Ekonomiprogrammet (EK)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)

Vad lär man sig på Ekonomiprogrammet?
Hej!
Vilka kurser kommer det ingå i 1-3 kurserna i ekonomi juridik?
Hur ser det vanligt vis ut för elever som går 1-3 åren i ekonomi juridik, och vad brukar dom få gå igenom på dom tre ̈åren?
Mvh
Svar:

Hej,

När du läser inriktningen Juridik kommer du att få lära dig om hur det svenska rättssystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. Du får även lära dig om hur internationella lagar kan påverka det svenska samhället. På Ekonomiprogrammet, Juridik får du lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig att använda under gymnasieutbildningen. Läs mer om inriktningen Juridik här.

Vänligen/ Petra,SYV

Vilka kurser går att lägga till på Ekonomiprogrammet?
Min dotter ska studera ekonomiprogrammet på gymnasiet. Hon har hittat en högskoleutbildning med följande behörighetskrav: ” Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 1 (1a eller 1b1 och 1b2) och Kemi 1. Fysik 1 och Kemi 1 kan ersättas med Naturkunskap 2. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.Alternativt: Fysik A och Kemi A eller, som ersättning för kurserna i fysik och kemi, Naturkunskap B.”
Antar att hon behöver komplettera något? Kan hon göra det under gymnasietiden?
Svar:

Hej,

Prata med skolan hon ska gå och fråga om någon av dessa kurser går att välja i det individuella valet. Naturkunskap 2 brukar ofta gå att välja till. Matematik 3c är kanske lite svårt att få läsa då den bara läses på Natur och Teknikprogrammet. Men det går att läsa på Komvux efter gymnasiet.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur blir jag läkare efter Ekonomiprogrammet?
Hej, jag planerar att gå juristlinjen på ekonomiprogrammet. Men jag har även intresse av att bli kirurg, kan jag lägga till matte 4 eller måste jag läsa senare på komvux?
Svar:

Hej,

För att bli specialistläkare (som en kirurg är) måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola. Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Den kan man bara få från Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning. Du kan läsa in de kurser du saknar på Komvux efter gymnasiet. 

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 131 frågor
1
2
3
4
...
44

Annonser