Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram (IM) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Introduktionsprogram (IM)


15 aug 2018
Vad kan jag läsa på IM?
Jag undra om introdtion im hörselklass.
Jag har byteg hela ämne utan svenska och engelska så kan jag studera svenska och engelska grundnivå samdigit kurser av naturveteskap?????

Svar:

Hej,

På Introduktionsprogrammet finns olika inriktningar och du bör välja den som passar dina mål att gå vidare till Naturvetenskapsprogrammet. För dig som vill söka till ett högskoleförberedande program, men saknar godkänt i ett flertal ämnen för att bli behörig finns Preparandutbildningen. Efter Preparandutbildningen kan du gå vidare till Naturvetenskapsprogrammet. Du kommer att få en egen studieplan när du börjar på IM så det är individuellt vilka kurser som man kommer att läsa och hur lång tid det kommer att ta.

Ta gärna kontakt med skolan du vill gå på direkt, speciellt om du behöver information om hörselklass. Här kan du läsa mer om Introduktionsprogrammet i allmänhet: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet#moreAboutSearch.

Lycka till! /Petra,SYV

28 jul 2018
Vad händer efter IM?
Hej Jag undrar vilka ämnen man läser på "introduktionsprogram" im*. Om jag vill läsa naturvetenskapsprogrammet efter im* för att bli en läkare i framtiden blir det så som jag vill eller blir det komvux efter im*?

Svar:

Hej,

Introduktionsprogrammet finns olika inriktningar och du bör välja den som passar dina mål att gå vidare till Naturvetenskapsprogrammet. För dig som vill söka till ett högskoleförberedande program, men saknar godkänt i ett flertal ämnen för att bli behörig finns Preparandutbildningen. Efter Preparandutbildningen kan du gå vidare till Naturvetenskapsprogrammet och sedan Läkarprogrammet. Man kan även plugga på Komvux men det gör man isåfall efter gymnasiet eller om man är för gammal för att söka till gymnasiet (20 år).

Lycka till! /Petra,SYV

07 jul 2018
Hur lång tid tar Introduktionsprogrammet?
Hej jag undrar ifall man kan gå introduktionsprogrammet i en termin eller ifall det tar längre tid?
Hur går det till?

Svar:

Hej,

Det är individuellt hur lång tid det tar. Alla får en egen studieplan och det beror på hur mycket du har kvar av grundskolan och vad du vill göra efteråt hur lång tid det tar. Prata med din Studie-och yrkesvägledare om hur det blir för dig.

Lycka till! /Petra,SYV