Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet (ES)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)


10 mar 2022
Vilken inriktning ska jag välja på gymnasiet?
Jag vill gå dans och teater! vad ska jag göra?

Svar:

Hej,

Du måste välja en inriktning när du söker till gymnasiet men det kan finnas möjligheter att välja det andra ämnet i ditt individuella val. Då kan du ändå få lite av båda. Kolla med skolan du vill gå vad de kan erbjuda för kurser.

Lycka till! /Petra,SYV

16 jun 2021
Kan jag bli socionom efter Estetiska programmet?
Hej!
Jag ska börja estet bild och form i höst och undrar om man kan bli socionom efter, eller behöver man lägga till någon kurs för att kunna bli det?
Sen om det behövs någon speciell merit för att kunna utbilda sig till det?

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli socionom! För att bli socionom krävs det en eftergymnasial utbildning på 3,5 år som leder fram till en socionomexamen. För att blir behörig till socionomprogrammet behövs följande kurser: Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Om du kan lägga till Matte 2 på din skola så går det jättebra att läsa Estetiska programmet. 

Vänligen/ Petra,SYV

06 maj 2021
Vad kan man bli efter Bild och formgivning?
Vad kan man bli efter Bild och formgivning?
Hur många pöang behöver jag i St eriks gymnasim? (bild och formgivning).
Jag studerar språk introduktion nu.

Svar:

Hej,

Du kan bli vad du vill även om du i vissa fall behöver göra kompletteringar. Vi har tips på yrken som kan passa programmet här: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/yrken-efter-estetiska-programmet-12329. Ett tips kan vara att lägga till kursen matte 2 eftersom den är ett vanligt krav för många utbildningar. 

Här kan du få en uppfattning av vilket meritvärde som krävs för att komma in på gymnasieprogrammet/gymnasieprogrammen du är intresserad av: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Vänligen/ Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin