Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

02 jun 2021
Kan jag gå gymnasiet i Sydkorea?
jag vill studera i syd korea , går det att studera alla tre gymnasie åren där

Hej,

Vad roligt att du vill bo i Sydkorea! Det finns internationella skolor där som tar emot engelskspråkiga elever. Om du vill gå hela gymnasiet i Sydkorea så bör du ansöka direkt till skolan du vill gå i. Du kan fråga dem om hur deras ansökningsprocess ser ut och vilka behörighetskrav som finns. Så hör av dig direkt till de skolor du är intresserad av. Fråga också om det är möjligt att på egen hand flytta och gå i skolan.De flesta internationella skolor brukar bara vara öppna för de som flyttar till landet med sin familj.

Sydkoreanska skolor kräver att du talar flytande koreanska och kan ha behörighetskrav som du inte kan uppfylla då du inte är koreansk medborgare, men även där gäller det att du kollar med skolorna vad som krävs. Tänk också på att du behöver dina föräldrars medgivande, visum, att dina föräldrar troligen måste stå på kontraktet för ditt boende och att det kan bli kostsamt att betala för utbildning och andra kostnader i Sydkorea.

21 maj 2021
Finns svenska skolan i Dubai?
Hej!
Jag går i nian och ska snart börja gymnasiet. Min familj har bestämt sig att flytta till Dubai nu i sommar och jag undrar om det finns svenska gymnasieskolor där. Om ja, hur gör jag då?

Efter gymnasiet tänker jag flytta tillbaks och studera högskolan här i Sverige, kommer jag då behöva gå om ett år?

Tacksam för svar.

Hej,

Nej det finns ingen svensk skola i Dubai. Men det finns internationella skolor och möjligheten att läsa en svensk gymnasieutbildning på distans via Hermods distansgymnasium. Du behöver inte gå om så länge du går någon av dessa alternativ.

18 maj 2021
Kan jag gå gymnasiet i tyskland?
Hej!
Jag är en tjej som nu går ut nian och jag och min syster har tänkt åka ett år till Tyskland, för att plugga där. Jag ska ansöka till ekonomi programmet. Jag kan ej prata tyska flytande, men skulle kunna tänka mig engelska. Finns det något gymnasium/ några kurser som jag kan gå, i Tyskland, för att göra klart åk 1 Ekonomi programmet, i München? Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning,

Hej,

Tyskland har inte samma system och samma gymnasieprogram som i Sverige så du kommer inte att kunna läsa ett direkt motsvarande program. Om du inte kan tyska så är du troligen inte behörig till ett tysk gymnasium utan måste söka dig till en internationell eller svensk skola. Ta kontakt med din studie-och yrkesvägledare i skolan om du behöver hjälp med att titta på detta.

Medlemslogin