Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


17 apr 2019
Kan man bli polis efter Ekonomiprogrammet?
Hej!
Jag skulle vilja bli advokat eller polis. Jag har riktat in mig på att jag vill välja ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Kan man studera till polis om man har läst det programmet?

Svar:

Hej,

För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). Detta kan du få från Ekonomiprogrammet så det är inga problem att välja det och sedan bli polis eller advokat. 

För att bli behörig till polis finns det olika krav utöver behörigheten. T.ex. finns det medicinska, psykologiska och fysiska krav. Då kan det handla om syn- och hörselkrav, muskelstyrka och simkunnighet. Här kan du läsa lite mer om polisyrket: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/polis-11183.

Lycka till! /Petra,SYV

21 feb 2019
Hur ser Ekonomiprogrammet?
Hej! Min fråga till er är att 1. om man valt att gå ekonomi linjen är man tvungen att göra ett uf företag?

2. Väljer jag juridik som inriktning vilka ämnen läser jag då?

3. Kan ni förklara hur betygen är på ps, förstår inte eftersom de räknar i poäng som t.ex 0,4

Svar:

Hej,

1. Det måste du kolla med den/de skolor som du har sökt till.

2. Det ser du längst ner på denna sida under rubriken "Programstruktur": https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet.

3.Här kan du läsa om hur betygen fungerar: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasiebetyg-4262.

Lycka till! /Petra,SYV

03 feb 2019
Vilken inriktning ska jag välja på Ekonomiprogrammet?
Jag vill gå i ekonomijuridik gällande lagar men jag vill fortfarande kunna lära mig mer om företag och driva det, om jag ändrar mig. Hur kan det gå?

Svar:

Hej,

Det är inte så stor skillnad mellan de två inriktningarna ekonomi och juridik på Ekonomiprogrammet. Inriktningarna på ekonomiprogrammet handlar bara om några få kurser och avgör inte vad du kan göra i framtiden så du kan välja det som intresserar dig mest just nu. Längst ner på den här sidan kan du exakt vilka kurser som skiljer inriktningarna åt: https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet. Det finns också möjlighet till att välja några kurser själv på Ekonomiprogrammet som individuellt val. Då kan du till exempel välja till fler kurser i företagsekonomi om du vill det.

Lycka till!/ Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin