Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

15 okt 2019
Kan jag studera utomlands?
Kan man studera utomlands någonstans om man går handel och service

Hej,

Jag vet tyvärr inte vilken utbildning du syftar på men du kan alltid studera utomlands. Du hittar information om utlandsstudier här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/.

Lycka till! /Petra,SYV

14 okt 2019
När är man klar med gymnasiet?
hur gammal är man när man slutar gymnasiet i så vanlig ålder ?????

Hej,

Vanligen så går man gymnasiet i tre år och är runt 18 år när man är klar.

Vänligen/ Petra,SYV

12 okt 2019
Spelar gymnasieskolans prestige roll?
Hej! Vissa skolar sägs vara ”bättre” än andra, högre merit värde, mer prestige osv. Men om man läser exakt samma kurser och samma inriktning som en skola med lägre merit, spelar det då sedan någon roll när man ska söka vidare till högskolan (om man får identiska betyg i den skolan med lägre merit och högre)?

Vissa gymnasieskolor sägs ha högre tempo än andra men är det inte så att alla har inprincip har samma kurser som man ska ha läst i slutet av trean. Hur kan det då vara högre tempo på en skola?

Hej,

Det spelar ingen roll vilken skola du har gått på när du söker till högskolan. Det som spelar roll är att du uppfyller behörigheten för den utbildning du vill söka och att du har tillräckligt höga betyg för att komma in. Det är också så att alla gymnasieutbildningar är lika långa och har samma mängd kurser så det ska inte vara någon skillnad i tempo egentligen. Om en skola påstår att de har "högt tempo" så får du fråga vad de menar med det.

Lycka till! /Petra,SYV

Medlemslogin