Visa gymnasium.se som: Mobil

Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier


21 jan 2021
Idrott och hälsa
Hej!
Jag har en snabb fråga om man inte visar sina danskunskaper i idrott och hälsa 1 och får F i de området kommer man få F på hela kursen då?

Svar:

Hej,

Du behöver inte kunna dansa för att bli godkänd i idrott och hälsa 1 men du behöver kolla med din lärare vad som gäller om det är något moment som du inte kommer att delta i.

Lycka till! /Petra,SYV

21 jan 2021
Hur många kurser kan man lägga till på gymnasiet?
Hej!
Jag ska gå Hotell-Turismprogrammet på gymnasiet. Jag är även mycket intresserad av naturvetenskapliga ämnen och historia. Skulle vilja lägga till T.ex Historia, kemi och biologi. Är det möjligt? Hur många kurser kan man lägga till och hur många kurser erbjuds att lägga till under gymnasiet?

Svar:

Hej,

Ja, det kan vara möjligt. Man kan vanligen lägga till två kurser i sitt individuella val. Du behöver prata med skolan du vill söka till om det är möjligt att lägga till det du vill.

Lycka till! /Petra,SYV

21 jan 2021
Vad är Idrottsspecialisering?
Hej! Jag har hört talas om att det går att välja idrottsspecialicering på vissa skolor. VAd är det mer exakt?

Svar:

Hej,

Idrottsspecialisering är en kurs i gymnasieskolan inom ämnet specialidrott. Du kan läsa om vad det innebär här.

Lycka till med valet! /Petra,SYV


Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin