Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! 

Just nu har vi många inkommande frågor, men vi arbetar så fort vi kan med att besvara dem.

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


30 dec 2019
Blir Ekonomiprogrammet för svårt?
Hej
jag har problem att välja gymnasieprogram som jag ska göra i Februari. Jag vill ta ekonomiprogrammet men jag vet inte om det kommer vara svårt eftersom jag är inte bäst med matte men jag klarar det. Jag vill bli i framtiden en företagare. Mina vänner ska välja handel och jag vill ta ekonomi men jag vet inte, det som är i mitt huvud och snurrar är vill jag va med vänner och ha kul och gå samma program eller ekonomiprogrammet då jag vill bli företagare i framtiden.

jag vet inte vad jag ska välja handlingsprogrammet och ekonomiprogrammet.

Svar:

Hej,

Jag förstår att det är svårt att välja! Valet är helt upp till dig. Du kan välja det program du är mest intresserad av (vilket brukar rekommenderas) men det är ditt beslut och du kan också välja utefter andra kriterier som till exempel vännner. Ekonomiprogrammet har två eller tre mattekurser beroende på inriktning och Handels-och administrationsprogrammet har en. Om du vet att du har svårt för matte men ändå är motiverad att förbättra dig och gå programmet du är intresserad av så kan du börja förbereda dig redan nu. Lägg extra tid på matten, prata med din mattelärare om vad du kan göra för att förbättra dig, ta hjälp av av resurser online som tex. matteboken, be en kompis som är bra på matte om hjälp osv. 

Lycka till! /Petra,SYV

10 dec 2019
Läser man psykologi 2 i ekonomiprogrammet?
Hej, läser man psykologi 2 i ekonomiprogrammet (juridik) andra året.

Svar:

Hej,

Ja, Psykologi 2 ingår i Ekonomiprogrammet med juridkinriktning. Vilket år du kommer läsa kursen beror på skolan så kontakta skolan du vill gå och fråga om det.

Lycka till! /Petra,SYV

28 nov 2019
Kan jag bli mäklare efter Ekonomiprogrammet?
Hej! Funderar på att gå ekonomiprogrammet och bli fastighetsmäklare på gymnasiet, Jag vet att ekonomiprogrammet har moderna språk men jag är inte så bra på det undrar vad jag ska göra, bör jag välja ett annat program eller finns det nån möjlighet att välja bort det?

Svar:

Hej,

Ja, Ekonomiprogrammet är ett bra val om du vill bli fastighetsmäklare! För att bli fastighetsmäklare så  behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Så det är dessa kurser du bör läsa i gymnasiet.

De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet,Teknikprogrammet eller Ekonomiprogram med inriktning Ekonomi. Men om du väljer till matte 3 på juridikinriktningen så får du behörigheten från den inriktningen också. Du kan även få behörighet genom att lägga till matte 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Ekonomiprogrammet har bara 100 poäng (1 kurs) moderna språk, mindre än exempelvis Samhällsvetenskapsprogrammet  som har 200 poäng moderna språk. Du kommer inte att kunna välja bort moderna språk på gymnasiet men det är som sagt inte så mycket sådana kurser du måste läsa, så jag tror inte att du behöver oroa dig så mycket för det.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin