Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

01 mar 2021
Hur kan man läsa svenska utomlands?
Hej, jag bor utomlands med hustru och tva soner 18 och 17 ar. Deras svenska ar inte sa bra, nu behover de gymnasiekompetens i amnet svenska och vi letar efte en slags distansundervisning som de kan gora och som leder till gymnasiekompetens i svenska (1000 poang). De vill gora universtitets studier i svenska.
Tacksam for hjalp och ideer

Hej,

Man kan läsa svenska på gymnasienivå genom Hermods distansgymnasium så ni kan ta kontakt med dem får mer information.

06 feb 2021
Studera utomlands
Hej
just nu går jag tekink programet och vill gärna forstätta en studiering i Sydkorea men vet inte hur mycket de kommer kosta plus vad krävs de för jag vill gärna forstsätta min gymnasiet i korea

Hej,

Du behöver kolla med den skola du vill gå vad som krävs för att du ska kunna börja där. Så ta kontakt med den skolan och fråga kring det. Generellt så får du räkna med att det kommer att kosta en del att studera i Sydkorea, bland annat för boende och terminsavgifter så det är också något du måste kolla på. Här kan du hitta allmän information om utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/ men du behöver alltså själv ta reda på information specifik för din situation.

05 feb 2021
Vad krävs för att studera utomlands ?
Hej
Jag läser naturvetenskap och jag fubderar på att läsa utomlands för att jag kommer inte ha A i alla ämnen . Men krävs det bra engleska .för att jag kan bra engleska men jag har fått E i kurs engleska 5 på grund av min lärare var orättvis . jag alltid pluggade mycket för engleska och jag kan bra engleska .
Vad krävs att studera utomlands ?

Hej,

Vad roligt att du vill studera utomlands! Vad som krävs beror på vilken utbildning, vilket land och vilken skola du vill studera på. Så fundera lite på det och kolla upp vad som krävs för de olika utbildningarna och länderna du är intresserad av. Ofta är man behörig att studera  utomlands efter en svensk gymnasieexamen från Naturvetenskapsprogrammet men den kan krävas ett test i engelska (eller på det språk utbildningen är på).

Medlemslogin