Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram (IM)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Introduktionsprogram (IM)


01 jul 2021
Hur funkar IM?
Hej.
Jag har haft anpassat schema under högstadiet. Pga av hjälp och viss medicinering har jag klarat det bra sista året. Jag vill verkligen bli undersköterska och står som reserv.

Min fråga är att jag står på reserv på Introduktion vård och omsorg för att jag inte har betyg i matten.

Om jag får be plats, är det så att jag går vård och omsorg med en vanlig klass och läser de andra ämnena med dem och har matten på grunskolenivå? Eller hur fungerar det?

Tacksam för svar.

Mvh

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli undersköterska! Det kan se ut på lite olika sätt beroende på skolan du ska gå så jag rekommenderar att du tar kontakt med skolan och frågar om det. Ofta kan man börja ett program som vanligt medan man läser in ämnet man saknar.

Lycka till! /Petra,SYV

18 jun 2021
Vad ska jag läsa på IM?
Hej.
Jag blev inte godkänd i Svenska i 9an eftersom jag har inte lämnat in mina uppgifter.
Jag kommer behöva gå in i IM. Men kommer jag behöva göra de uppgifterna i 9an som jag har inte lämnat in eller kommer jag få andra uppgifter?

Om jag får blir godkänd snabbt kan jag då gå till det programmet jag vill eller måste jag bli klar med hela kursen?

Svar:

Hej,

Du får en ny studieplan när du börjar IM. Du kommer troligen inte att fortsätta med samma uppgifter men däremot med samma ämnen som du inte är klar med. Man måste bli klar med grundskolan och få sin behörighet innan man kan fortsätta till gymnasiet. 

Lycka till! /Petra,SYV

11 jun 2021
När kan jag börja gymnasiet?
Hej. Jag ska gå på im eftersom jag inte har tillräckligt med poäng för att komma in på det programmet jag vill som är det industriska programmet. Hur länge måste man gå på im jag behöver inte många poäng för att uppnå poäng kravet?

Svar:

Hej,

Du måste kolla med din SYV i skolan hur det ser ut just för dig. Ibland kan man börja på ett yrkesprogram samtidigt som man går IM och ibland tar det ett år innan man är klar. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin