Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet (FT)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Fordons- och transportprogrammet (FT)


11 maj 2020
Får jag lastbilskörkort på Fordons-och-transportprogrammet?
Hej
Jag vill gå fordon-transport, transport jag vill bli lastbilschaufför får jag då körkort till lastbil om jag går den linjen eller hur är det?

Svar:

Hej,

Fordons- och transportprogrammet med inriktning transport gör att du kan bli lastbilsförare. Går du hela programmet får man oftast utbildning både till körkort B, C och CE (C är lastbil och CE är lastbil med släp). Men kontakta skolan du vill söka till så du vet exakt vad som gäller där.

Lycka till! /Petra,SYV

29 jan 2020
Vad kan man bli efter lastbil och mobila maskiner?
Om man går lastbil och mobila maskiner vad gör man då och vad kan man jobba med?

Svar:

Hej,

På inriktningen lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet får du lära dig diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Det är alltså en bra inriktning för dig som vill mekaniker för större fordon, som lastbilar eller andra maskiner. Efter din tid på gymnasiet kan du till exempel bli lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Lycka till!/ Petra,SYV

27 sep 2019
Vilken inriktning ska man välja om man vill bli lastbilsförare?
Hej jag undrar om man kan bli Lastbilschaufför av att välja linjen Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner?

Svar:

Hej,

Det är inriktningen transport på Fordons- och transportprogrammet som är inriktad mot de som vill köra buss, lastbil eller andra transporter. Så det är den du ska välja om du vill bli lastbilsförare.

På inriktningen lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet får du lära dig diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Det är alltså en bra inriktning för dig som vill mekaniker för större fordon, som lastbilar eller andra maskiner.

Lycka till!/Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin