COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Gymnasiestudier med särskilt stöd

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

OBS! Chatten håller sommarstängt under juli månad!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier med särskilt stöd

29 maj 2020
Kan man förlänga gymnasiet?
Hejsan! Jag ska vara klar med gymnasiet den här terminen och tänkte förlänga kursen i hosten för att klara alla behörigheter i skolan som behövs. Jag menar förlängning till fjärde året på gymnasiet. Jag kommer fylla 22 i oktober och frågan är kan man förlänga utan problem eller det går inte?

Hej,

Ja, det finns möjlighet att förlänga tiden på gymnasiet. Det är då rektorn som tar beslut om det. Så du behöver prata med din skolas rektorn för att få veta om det kan bli aktuellt för dig.

Vänligen/ Petra,SYV

20 jan 2020
Kan man ha en stödperson i gymnasiet?
Om man har autism men är högfungerande, finns det möjlighet att ha en stödperson som är med i gymnasiet och hjälper till att strukturera/planera dagarna så att man klarar studierna på ett nationellt program

Hej,

Ja, det finns en sådan möjlighet men det är rektorn på skolan som bestämmer detta så du måste ta din fråga med själva gymnasieskolan.

Lycka till! /Petra,SYV

15 jan 2020
Kan jag gå om åk 1 i gymnasiet?
Hej!
Jag vet inte hur ska jag börja men jag går ettan på NA- programmet nu, snart börjar vårtermin.
Jag var så redo för NA innan sommaren 2019. Det var absolut min dröm.
Men under sommaren 2019 har hänt massa dåliga saker med mig.
Jag slutade gå till skolan under nästan hela höstterminen .. men jag fick hjälp på sluten och får det fortfarande.
Saken är att jag vill gå om ettan .. Jag har missat jättemycket och kan inte hinna med något. Jag får panik, stress .. och jag börjar må dåligt en gång till ..

Jag älskar verkligen NA-programmet, men det går inte hinna med ..
Jag mår så dåligt utav allt det här ..
Kan man gå om ettan, samma gymnasie linje?

Hej,

Vad tråkigt att höra att du har mått dåligt! Men du behöver inte stressa över det du missat när du mått dåligt. Det finns lösningar som till exempel att gå om ett år.Det som krävs för att få gå om ett helt läsår är att man har underkänt i flera ämnen och att man har stora svårigheter att hänga med i undervisningen. Det är rektorn har rätt att avgöra om man ska få gå om eller inte. Så prata med din rektor om hur det ser ut för dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin