Estetiska programmet (ES)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)

15 nov 2020
Viken inriktning ska jag gå på Estetiska programmet?
Hej
Jag sitter och letar en gymnasieskola som skulle passa mig men hittar inte riktigt vad jag söker. Eller vet vad jag ska söka på. Jag känner som om jag är mitt emellan Bild och formgivning och Estetiska mediaprogram. Ritar mycket digitalt men även vanligt och lite animering. Inte så jätteintresserad av foto och video men de flesta program verkar ha det. Vad ska man då söka på för inriktning?

Hej,

Vad bra att du funderar på ditt gymnasieval! Om du har bestämt dig för Estetiska programmet så har du redan kommit långt. Det är ju väldigt lite som skiljer Bild och formgivning och Estetik och media. Det handlar om fyra kurser. Du kan se vilka kurser det handlar om längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet. Den ingår foto till viss del i Estetik och media men i övrigt verkar det inte vara några obligatoriska fotokurser på Estetiska programmet.

Lycka till! /Petra,SYV

12 nov 2020
Vad lär man sig på gymnasieinriktningen Estetik och Media?
Jag undrar om jag går på det Estetiska programmet, Estetik & media lär jag mig 3d grafik och hur man kan utveckla spel?

Hej,

På inriktningen Estetik och Media på Estetiska programmet ger dig kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt synsätt och du kommer få utveckla din förmåga att använda och kommunicera med digitala verktyg. Men är du intresserad av spelgrafik och spelutveckling skulle jag rekommendera att du tittar på Teknikprogrammet.

Vänligen/ Petra,SYV

05 nov 2020
Vad läser man på Estetiska programmet?
Hej!
Jag vill fråga om vad en elev som går estetisk program pluggar. Pluggar man samhällskunskap där?
MVH

Hej,

Det kan du se längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet. Titta undr rubriken "Programstruktur".

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin