Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


16 mar 2020
Kan jag bli forskare efter Ekonomiprogrammet?
Hej
Jag går ekonomi och är intresserad om hur jag kan plugga vidare till forskare på universitetet? Kan jag det eller måste jag plugga komvux?

Svar:

Hej,

Det beror på vilket ämne du vill forska inom. Vill du till exempel forska inom ekonomi, juridik, psykologi, pedagogik mm. så har du behörigheten att läsa det på universitetet utan några kompletteringar. Men om du vill forska inom till exempel något naturvetenskapligt område så behöver du komplettera med naturvetenskapliga kurser på Komvux innan du fortsätter studera det på universitetet. Titta på behörighetskraven för de utbildningar du vill gå på universitetet så du vet om du saknar något eller inte.

Lycka till! /Petra,SYV

09 mar 2020
Vilken inriktning ska jag välja på Ekonomiprogrammet?
hej, kan jag gå ekonomi inr ekonomi och endå komma in på jurist linjen på högskolan direkt efter gymnaist eller måste jag gå ekonomi juridik. Tack i förhand!

mvh anna

Svar:

Hej Anna,

Du kan gå vilken inriktning på Ekonomiprogrammet du vill. Du får behörighet från båda.

Vänligen/ Petra,SYV

29 jan 2020
Kan jag bli läkare efter Ekonomiprogrammet?
Hej!
Har jättesvårt att välja gymnasium väljer mellan två linjer; ekonomi juridik och natur. Jag har alltid velat bli läkare och det vill jag fortfarande men natur skrämmer mig lite för att jag gillar inte no så mycket. Är mycket mer intresserad av de juristiska ämnena och därför känns den linjen mer lockande. Har sån beslutsångest för vet att det bästa hade varit att gå natur men jag vet inte om jag verkligen vill det.

Svar:

Hej,

Du behöver inte gå Naturvetenskapsprogrammet men du måste läsa de kurser du behöver på Komvux eller på ett naturvetenskapligt basår efter gymnasiet. Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4.

Om du går Ekonomiprogrammet kan du efter din gymnasieexamen läsa in de kurser du behöver för att sedan fortsätta till Läkarutbildningen. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin