Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Introduktionsprogram (IM)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Introduktionsprogram (IM)


04 sep 2020
Var kan jag gå Introduktionsprogrammet?
Min fråga är
Att jag har varit introduktion kurs förra året och fick betyg på vissa ämne. Min gamla lärare lovade mig att jag har fått plats på vård och omsorg utbildning plats. Men när terminen började min kommun vill skicka mig på introduktion kurs egen.
Och där emot andra kommun bjuder mig att plugga där på vård och omsorg och bygg bransch plats . Men min kommun ville inte betala pengar så var ska jag överklaga? Jag behöver akuta hjälp från er.

Svar:

Hej,

Jag förstår inte riktigt din situation så det är svårt att ge ett bra svar. Kanske kan du kontakta gymnasieantagningen i din kommun istället? Generellt gäller att man måste läsa ett Introduktionsprogram i sin egen kommun men nationella gymnasieprogram kan man söka var man vill.

Lycka till! /Petra,SYV

04 sep 2020
Hur är Introduktionsprogrammet upplagt?
Hej jag har sökt IMVVO vårdomsorg i universitetsholmen men jag fattar inte riktigt kommer jag fortsätta studera mina tre år med alla andra och efter få studenten som vanligt för jag väntar fortfarande och vill inte slösa bort min tid snälla vill fortsätta som alla andra

Svar:

Hej,

Det kan se lite olika ut beroende på hur din utbildningsbakgrund ser ut. På Introduktionsprogrammet får du din egen studieplan när du börjar så prata med din skola om du är osäker på hur den ser ut. 

Lycka till! /Petra,SYV

02 sep 2020
Kan jag gå Introduktionsprogammet igen?
Hej, kan jag på introduktionsprogram igen? Om jag har gått introduktionsprogram efter 9:an och börjat på gymnasiet och gått i ett år på gymnasiet?

Svar:

Hej,

Det brukar man normalt inte göra men det kan bero på din situation så prata med din studie-och yrkesvägledare i skolan om det.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin