Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet (EK)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Ekonomiprogrammet (EK)


10 dec 2019
Läser man psykologi 2 i ekonomiprogrammet?
Hej, läser man psykologi 2 i ekonomiprogrammet (juridik) andra året.

Svar:

Hej,

Ja, Psykologi 2 ingår i Ekonomiprogrammet med juridkinriktning. Vilket år du kommer läsa kursen beror på skolan så kontakta skolan du vill gå och fråga om det.

Lycka till! /Petra,SYV

28 nov 2019
Kan jag bli mäklare efter Ekonomiprogrammet?
Hej! Funderar på att gå ekonomiprogrammet och bli fastighetsmäklare på gymnasiet, Jag vet att ekonomiprogrammet har moderna språk men jag är inte så bra på det undrar vad jag ska göra, bör jag välja ett annat program eller finns det nån möjlighet att välja bort det?

Svar:

Hej,

Ja, Ekonomiprogrammet är ett bra val om du vill bli fastighetsmäklare! För att bli fastighetsmäklare så  behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Så det är dessa kurser du bör läsa i gymnasiet.

De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet,Teknikprogrammet eller Ekonomiprogram med inriktning Ekonomi. Men om du väljer till matte 3 på juridikinriktningen så får du behörigheten från den inriktningen också. Du kan även få behörighet genom att lägga till matte 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Ekonomiprogrammet har bara 100 poäng (1 kurs) moderna språk, mindre än exempelvis Samhällsvetenskapsprogrammet  som har 200 poäng moderna språk. Du kommer inte att kunna välja bort moderna språk på gymnasiet men det är som sagt inte så mycket sådana kurser du måste läsa, så jag tror inte att du behöver oroa dig så mycket för det.

Lycka till! /Petra,SYV

22 nov 2019
Vilken inriktning ska jag välja på Ekonomi programmet?
Hej,
Jag går i första året i ekonomi, ekonomi programmet i gymnasium och det tycker jag att det är kul. Men jag undrar bara, om man kan bli en advokat om man studerar ekonomi, ekonomi programmet i gymnasium. Eller måste man gå in till ekonomi, juridik programmet för att bli en advokat? Eller ska jag gå om ett år och studera inom juridik program i gymnasium?
tack, hejdå.

Svar:

Hej,

För att bli advokat behöver man vara jurist i grunden så när du är klar med gymnasiet ska du alltså söka till Juristprogrammet på högskola/universitet. Där behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Du kan få den behörigheten från alla högskoleförberedande program. Det spelar alltså ingen roll vilken inriktning du går.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin