Visa gymnasium.se som: Mobil

Allmänt om gymnasiestudier

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier


17 dec 2018
Kan jag fortsätta i gymnasiet?
Hej!

Jag har en fråga angående vård och omsorgs programmet.
Jag gick ett år på barn och fritids programmet men slutade efter ett år och började istället på folkhögskola med allmän linje. Jag har nu klarat alla mina kärn ämnen på gymnasiet nivå.
Jag undrar om jag kan gå gymnasiet på vård och omsorgs programmet?

Tack i förhand!

Svar:

Hej,

Om du inte har en gymnasieexamen än så kan du gå Vård-och omsorgsprogrammet. Prata med din SYV i skolan så du får hjälp. Det kan hända att du måste söka in från åk 1 igen men det är även möjligt att du skulle kunna byta program och komma in senare i programmet. 

Lycka till! /Petra,SYV

16 dec 2018
Kommer jag klara gymnasiet?
Hej! Det jag kommer berätta är om min framtid och vill fråga om ... Jag älskar skolan men ändå är hela tiden stressad att helt omöjligt klara något i livet.. jag har en stor mål att bli en läkare i framtiden och vill verkligen det jag har bort i Sverige i 3 år och har inga F i något ämne men kommer det vara svårt med t.ex matte i 8 elr 9? för att jag känner att jag är inte alls bra på det men ändå mina lärare som säger att jag är jätteduktig och ska ta det lugnt hela tiden men vet inte vill gärna kunna klara Gymnasiestest osv. Tack//Amal

Svar:

Hej Amal,

Vad roligt att du vill bli läkare! Det är jättebra att du inte har något F. Du kan fråga dina lärare om matten om du är orolig för den. Kanske kan de tipsa dig om vad du kan göra för att bli bättre på det? Men du kan ju inte göra mer än ditt bästa så försök att inte oroa dig för framtiden och koncentrera dig på det du gör i skolan just nu. 

Om du vill bli läkare så är det Naturvetenskapsprogrammet med natur inriktning som kan ge dig den behörigheten. De ämnen som är viktiga för att bli behörig dit är svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik och kemi. Så satsa gärna lite extra på dessa ämnen om du kan. Om du klarar grundskolan så är det troligt att du också klarar gymnasiet. Alla kurser bygger på varandra så om du klarar en kurs så är du redo för nästa och samma gäller övergången från grundskolan till gymnasiet. 

Lycka till! /Petra,SYV

14 dec 2018
Vad är antagningskraven?
Hej! Jag undrar vad för det är för antagningskrav till Er gymnasieutbildning ”bild & formgivning”?
Krävs det någon ”inlämning” och/eller test av något slag utöver betygen från högstadiet?
Ps.
Har en dotter som är intresserad
/ Med vänlig hälsning, Kent

Svar:

Hej Kent,

Vi på Gymnasium.se bedriver inte några egna gymnasieutbildningar utan är en söksida. Försök att hitta kontaktuppgifterna till skolan som du tittade på (de borde finnas längst ner på sidan) och fråga dem direkt så får du hjälp.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin