Allmänt om gymnasiestudier

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

21 feb 2019
Vad händer om jag missar Prao?
Vad hönder om man missaren vecka av dem veckor man skulle vara ut på skolpraktik? Kan det påverka studenten?

Hej,

Du måste ta upp frågan med din skola. Det kan påverka om du missar obligatoriska moment och inte kan kompensera för det på något sätt.

21 feb 2019
Behöver man ha idrott i gymnasiet?
Hej! Min dotter går i åk 2 på gymnasiet. Hon har även inriktning ridning. Min fråga är..måste hon läsa vanliga idrottskurserna trots att hon går den extra ridinriktningen, som hon får betyg i ?

Hej,

Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte bytas ut men mer än så behöver man inte läsa. Det bästa är dock att ni kollar detta med skolan eftersom jag inte vet hur deras programplan ser ut.

14 feb 2019
Kan jag byta ut utökade kurser?
Hej!
Jag går nu i sista år i gymnasiet (naturvetenskap) och jag har tre utökande kurser (300poäng)
Då undrar jag om det går att ersätta en av de kurserna med en annan kurs som heter entreprenörskap??

Hej,

Utökade kurser är ju kurser man läser utöver heltid och det är inget som man har en rättighet eller skyldighet att göra. Så det borde inte vara något problem att ta bort eller byta någon av dessa kurser. Men har du redan påbörjat kursen så kan det vara en annan sak.

Hursomhelst är det bara skolans rektor som kan svara på din fråga eftersom det är rektorn som beviljar utökade kurser. Så ta kontakt med din rektor så fort som möjligt.

Medlemslogin