Visa gymnasium.se som: Mobil

International Baccalaureate (IB)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: International Baccalaureate (IB)


23 apr 2022
Hur funkar International Baccalaureate?
Hej

Jag har lite problem med att hitta de olika inriktningarna på IB på katedralskolan (Lund) för att bli pilot. Betygen jag behöver för att bli pilot är Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6 enligt gymnasium.se. Min fråga är om jag kan få dessa betyg på IB katedralskolan utan att gå till komvux efteråt. Jag undrar också om jag kan gå medicin (läkar) utbildning på IB utan att gå till komvux efteråt.

Mvh

Svar:

Hej,

International Baccalaureate har inga inriktningar men du kan välja flera kurser själv vilket gör att du kan få den behörighet du behöver. Prata med skolan du vill söka till för att vara säker på hur du ska välja rätt.

Lycka till! /Petra,SYV

31 mar 2021
Vad ska jag välja för kurser på IB-programmet?
Vilka 6 ämnen behöver man ta på IB programmet för att få samma behörighet som elever på naturprogrammet? Ska dessa ämnen vara på standard eller higher level?

Tack i förhand!

Svar:

Hej,

Det är en fråga som du ska diskutera med din IB- skola. IB-programmet har ett förberedande år innan man väljer sina ämnen så man har ett år på sig att fundera på vad man ska välja och vad man vill göra efter programmet. Det ska inte vara några problem att få behörigheten man vill ha men kontakta gärna skoan du vill söka redan nu och fråga om det.

Lycka till! /Petra,SYV

22 feb 2021
Kan man läsa upp sina IB-betyg på Komvux?
Hej ..!!
Jag har läst IB programmet men tyvärr kunde inte få fullständig betyg från gymnasiet .Maj 2020 retakes blev inställd på grund av Covid 19.Nu har jag vänt mig till Komvux och måste ha grundläggande behörighet att ansöka till Teknik programmet .Kan någon ge mig mer information om hur kan jag blir snabb att komplettera min slutbetyg eller är det någon alternativ
Hälsningar

Svar:

Hej,

Med en IB-utbildning kan man tyvärr inte läsa kurser inom den gymnasiala vuxenutbildningen (Komvux) för att höja sitt meritvärde. Däremot kan sökande med IB-examen genom sitt eget system höja betygsmedelvärdet med så kallade retakes.

Jag är osäker på din situation och vad det är du vill läsa på Komvux så vänd dig till dem för att få svar på dina frågor. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin