Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


13 dec 2018
Måste jag bli ekonom efter Ekonomiprogrammet?
Hej jag går 1an på ekonomi och undrar måste man bli någonting ekonomi bara för jag går den linjen för tänk om jag skulle vilja bli arkitekt eller något annat tekniskt kanske ?

Svar:

Hej,

Nej, du behöver inte bli nånting inom ekonomi bara för att du går Ekonomiprogrammet. Du kan bli vad du vill. Men det kan hända att du behöver komplettera med en del kurser om du vill söka en utbildning som du inte har behörighet till. Så kolla gärna upp behörighetskraven för de utbildningar du vill söka till.

Lycka till! /Petra,SYV

10 nov 2018
Kan jag läsa juridik efter Ekonomi-ekonomi programmet?
Om jag går ekonomi - ekonomi på gymnasiet kan jag då läsa juridik på högskola eller måste jag gå ekonomi och juridik för att kunna det?

Svar:

Hej.

För juristprogrammet behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2.  Denna behörighet kan du få från alla högskoleförberedande program. Du behöver alltså inte tänka på att du måste välja ett specifikt program utan du kan välja det högskoleförberedande program och inriktning som du är mest intresserad av.

Lycka till! /Petra,SYV

24 okt 2018
Kan jag bli psykolog efter Ekonomiprogrammet?
Hej! Jag vill utbilda mig till en psykolog. Men jag har tänkt att gå ekonomi i gymnasiet. Kan man göra det om man ska utbilda sig vidare till en psykolog? Isåfall ska jag rikta in mig i ekonomi eller juridik?
Tack för hjälpen 😊

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli psykolog! För att bli behörig till psykologutbildningen på universitet/högskola krävs det grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du får den behörigheten direkt av Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Så det är inga problem om du vill välja Ekonomi och det spelar ingen roll vilken inriktning du väljer. Men ett tips är att välja Juridik om du vill läsa en extra psykologi kurs, eftersom psykologi 2 ingår i juridikinriktningen.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin