Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasiestudier med särskilt stöd

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV



Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! 



Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!



Sök



Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier med särskilt stöd


12 sep 2019
Vilka gymnasieskolor har extra stöd?
Hej finns det gymnasieskolor i Stockholm som inriktar sig mot barn med språkstörning och dyslexi?

Svar:

Hej,

Här kan du se vilka skolor som har extra stöd i Stockholm: https://www.gyantagningen.se/ansokan-antagning/om-programmen/utbildningar-med-extra-stod.html.

Lycka till! /Petra,SYV

22 aug 2019
Kan jag ha privata lektioner i gymnasiet?
Hej!
Jag ska nu, börja gymnasiet. Jag undrar om man kan ta privata lektioner för en enskild person, i skolan. Jag har aldrig varit bekväm med människor. Dessutom så ska jag börja naturvetenskap. Tack.

Svar:

Hej,

Det är tyvärr inte möjligt att ha bara privata lektioner i gymnasieskolan men det finns mycket din skola kan göra för att hjälpa och underlätta för dig. Du måste ta kontakt med någon i skolan, till exempel kuratorn eller rektorn och berätta om dina problem så de kan hjälpa dig.

Lycka till! /Petra,SYV

26 jun 2019
Kan jag ha reducerad studieplan i gymnasiet?
Hej, jag undrar om det är möjligt att gå ett gymnasieprogram i 100% takt men ha ett reducerat schema på 25 eller 50%?

Svar:

Hej,

En reducerad studieplan, där man läser färre kurser än vad som är normalt brukar kombineras med att man läser ett fjärde år på gymnasiet. Alla sådana beslut tas av rektorn och det går inte att svara på hur det blir för just dig. Så du måste alltså diskutera detta med din rektor för att få ett svar.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin