Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet (ES)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)


12 sep 2020
Behöver jag förkunskap för Estetiska programmet?
Hej! Jag är intresserad av det estetiska programmet inriktning teater och jag undrar om man behöver någon kunskap för att komma in?

Svar:

Hej,

Nej, man behöver vanligen ingen förkunskap för att söka men vissa skolor kan ha antagningsprov. Kolla det med skolorna du funderar på att söka.

Lycka till! /Petra,SYV

10 jan 2020
Måste man göra färdighetsprov på Estetiska programmet?
Hej, jag vill kanske ta estet musik som andrahandsval men måste jag göra ett färdighetsprov då?

Svar:

Hej,

Det är olika för olika skolor så kolla det med skolan du tänkte söka till.

Vänligen/ Petra,SYV

28 mar 2019
Kan jag gå Teknik och vara dålig på matte och fysik?
Hej, jag har sökt in på Teknik linjen då jag vill bli någon form av ingenjör. Men jag är inte särskilt bra på varken matte eller fysik. Så min fråga är ifall du tror jag klarar av denna linjen eller borde jag välja en annan linje?

Svar:

Hej,

Om du vill bli ingenjör så kommer du få ägna dig åt mycket matte och fysik genom hela din utbildning. Så det kan vara bra att du fundera på hur mycket tid och ansträngning du är beredd att lägga på att bli ingenjör. Är du intresserad av dessa ämnen även fast du inte är bra på dem? Då finns det ju chans att du kan bli bättre på dem om du pluggar mycket. Om du inte är motiverad eller intresserad av att bli bättre på matte och fysik så kanske du ska fundera på att välja något som intresserar dig mer? Beslutet är dock ditt. Väljer du att satsa på att bli ingenjör och gå teknik föreslår jag att du pratar med en lärare i matte och fysik och frågar vad du kan göra för att förbättra dig i dessa ämnen. Och att du sedan lägger tid på att bli bättre och pluggar mycket på egen hand. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin