Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

10 dec 2019
Kan jag byta gymnasium?
Hej!
Jag går för tillfället på ett distansgymnasium då jag tidigare inte bott i Gävle.
Men nu när jag har flyttat hit har jag börjat överväga om det skulle gå att kanske börja på ett vanligt gymnasium.
Jag påbörjat sista terminen i 2an efter jullovet.
Så min fråga är, finns det en möjlighet att börja på en vanlig skola trots att jag redan gått 1,5 år på ett distansgymnasium?

Hej,

Ja, det kan absolut vara möjligt! Kontakta de skolor du är intresserad av så kan de hjälpa dig. Viktiga förutsättningar är att det finns en ledig plats på den skola du vill gå och att programplanerna stämmer någorlunda så att du inte är för mycket efter.

07 dec 2019
Finns sam-beteende på INIT gymnasiet?
Hej! Vet du om INIT gymnasiet har samhällsbeteende? Det står ingenstans :(

Hej,

Nej, de har inte Sam-beteende. Du kan se vilka program de erbjuder här: https://www.gymnasium.se/skola/international-it-college-of-sweden-goteborg/.

02 dec 2019
Kan jag byta språk i gymnasiet?
Hej just nu går jag i 9:an och läser spanska jag undrar om det är obligatoriskt att fortsätt med språk om man ska gå i natur kan man nt gå i typ italienska.

Hej,

Nej, det är inte obligatoriskt att fortsätta med det språk man läst i grundskolan. Det är dock bra att tänka på att det kan påverka meritpoängen i moderna språk som man kan få för språk i steg 3 och 4. Men det är ju inte säkert att du behöver den meritpoängen. Du kanske får meritpoäng från något annat och dessutom beror det på vilken utbildning du vill söka om du får meritpoäng för vissa kurser eller inte. Jag rekommenderar att du går till din SYV i skolan och diskuterar detta innan du tar ett beslut.

Medlemslogin