Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet (ES)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!


OBS! Chatten håller sommarstängt under juli månad!


Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)


10 jan 2020
Måste man göra färdighetsprov på Estetiska programmet?
Hej, jag vill kanske ta estet musik som andrahandsval men måste jag göra ett färdighetsprov då?

Svar:

Hej,

Det är olika för olika skolor så kolla det med skolan du tänkte söka till.

Vänligen/ Petra,SYV

28 mar 2019
Kan jag gå Teknik och vara dålig på matte och fysik?
Hej, jag har sökt in på Teknik linjen då jag vill bli någon form av ingenjör. Men jag är inte särskilt bra på varken matte eller fysik. Så min fråga är ifall du tror jag klarar av denna linjen eller borde jag välja en annan linje?

Svar:

Hej,

Om du vill bli ingenjör så kommer du få ägna dig åt mycket matte och fysik genom hela din utbildning. Så det kan vara bra att du fundera på hur mycket tid och ansträngning du är beredd att lägga på att bli ingenjör. Är du intresserad av dessa ämnen även fast du inte är bra på dem? Då finns det ju chans att du kan bli bättre på dem om du pluggar mycket. Om du inte är motiverad eller intresserad av att bli bättre på matte och fysik så kanske du ska fundera på att välja något som intresserar dig mer? Beslutet är dock ditt. Väljer du att satsa på att bli ingenjör och gå teknik föreslår jag att du pratar med en lärare i matte och fysik och frågar vad du kan göra för att förbättra dig i dessa ämnen. Och att du sedan lägger tid på att bli bättre och pluggar mycket på egen hand. 

Lycka till! /Petra,SYV

04 aug 2018
Vad får jag för behörighet från Estetiska programmet?
Hej, jag är 15 år och ska välja gymnasium nu till höst. Mitt stora intresse är musik och musikal och dem har en skola med estetiskaprogrammet inriktning musikal som jag är intresserad av i staden som jag bor i. Men saken är den att jag vill ha många utbildnings och jobbmöjligheter efter gymnasiet har man det i estet för efter vad alla säger så verkar det inte så.

Svar:

Hej,

Här kan du se exakt vad du får behörighet till efter Estetiska programmet och du kan även jämföra detta med de andra programmen: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591. Du kan även se vilka kurser du behöver lägga till om det är någon behörighet du vill ha men saknar.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin