Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 180 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 247,5
    (medelvärde: 284,6) * statistik från 2021
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Bli diplomerad gymnasieekonom på Karlstad Fria Läroverk

På Ekonomiprogrammet erbjuder vi en varierad undervisning som ligger nära verkligheten. Eleverna förbereds för vidare studier på universitet och ett framtida yrkesliv som jurist eller ekonom. Genom praktik, gästföreläsningar och företagsbesök får våra elever chansen att få en inblick i de yrken som en ekonomiutbildning kan leda till. Vi har också ett samarbete med Handelshögskolan på Karlstads universitet som innebär att eleverna får chansen att delta på universitetsföreläsningar redan under sin gymnasietid. Hos oss får du även möjligheten att bli diplomerad gymnasieekonom vilket ger bra förutsättningar för en framtida karriär som ekonom.

Vi har många års erfarenhet av Ung Företagsamhet och har flera gånger blivit utsedda till bästa skola i Värmland när det gäller företagande. Skolans elever har också vid åtskilliga tillfällen vunnit priser i UF-sammanhang både regionalt och nationellt.

År 1 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Första året på Ekonomiprogrammet får du en bred förståelse för ämnet. Du fokuserar på ekonomi och företagande samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning. I kursen företagsekonomi får du pröva på olika delar inom ekonomi såsom entreprenörskap och marknadsföring.

År 2 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Andra året fördjupas dina kunskaper inom ekonomi i kurser som marknadsföring och entreprenörskap. Du kan också välja att fördjupa dig inom juridikområdet och läser då kurser som rätten i samhället. I årskurs 2 kommer du också att få möjligheten att driva UF-företag och tillämpa dina kunskaper inom ekonomi. Samtidigt fortsätter du att läsa universitetsförberedande kurser som samhällskunskap, matematik och engelska.

År 3 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tredje året läser du kurser som psykologi och ledarskap för att göra dig förberedd inför både vidare studier och ett framtida yrkesliv. Dessutom har du möjligheten att själv välja inriktning för din utbildning genom val av intresseområde och gymnasiearbete. Dina val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan, ge dig möjlighet att specialisera dig inom särskilda delar av ekonomiområdet eller juridikområdet samt uppfylla kraven för att bli diplomerad gymnasieekonom.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Annie
Jag kan med handen på hjärtat säga att mitt gymnasieval är det bästa valet jag gjort hittills i livet. SAMTLIGA lärare fanns där för mig redan från första skoldagen, jag upplevde en helt otrolig kommunikation mellan lärare och elev, något jag aldrig tidigare upplevt. För första gången kände jag verkligen att de ville att jag skulle lyckas med mi...
Visa hela
Ida
Min skolgång på fria i Karlstad har varit såå bra!! Efter en jobbig tid på högstadiet var jag nervös inför gymnasiet och hur jag skulle tas emot där. När jag väl började kände jag direkt hur jag fick min egna plats och jag trivdes så bra! Genom att skolan inte är såpass stor får man sin plats i gemenskapen som finns på skolan. Man kände sig tryg...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Karlstad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information