Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Chatten inställd den 5:e juni pga sjukdom!


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


01 jun 2019
Klarar jag matten på Ekonomiprogrammet?
Hej jag har E i alla ämnen typ men ja har lågt E i matte tror du de är möjligt att klara ekonomi då för vill gå ekonomi helst men är rädd om matten blir skitsvår

Svar:

Hej,

Ekonomiprogrammet har två eller tre mattekurser beroende på vilken inriktning du väljer. Du kan se vilka kurser som ingår i de både inriktningarna här: https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet. Det är upp till dig att bedöma vad du är motiverad för att gå. Om du klarar det eller inte är omöjligt att veta i förväg men en idé kan vara att prata med din mattelärare om det.

Lycka till! /Petra,SYV

04 maj 2019
Kan man bli läkare efter Ekonomiprogrammet?
Hej, kan man plugga till hudläkare efter studenten ändå om man har valt ekonomi som program?

Svar:

Hej,

Om du vill bli läkare så är det Naturvetenskapsprogrammet med natur inriktning som kan ge dig den behörigheten. Behörigheten till Läkarprogrammet är nämligen grundläggande behörighet + fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4 och det är lite för många kurser som inte ingår i Ekonomiprogrammet. Men man kan läsa dessa kurser på Komvux/vuxenutbildningen eller på ett naturvetenskapligt basår efter att man gått ut gymnasiet. Då tar det lite längre tid innan man kan söka till Läkarprogrammet men det är också ett alternativ.

Lycka till! /Petra,SYV

03 maj 2019
Kan jag gå Ekonomiprogrammet utan godkänt i historia?
Hej jag skulle fråga att om jag har inte Historia ämne till åk 9 så kan jag gå in på ekonomiprogrammet? Jag är klar med de alla andra ämne.

Svar:

Hej,

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För ekonomi-, humanistiska och samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion. Du behöver alltså klara historian för att bli behörig, så prata med din historielärare om vad du behöver göra.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin