Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet (FT)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Fordons- och transportprogrammet (FT)


18 jan 2022
gratis körkort på fordon och transport
Hej.
Jag undrar om man får lastbilskörkort för C och CE utan att behöva betala nåt om man går fordon och transport och får yrkesexamen därifrån?

Svar:

Hej! 

Det bästa du kan göra är att kontakta den skolan du är intresserad av för att få korrekt svar. Här ser du flera skolor som erbjuder fordon och transportprogrammet så kan du själv smala av sökningen genom att välja till exempel välja stad. 

Vänliga hälsningar

Cecilia, syv 

27 sep 2021
Övningsköra på Fordon- och transportprogrammet
Hejsan jag undrar om man får övningsköra med skolan om man går fordon och transport första året

Svar:

Hej!

Under första året på Fordon- och transportprogrammet erbjuds inte elever att övningsköra Förarutbildning erbjuds bara för elever som läser inriktning Transport på Fordon- och transportprogrammet. Inriktningen påbörjas under andra året av studierna och det krävs att eleven har körkortstillstånd. 

Hoppas detta besvarade din fråga! /Hannah, SYV

26 sep 2021
Vill bli bussförare
Ifall jag vill bli bussförare men mitt gymnasium har en Fordon och transport linje men ingen Buss inriktning. Vad ska jag göra då.

(Bor i Västerås)

Svar:

Hej!

På vår hemsida kan du se vilka skolor i Västerås som erbjuder Fordon- och transportprogrammet. Vad jag kan se finns det på två gymnasieskolor, varav en skola erbjuder inriktning Transport. Länk här: https://www.gymnasium.se/sok/fordons-och-transportprogrammet-vasteras/a93-d85578?q=Fordons-%20och%20transportprogrammet 

Kontakta din skolas studie- och yrkesvägledare och diskutera hur det är möjligt att lägga upp dina studier för att få de ämnen du önskar. Alternativt att se vilka skolor som erbjuder just inriktning Bussförare och om det skulle vara möjligt för dig att söka dit. 

Lycka till! /Hannah, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin