Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet (ES)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)

Vad kan jag bli efter Estetiska programmet?
Hej!
Hur ska jag veta vad jag vill välja? Är både intresserad av musik, äventyrsturism. Och vad kan man bli om man pluggar just musik (instrument) på estetiska programmet? Samt äventyrsturism?
Svar:

Hej,

Estetiska programmet kan vara ett passande val för dig som vill ha ett estetiskt yrke i framtiden eller jobba inom kultur. Här kan du läsa om vilka jobb som kan vara passande efter att ha gått Estetiska programmet: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/yrken-efter-estetiska-programmet-12329.

Men du behöver inte studera vidare inom det estetiska området om du kommer på andra tankar senare. Eftersom programmet är högskoleförberedande får du grundläggande behörighet till universitet/högskola. Och ofta har du särskild behörighet inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Är det något som du kommer på att du saknar till en viss högskoleutbildning som du vill söka så kan du lägga till extra kurser under din gymnasietid. Du kan också läsa till kurser på Komvux efter programmet.

Äventyrsturism är inte ett av de nationella programmen, utan en specialvariant, så jag rekommenderar att du frågar skolan det handlar om angående detta.

Lycka till! /Petra,SYV

Vilken inriktning ska jag välja på gymnasiet?
Jag vill gå dans och teater! vad ska jag göra?
Svar:

Hej,

Du måste välja en inriktning när du söker till gymnasiet men det kan finnas möjligheter att välja det andra ämnet i ditt individuella val. Då kan du ändå få lite av båda. Kolla med skolan du vill gå vad de kan erbjuda för kurser.

Lycka till! /Petra,SYV

Kan jag bli socionom efter Estetiska programmet?
Hej!
Jag ska börja estet bild och form i höst och undrar om man kan bli socionom efter, eller behöver man lägga till någon kurs för att kunna bli det?
Sen om det behövs någon speciell merit för att kunna utbilda sig till det?
Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli socionom! För att bli socionom krävs det en eftergymnasial utbildning på 3,5 år som leder fram till en socionomexamen. För att blir behörig till socionomprogrammet behövs följande kurser: Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Om du kan lägga till Matte 2 på din skola så går det jättebra att läsa Estetiska programmet. 

Vänligen/ Petra,SYV

Visar 1-3 av 103 frågor
1
2
3
4
...
35

Annonser