Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)


25 nov 2019
Kan jag byta tillbaka till mitt gamla gymnasium?
Hej! Jag gick på ett gymnasium i 2år och byte nu denna terminen till en ny, finns det möjlighet att byta tillbaka sista terminen när jag har samma ämnen och allt? Den ända som ev kan komma i kläm är gymnasiearbetet

Svar:

Hej,

Du måste kontakta skolan och fråga om detta. De är bara de som kan ge ett besked om ett byte tillbaka är möjligt eller inte. 

Lycka till! /Petra,SYV

30 sep 2019
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hejsan jag har precis börjat gymmnasiet och jag ångrar verkligen vad jag valde för program men jag hade inte tillräckligt bra betyg för att komma in på it programmet som jag verkligen vill gå vad har jag för alternativ?

Svar:

Hej,

Du kan försöka hitta en skola som har lediga platser på det program du vill gå. För att du ska kunna byta måste det finnas lediga platser kvar för dig på det gymnasieprogram du vill gå istället. Här finns en lista på skolor som har lediga platser:https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasieskolor-med-lediga-platser-17370. Börja med att kolla om du hittar något intressant där och kontakta sedan skolan. Ditt betyg kommer inte att spela någon roll när du byter skola (så länge du är behörig) utan det viktiga är att du hittar en skola med en ledig plats som kan ta emot dig. 

Lycka till! /Petra,SYV

03 jul 2017
Kan man få grundläggande behörighet på Bygg- och anläggningsprogrammet?
Kan man komplettera bygg och anläggning under gymnasietiden så man får högskolekompetens?
Eleven ska gå NIU innebandy också.

Svar:

Hej, 

Eleverna har rätt att lägga till de kurser som krävs för att få högskolekompetens/grundläggande behörighet om de läser ett yrkesförberedande program. Fastän Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen behöver man betyg i ett par kurser för att få med sig grundläggande behörighet och kunna fortsätta till universitet/högskola/yrkeshögskola direkt efter gymnasiet. 

Det som behövs är Svenska/svenska som andra språk 2, detta ingår i de programgemensamma ämnena, Svenska 3, som man kan läsa inom programfördjupningen och Engelska 6 som kan läsas som individuellt val eller som utökat program. Eleven kan kontakta skolan direkt för att få veta lite mer om hur det eventuellt kan se ut på programmet och hur upplägget för dessa kurser kan vara. Det kan också vara bra att eleven går till studie- och yrkesvägledaren när skolan börjar för att se till att dessa kurser kan planeras in i schemat på ett bra sätt. Här kan ni se programstrukturen för Bygg- och anläggningsprogrammet och läsa mer om vad eleven behöver för att få grundläggande behörighet: https://www.gymnasium.se/sok/bygg-och-anlaggningsprogrammet. 

Lycka till! /Aranja, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin