COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Barn- och fritidsprogrammet (BF)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Barn- och fritidsprogrammet (BF)

23 jan 2020
Kan jag bli polis efter Barn-och fritidsprogrammet?
jag undrar om man kan gå barn och fritid och sedan läsa vidare till polis?

Hej,

För att vara behörig till Polisutbildningen behövs detgrundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2).

Det är lättast att få behörigheten du behöver på ett högskoleförberedande program (vilket som helst) men det går bra på ett yrkesförberedande också om du kollar med skolan att du kan lägga till de kurser som behövs.

13 jan 2020
Kan jag bli astronom efter Barn-och fritidsprogrammet?
Hej, det är så att jag är en person som alltid, redan som liten, varit otroligt intresserad av rymden och jag vill bli astronom när jag blir äldre. Jag går första året på gymnasiet och jag går barn o fritid, för det va mitt andra alternativ, att jobba med barn. Men finns det möjlighet för mig att lägga till kurser i tvåan o trean som ger mig behörighet till högskolor/universitet som kan utbilda mig till astronom? Eller måste jag gå om ett år och gå en annan linje? För jag är helt inställd på att vilja bli astronom, och vill inte gå om ett år eller liknande

Hej,

Vad roligt att du är intresserad av rymden! Om du vill jobba med rymden och astronomi kan du studera det på högskola/universitet efter gymnasiet. Utbildningar inom astronomi eller astrofysik kräver oftast Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4. Det är kurser som bara ingår i Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Men har man inte gått dessa program kan man läsa in behörigheten på Komvux/vuxenutbildningen. Kurserna du behöver är tyvärr för många för att du ska hinna med dem på ett annat program.

04 okt 2018
Vad läser man på Barn-och fritidsprogrammet?
Om man studera på barn Och fritids programmet jobbar man med barn eller med äldre?

Hej,

Barn- och fritidsprogrammet har tre inriktningar: Socialt arbete, pedagogiskt arbete eller fritid och hälsa. Barn- och fritidsprogrammet passar bra för dig som vill arbeta som till exempel barnskötare, personlig assistent, personlig tränare eller kanske vidareutbilda dig till polis eller socionom. Det är ingen inriktning som går in på vård av äldre om det var det du tänkte på. Läs på mer om Barn- och fritidsprogrammet här: https://www.gymnasium.se/sok/barn-och-fritidsprogrammet.

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin