Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram (IM)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Introduktionsprogram (IM)


05 nov 2019
Kan jag gå gymnasiet utan matte?
Tjenare!. Jag undrar om man kan komma in på naturbruks programmet i även fast man har F i Matte. Tänkte om man kunde få någon typ av dispens om man har godkänt / mer än godkänt i alla andra ämnen förutom matte ?.

Svar:

Hej,

Det är tyvärr så att matte krävs för att man ska vara behörig till ett nationellt gymnasieprogram. Men däremot kan man söka till Introduktionsprogrammet. Introduktionsprogrammet är för dig som inte blivit godkänd i de grundskoleämnen som behövs för att kunna börja ett nationellt gymnasieprogram. 

Det finns olika introduktionsprogram och Programinriktat val är ett program med målet att erbjuda dig övergång till ett nationellt program så snart du är behörig. Det kan finnas möjlighet att gå Naturbruksprogrammet inom ramen för Programinriktat val och fixa matten samtidigt som du läser kurser inom Naturbruksprogrammet. 

Kolla med din studie-och yrkesvägledare i skolan om hur möjligheterna för det ser ut i din kommun.

Lycka till! /Petra,SYV

10 okt 2019
Hur många studerar på idrottsgymnasium i Sverige?
Hur många elever skulle du uppskatta studerar på idrottsgymnasium i Sverige?

/Filip

Svar:

Hej Filip,

Tack för din fråga! Jag kan tyvärr inte göra en uppskattning på det men statistik över gymnasiet kan man hitta på Skolverkets webbplats här. 

Hoppas du hittar vad du söker! /Petra,SYV

05 okt 2019
Behöver man betyg i svenska för Introduktionsprogrammet?
Hej!
Behöver man betyg i svenska för att komma in på en introduktion?

Svar:

Hej,

På Introduktionsprogrammet finns fyra inriktningar. Vilken inriktning du ska välja beror på dina förutsättningar och vilka mål du har med utbildningen. Prata gärna med din SYV om vad du behöver välja. Läs mer om inriktningarna här: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet.

Lycka till! / Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin