Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

05 apr 2020
Kan jag göra prövningar under gymnasiet?
Hej!
På grund av corona virus stängde våra gymnasie skolor i Sverige. Men jag visste också att de som går på sista år gymnasiet få gå till skolan vid nödvändiga tillfälle. Känner ni någon gymnasie skola som kan acceptera att jag gör en prövning på moderna språk innan denna termin tar slut hos dem?

Tack på förhand.

Hej,

Tyvärr tror jag att det är din egen skola som du måste göra prövningen i om du går i gymnasiet just nu. När du har slutat gymnasiet finns det fler möjligheter att göra prövningar på Komvux.

Vänligen/ Petra, SYV

29 mar 2020
Vad är åldersgränsen för gymnasiet?
Hej,

Min son fyller 20 år i oktober 2020. Kan han fortfarande börja gymnasium till höstterminen?

Hej,

Den som har slutat grundskolan eller motsvarande utbildning får börja i gymnasieskolan senast vårterminen det år då hen fyller 20 år. Din son ska alltså istället söka till Komvux.

Vänligen/Petra,SYV

24 mar 2020
Hur får jag mina gymnasiebetyg från en nedlagd skola?
Jag studerade på gymnasium för ca 14-15 år sedan. Jag gick ut året 2006 i Tensta Gymnasium. Denna skola har lagts ned.
Varifrån kan jag beställa mina gymnasiebetyg?

Omar

Hej Omar,

Du ska kontakta kommun där skolan låg och fråga om du kan beställa en kopia på dina betyg där. Kommunerna brukar förvara betyg från nedlagda skolor.

Lycka till! /Petra,SYV

Medlemslogin