COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

22 sep 2020
Frågor om Korrespondensgymnasiet
Hej!
Jag har lite frågor om korrespondensgymnasiet.. Har funderat på om korrespondensgymnasiet skulle vara något för mig. Det finns nämligen ingen annan skola att byta till. En fråga jag däremot funderat mycket på är om man kan läsa i snabbare tempo där? Jag vill gärna bli färdig med gymnasiet snabbare om jag ska läsa där så att jag inte blir hemmasittande för länge. Efter gymnasiet vill jag läsa till läkare.

Hej,

Du behöver ta dina frågor direkt med Korrespondensgymnasiet men rent allmänt brukar det vara svårt att hitta skolor där man kan läsa gymnasiet i snabbare tempo. Sedan så är det väldigt viktigt att du pratar med kuratorn i din skola redan nu om du inte trivs där. Det kan finnas lösningar som kan underlätta, åtminstone under tiden tills du hittar en ny skola.

Lycka till! /Petra,SYV

21 sep 2020
Kan jag byta gymnasiekurs?
Hej!
Jag läser andra året på samhällslinjen med inriktning beteende och har under detta året påbörjat kursen ledarskap och organisation men detta är ett ämne som jag inom de första veckorna märkt att ja inte tycker om så jag undrar därför om det skulle vara möjligt att byta denna kursen mot exempelvis matte 3b?

Hej,

Prata med din skola om möjligheten att byta kurs. Tyvärr kan det vara svårt att hoppa av kurser man redan påbörjat men fråga din skola.

Vänligen/ Petra,SYV

21 sep 2020
Vad innebär gymnasieinriktningen?
Hej,

Jag heter Ludvig och har en fråga gällande programmet Naturvetenskap med inriktning ekonomi. Jag undrar ifall man skulle få en bra start och nödvändigt förberedande inför att starta ett företag om man går detta program och inriktning.

Hej,

Eftersom det handlar om en inriktning som inte är en av de vanliga inriktningarna, utan en specialprofil, så måste du kolla med skolan som har den inriktningen vad den innebär. Så kontakta skolan och ställ din fråga till dem.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin