Gymnasiestudier med särskilt stöd

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier med särskilt stöd

09 nov 2020
Vilka gymnasieskolor har extra stöd vid ADD?
Hej!

Min son har ADD diagnos och kämpar just nu för att få godkända betyg i 9:an för att kunna börja på gymnasiet i höst.
Som det ser ut nu är teoretiska linjer inte aktuellt och det lutar åt en yrkesförberedande utbildning.
Kan du rekommendera något gymnasium i Stockholm som är anpassat för elever med ADD alternativt har möjlighet att ge det stöd som ett barn med ADD behöver?
Tacksam för återkoppling.

Hej

Här finns en lista på de gymnasieskolor med extra stöd som finns i Stockholm: https://www.gyantagningen.se/ansokan-antagning/om-programmen/utbildningar-med-extra-stod.html. Jag hoppas att ni kan hitta en skola som passar!

Lycka till!/ Petra,SYV

13 okt 2020
Gymnasium för elver med språkstörning
Hej,
Vilka gymnasier i Stockholm har specialpedagogiskt program/klasser med stöd för elever med språkstörning?

Hej,

Alla skolor ska kunna skapa en miljö och tillhandahålla resurser så att varje elev kan utvecklas i lärandet på bästa sätt. När det kommer till en skola med en specifik inriktning på språkstörning kan jag bara hitta ett gymnasium i Örebro för döva och hörselskadade där också elever med grav eller generell språkstörning går. De har riksintag. Tyvärr kan jag inte hitta något annat men kolla med Gymnasieantagningen i Stockholm också.

Lycka till! /Petra,SYV

30 sep 2020
Vad är planen för dyslexi i gymnasiet?
Hej, min dotter har dyslexi (blev utredd i årskurs 2), måste hon göra en ny utredning för att hon ska ha rätt till dyslexi-hjälp i gymnasiet eller räcker det med att hon är utredd i årskurs 2?
Vänligen

Hej,

Gymnasieskolan ska ge extra anpassningar och särskilt stöd till alla elever som har svårt att uppfylla kunskapskraven. Prata med den nya skolan för att få vet hur de jobbar kring dyslexi samt om de gör en ny egen utredning eller fortsätter enligt planen från grundskolan. Prata också med den nuvarande skolan (ofta är det studie-och yrkesvägledaren) och försäkra er om att dokumenten kring de nuvarande anpassningarna kommer till den nya skolan.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin