Visa gymnasium.se som: Mobil

International Baccalaureate (IB) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: International Baccalaureate (IB)


25 jul 2018
Var kan jag gå gymnasiet på engelska?
Hej, jag är intresserad av att gå en engelskspråkig gynmasieutbildning för att jag har gått största delen av grundskolan i engelska skolan. Alla ämnen behöver inte vara på engelska men de flesta. Har du några förslag till mig på sådana gymnasier i Stockholm? Tack på förhand.

Svar:

Hej,

Om du vill studera på engelska så är IB-programmet ett bra val. Här kan du se var det finns IB-skolor: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate.

Lycka till! /Petra,SYV

25 jun 2018
Hur räknar man ut meritvärdet från en IB-skola?
Min son går på en IB skola och har inte svenska betyg. Hur gör vi då? Och hur räknar vi ut hans meritvärde?

Svar:

Hej,

Du kan läsa om vilka kurser som motsvarar kurserna man läser på IB-programmet här: https://antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/International-Baccalaureate/For-dig-som-ska-ta-en-IB-examen-2014-eller-senare/Sarskild-behorighet/. Där framgår även hur man räknar ut meritvärdet. Men ni kan ju även prata med Studie-och yrkesvägledaren i IB-skolan som borde var väl insatt i systemet.

Lycka till! /Petra,SYV

26 jan 2018
Kan jag bli advokat efter IB-programmet?
Hej igen, jag undrade om man kunde gå i IB pogrommet o bli advokat? Eller vilka kunskaper behöver man ha?

Svar:

Hej,

Ja, det kan man.För att bli advokat behöver man vara jurist i grunden. Då är det juristprogrammet på universitet/högskola som gäller. Utbildningen är 4,5 år långt och man pluggar på heltid. Man måste vara behörig till juristprogrammet, alltså att man får med sig vissa kurser från gymnasiet innan man söker. Där behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Denna behörighet kan du få från alla högskoleförberedande program. Du kan kontakta skolan du vill läsa IB-programmet för att få veta vilka ämnesval på IB programmet som lämpar sig bäst för dina planer.

När man är färdig med juristutbildning kan man fortsätta till advokat. För att bli advokat måste man arbeta i minst 3 år som jurist och sedan kan man ta advokatexamen, här kan du läsa mer: https://www.advokatsamfundet.se/Att-bli-advokat/

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin