Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands


12 jan 2022
Studera estet utomlands
Hej,

Jag är sugen på att gå på ett gymnasium (internat) utomlands. Jag är sugen på att gå på ett gymnasium utomlands! Jag är väldigt intresserad av estetiska programmet såsom teater, dans, musikal, skådespel & modell (jag vill stå framför en kamera).

Vill helst att det ska vara ett engelskt talande land såsom usa. Vet dock inte hur det funkar? Vill gå alla tre år i det landet, menar alltså inte utbytesår!

Finns det något land som har ett sådant gymnasium som skulle passa mig?

Tacksam för svar!

Svar:

Hej! 

Spännande med utlandsstudier titta närmare på denna länk och se om du kan hitta vägar för att hitta en utbildning som passar dig. Jag testade göra en sökning på gymnasium.se och sökte  på estetprogrammet och filtrera på utomlands men det gav ingen träff tyvärr. Ett tips kan även vara att googla på engelska för att hitta lämpliga skolor, tänk på att det du studerar i ett annat skolsystem inte alltid kan översättas rakt av i det svenska systemet ifall du tänker dig en högre utbildning i det svenska systemet senare i livet. Lycka till! 

Vänliga hälsningar 

Cecilia, Syv 

07 jan 2022
tillgodoräknande utbytesår
Hej
Min dotter vill åka som utbytesstudent till England efter nian. Kan hon då när hon kommer tillbaka börja 2:an på gymnasiet eller måste hon börja 1:an?

Svar:

Hej! 

Spännande med utlandsstudier, förstå vilken erfarenhet att ha med sig senare i livet! Det är svårt att svara på exakt hur mycket av utlandsstudierna din dotter kommer kunna tillgodogöra sig i Sverige. Jag rekommenderar att ni tar kontakt med skolan hon samt byrån som förmedlar resan för att på så sätt få mer information. här kan ni hitta mer information om utlandsstudier som kanske kan vara till hjälp! 

lycka till

Cecilia SYV 

04 jan 2022
Är det möjligt att jag går trean i usa utan att behöva läsa ett fjärde år i Sverige?
Hej! Jag går just nu i tvåan på samhällsvetenskaps programmet med inriktning media. Jag funderar lite på att söka till High School i Usa till trean men jag vill inte behöva komma tillbaka till Sverige och läsa ett år till. Jag vill nämligen fortsätta läsa i usa under universitetet, och kommer därför inte använda mina betyg för att söka till en svensk högskola. Är det då möjligt att jag går trean i usa utan att behöva läsa ett fjärde år i Sverige?

Svar:

Hej! 

Detta beror på vad du läser i USA och om det går att tillgodoräkna med ditt gymnasieprogram i Sverige. 

Din svenska gymnasieutbildning behövs fortfarande för att kunna söka till högskoleutbildningar utomlands. Din utbytestermin kommer inte kunna räknas som en hel gymnasieutbildning för att kunna söka universitet i USA. Sedan kan det variera vad du behöver ha med dig för att kunna bli antagen i USA mellan olika skolor. 

Du får prata med studie- och yrkesvägledare på skolan, samt förmedlare som du tänkt åka med, hur du kan tillgodoräkna ditt utbyte. Här kan du läsa mer om att studera utomlands på gymnasiet: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/utlandsstudier/ 

Lycka till! / Hannah, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin