Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

International Baccalaureate (IB)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: International Baccalaureate (IB)

För vem passar IB-programmet?
Hej! Jag är mamma till en elev i åk 9 som är lite nyfiken på IB-programmet. Skulle du kunna sammanfatta för vilka elever den utbildningen riktar sig mot? Är det väldigt hög studienivå/takt/krav, som något slags elitskola? Bör man ha en tydlig idé om sitt framtida karriärsval/internationell karriär, eller bara allmänt känna sig lite internationellt intresserad?


Vänliga hälsningar,

Svar:

Hej,

International Baccalaureate styrs av IBO, International Baccalaureate Organization, och brukar rekommenderas för den som är intresserad av en internationell karriär i första hand. Men vem som helst som är intresserad kan välja IB.

Det är ett tvåårigt gymnasieprogram, men eftersom Sveriges lag kräver att en gymnasieutbildning ska vara under minst tre år så har du ett förberedande år innan. Du söker till International Baccalaureate som du söker till ett vanligt gymnasieprogram, men beroende på vilken skola du väljer kan du bli kallad till ett inträdesprov i matematik och engelska eller en intervju. 

Det är fritt att välja gymnasieprogram precis på de grunder man själv vill. Man konkurrerar med sina betyg och ibland inträdesprov för att komma in. Så har man kommit in kan man räkna sig som förberedd. Ingen ska behöva veta vad de vill göra i framtiden redan i gymnasiet så det behöver ni inte tänka på. Det viktiga är att man känner sig motiverad att gå det program man väljer så att man orkar studera.

Lycka till! /Petra,SYV

International schools in Sweden
Hello. I live in Iran and I am 17 .Next year I am going to get a diploma degree . It is my last year in upper secondary school in Iran. I want to keep on my education in international schools in Dp program in Sweden. I have a problem in applying in schools in Sweden because deadline for applying is over in Sweden. Is there a chance that I could apply for international schools in Sweden with this condition?
Sincerely
Svar:

Hi,

You can contact the school you want to apply for and ask them. But international schools usually have admission exams so my guess is that it's too late. But you can always ask them. Here is a list of schools you could contact: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate.

Sincerely/ Petra

Hur funkar International Baccalaureate?
Hej

Jag har lite problem med att hitta de olika inriktningarna på IB på katedralskolan (Lund) för att bli pilot. Betygen jag behöver för att bli pilot är Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6 enligt gymnasium.se. Min fråga är om jag kan få dessa betyg på IB katedralskolan utan att gå till komvux efteråt. Jag undrar också om jag kan gå medicin (läkar) utbildning på IB utan att gå till komvux efteråt.

Mvh
Svar:

Hej,

International Baccalaureate har inga inriktningar men du kan välja flera kurser själv vilket gör att du kan få den behörighet du behöver. Prata med skolan du vill söka till för att vara säker på hur du ska välja rätt.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 79 frågor
1
2
3
4
...
27

Annonser