Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet (FT)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! 

Just nu har vi många inkommande frågor, men vi arbetar så fort vi kan med att besvara dem.

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Fordons- och transportprogrammet (FT)


27 sep 2019
Vilken inriktning ska man välja om man vill bli lastbilsförare?
Hej jag undrar om man kan bli Lastbilschaufför av att välja linjen Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner?

Svar:

Hej,

Det är inriktningen transport på Fordons- och transportprogrammet som är inriktad mot de som vill köra buss, lastbil eller andra transporter. Så det är den du ska välja om du vill bli lastbilsförare.

På inriktningen lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet får du lära dig diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Det är alltså en bra inriktning för dig som vill mekaniker för större fordon, som lastbilar eller andra maskiner.

Lycka till!/Petra,SYV

13 feb 2019
Får man körkort på Fordons- och transportprogrammet ?
Hej får man körkortet innan går fordon i Karlskrona?

Svar:

Hej,

Många skolor erbjuder körkort när du läser Fordons- och transportprogrammet  men hur det fungerar på skolan du vill gå måste du fråga skolan direkt. 

Lycka till! /Petra,SYV

09 jan 2019
Är jag behörig till Fordons-och transportprogrammet?
Kan man komma in på fordon och transportlinjen och bli lastbilschaufför fast man har F i kemi och biologi?

Svar:

Hej,

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan. Att ha F i kemi och biologi är alltså inte något problem.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin