Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet (ES)

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)


04 aug 2018
Vad får jag för behörighet från Estetiska programmet?
Hej, jag är 15 år och ska välja gymnasium nu till höst. Mitt stora intresse är musik och musikal och dem har en skola med estetiskaprogrammet inriktning musikal som jag är intresserad av i staden som jag bor i. Men saken är den att jag vill ha många utbildnings och jobbmöjligheter efter gymnasiet har man det i estet för efter vad alla säger så verkar det inte så.

Svar:

Hej,

Här kan du se exakt vad du får behörighet till efter Estetiska programmet och du kan även jämföra detta med de andra programmen: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591. Du kan även se vilka kurser du behöver lägga till om det är någon behörighet du vill ha men saknar.

Lycka till! /Petra,SYV

27 jul 2018
Vilken behörighet ger estetiska programmet?
Hej! Jag bara undrar vilka programmet jag kan plugga vidare i högskolan efter jag tar studenten på estet. Jag ska börja plugga gymnasium på Kulturama naturvetenskap särskild variant bild.

Hälsningar

Svar:

Hej,

Vad roligt att du ska börja gymnasiet! Vad du får behörighet till kan du se här: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591. Där kan du även till vilka kurser du behöver lägga till för att få behörighet till andra högskoleprogram.

Lycka till!

15 feb 2018
Kan jag byta program i tvåan?
Hej! Jag går just nu andra året på restaurang och livsmedel inriktning bageri och konditori. Jag undrar om det skulle gå att byta till samhäll utan att gå om men att jag läser till det jag missat, jag har läst till matte, svenska och engelska så det har jag högskoleförberedande. Mvh Linn

Svar:

Hej Linn,

Det kan vara så att du har missat lite för mycket för att hinna läsa ikapp. Men ta kontakt med skolan du är intresserad av och fråga. För att du ska få byta måste det också finnas lediga platser på programmet du vill byta till. Här kan du läsa mer om att byta skola/program: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin