Allmänt om gymnasiestudier

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Allmänt om gymnasiestudier

16 maj 2022
eligibility for gymnasium
Hi, my son has E in Swedish national exam. He wants to go in media and teknik. He is good in other subjects like fysics math and English. Please suggest which gymnasium school is he eligible for?

Hi,

He is eligible for any school he wants to go to if he has an E in Swedish and he has passed his other subjects also. Only an F could make you not eligible for a programme.

Sincerely/ Petra, Career Counselor

15 maj 2022
När kan jag gå Komvux?
hej
kan jag börja nu studera i komvux för att få godkänt i matematik för att nästa år i trean få mitt examen? jag kommer fylla 19 år i juni.

Hej,

Man får läsa på Komvux när man är över 20 år eller när man har tagit sin gymnasieexamen. Så du kommer att få vänta tills dess med Komvux.

Lycka till! /Petra,SYV

15 maj 2022
sommarskola
Hej.
Jag går i tvåan nu och snart kommer det komma sommarlov, jag har för första gången fått sommarjobb och det är väldigt viktigt för mig att jobba för att jag behöver erfarenheter till framtiden då när jag ska söka jobb.

Jag fick F i matematik 1b i ettan och inom moderna språk. Jag och min rektor planerade att jag ska läsa matematiken den här året i sommargymnasiet för att få godkänt och läsa min egen modersmål i trean för att få godkänt istället för moderna språk.

Nu när jag har fått sommarjobb så kommer jag inte kunna gå till sommargymnasiet. Jag undrar om man kan gå på sommargymnasiet i trean, alltså när man väl tagit studenten och allting. För att jag behöver få godkänt i matematik då för att få examen.

Hej,

Du behöver diskutera detta med din skolas rektor. Jag kan tyvärr inte svara på det.

Lycka till! / Petra, SYV

Medlemslogin