här får du lära dig allt om Dator- och kommunikationsteknik. Det innebär att du kommer att kunna installera, administrera, underhålla och reparera dessa olika system när du tar din examen. Utövar detta får du också kunskaper inom nätverksteknik, var med och bygg upp kommunikationsnät för såväl tele, data och media.

Exempel på framtida yrken: Teknisk säljare eller tekniker inom nätverk eller support

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: