Ämne/inriktning

Barn- och fritidsprogrammet (BF) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på Gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Anders Götsén svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på Gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Senaste frågorna i ämnet: Barn- och fritidsprogrammet (BF)

21 dec 2016
Jag vet inte vilket av Stylist eller Barn- och fritid som jag ska välja?
Jag har verkligen ångest vet inte om jag ska gå stylist eller barn och fritid är verkligen intresserad utav båda men saken är att stylist linjen finns inte här vart jag bor och vet inte om jag kommer orka pendla hjäääälp?

Hej,

Att välja vad man vill studera på gymnasiet är inte alltid enkelt och många kan tycka att det är jobbigt att göra valet dit. Det är svårt att delge några tankar kring din situation utan att veta lite mer om hur du tänker. Däremot kan jag tipsa om denna länk för lite tankar kring vad som kan vara viktigt inför gymnasievalet: http://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/infor-gymnasievalet-2309

Annars är det en del tid kvar och om du har möjlighet kan det vara bra att dels kolla upp vad som ingår i de olika utbildningarna samt att prata med studie- och yrkesvägledare på din skola för att få stöttning till att fatta beslutet.

God jul och gott nytt år // Anders, SYV

21 dec 2016
Vilka inriktningar finns det på barn- och fritidsprogrammet?
Vilka olika inriktningar finns det inom barn o fritid?

Hej,

Barn- och fritidsprogrammet har tre stycken inriktningar. Dessa är: pedagogiskt arbete, socialt arbete samt fritid och hälsa. Du kan läsa lite mer om dessa om du följer länken nedan.

God jul och gott nytt år // Anders, SYV

19 okt 2016
Hur kan jag göra för att gå vidare till att bli apotekare efter att ha läst barn- och fritidsprogrammet?
Hej jag pluggar barn och fritid och jag undrar om man kan söka till apotekare och undrar vilka ämnen som är viktiga isf ?

Hej,

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du inte automatiskt kommer bli behörig till vidare studier på högskola/universitetet. För att du ska bli behörig dit behöver du ha läst följande kurser: Svenska/Svenska som andraspråk (1/2/3), Engelska (5/6) och Matematik (1).

Utöver det har apotekarprogrammet på universitetet även särskilda krav för att du ska kunna komma in där. De kurser du även ska ha läsa för att vara behörig är: Fysik (2), Kemi (2), Biologi (2) och Matematik (4).

Det kan vara klurigt att hinna med alla dessa kurser under tre år på gymnasiet på barn- och fritidsprogrammet. Med anledning av det kan det vara så att du behöver läsa en eller flera kurser efter gymnasiet. Chansen att bli apotekare finns alltjämt men det kan vara så att du behöver läsa ett tag på komvux efter gymnasiet för att få ihop de kurser som jag listat ovan. Skulle det vara så att du är intresserad av detta kan du med fördel ta kontakt med komvux där du bor för att se vilka möjligheter som finns för dig.

Ett stort lycka till på vägen emot att bli apotekare framöver // Anders, SYV

Available educations