Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: 27 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 228,5
    (Lägsta: 182,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på Karlstad Fria Läroverk

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vanliga högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

Åren som elev på teknik

Första året
Under ditt första år får du en bred förståelse för teknikprogrammet och upptäcker IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Fokus ligger på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning.

Andra året
Du ges möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Här kommer fokus att ligga på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom teknikinriktningen/mjukvaruutvecklingen.

Sista året
Välj mellan fördjupningskurser inom till exempel Programmering, Gränssnittsdesign, Design eller Webbutveckling; eller teknikområdet och fördjupande inom matematik beroende på inriktning. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Våra idrottstillval

Karlstad Fria Läroverk erbjuder två olika alternativ för dig som vill idrotta på skoltid.

LIU: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för idrott och träning. Du går en inriktning med mycket idrott på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande idrottstillval: E-sport, Fotboll, Fys och hälsa, Innebandy, Ishockey

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande idrottstillval: Innebandy, Ishockey

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Karlstad Fria Läroverk söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande examen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier & träning

Karlstad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och har en tydlig syn på hur det ska gå till. Du behöver inte ha med dig toppbetyg från högstadiet, men i skolan...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter: