Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram (IM)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Introduktionsprogram (IM)


17 jan 2021
Introduktionsprogrammet
Hej jag har några frågor som jag behöver få ett svar på så snabbt som möjligt.

Mitt fråga är kan man gå i en vanlig gymnasiet ändå om man har F i kärnämnena och läsa extra kurser i introduktion så att jag inte missa ett år i introduktion gymnasiet. Kan du hjälpa mig och hitta de gymnasiet som har dessa behörigheter och hur ska jag söka ditt. Snälla svara så snabbt som möjligt.

Svar:

Hej,

Det kan vara väldigt olika beroende på din individuella situation så det är en fråga som du behöver ta med din studie-och yrkesvägledare i din skola.

Lycka till! /Petra,SYV

08 jan 2021
Ska jag gå Introduktionsprogrammet?
Hej
Jag går nu i åk 9 och börjar snart vårterminen. Jag vill gå tekniklinjen men jag är inte säker att jag får godkänt i engelska. Min fråga är ska jag söka direkt till introduktionsprogrammet om jag är säker att jag kommer inte få godkänt i engelska?

Kommer jag missa ett år om jag läser bara engelska på introduktionsprogrammet?
Alltså det blir godkänt i slutet av höstterminen blir inte svårt att komma in på vårterminen?

Mvh

Svar:

Hej,

Prata med din engelskalärare om vad du ska göra för att bli godkänd i engelska. det kan finnas möjlighet att gå om kursen, skriva om något prov eller gå i sommarskola. Om du ändå blir underkänd kan du söka till Introduktionsprogrammet i det slutgiltiga valet. Din SYV hjälper dig med det. Jag kan tyvärr inte svara på hur upplägget blir om du måste gå introduktionsprogrammet så det måste du också diskutera med din SYV eller nya skola. 

Lycka till! /Petra,SYV

19 dec 2020
Vad är Introduktionsprogrammet?
Hej min son fick ett f i svenska nu i hösterminen. Kan han fortfarande söka på gymnasiet och vad är det som är så dåligt med induktion programmet?

Svar:

Hej,

Han kan höja sitt betyg på vårterminen och fortfarande vara behörig till gymnasiet. Det är i den slutgiltiga ansökningen som görs på vårterminen som man kan komma in på de gymnasium man söker. 

Introduktionsprogrammet är för de som inte blivit godkänd i de grundskoleämnen som behövs för att kunna börja ett nationellt gymnasieprogram. Så det är ett bra program för de som behöver det.

Lycka till! /Petra,SYV


Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin