Gymnasiestudier utomlands

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

04 mar 2019
Kan jag gå collage i USA?
Hej, jag går på ett högskoleförberedande teknik programm på gymnasium. Jag har en fråge angående framtida studier. Jag vill gärna studera på collage i usa på inriktningen homeland security är det möjligt? Om man tänker att det inte är några problem med kostnad eller att vara en amerikansk medborgare.
Har också en fråga om hur jag söker om en kandidatexamen och vad det är man gör för att få en sådan? tack!

Hej,

Ja, det är möjligt att göra det. Du behöver då börja med att ta reda på var du vill läsa på collage och sedan kolla med skolan hur antagningskraven och ansökningsprocessen ser ut. här hittar du information om att studera i USA: http://allastudier.se/tips-o-fakta/17-studera-i-usa/.

Kandidatexamen är en benämning på en examen inom högre utbildning. En kandidatexamen motsvarar exakt 180 hp på grundnivå, det vill säga tre års heltidsstudier. Kandidatexamen motsvarar engelsk bachelorexamen (Bachelor of Arts/Science). För att få en kandidatexamen studerar man alltså på högskola i 3 år, antingen genom att gå ett kandidatprogram eller läsa den som fristående kurser.

01 mar 2019
Vad motsvarar level C i engelska?
Hej!

Jag har tagit studenten och har som högst läst engelska B. Nu vill jag studera till ett TOEFL-certifikat för att kunna undervisa i engelska utomlands. Skolan som jag har valt kräver Level C1 i engelska för att man ska bli antagen.

Vad innebär Level C1? Är det samma motsvarighet som engelska C?

Mvh Malin

Hej Malin,

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Jag vet inte vad nivån C1 motsvarar då jag inte vet vad det är för system och land som det handlar om. Så du måste kolla med dem vad de motsvarar. De kan säkert svara på vad det motsvarar i poäng på TOEFL.

11 feb 2019
Kan jag fortsätta gymnasiet i Sverige efter 1 år utomlands?
Hej

Pga av mina föräldrarsarbete kommer jag istället för att börja svenskt gymnasium läsa första året på internationell high school. Kan jag sedan börja åk 2 på gymnasiet när vi flyttar hem eller måste jag börja om från början in åk 1?

Hej,

Det är något som du måste kolla med den gymnasieskola där du vill fortsätta när det blir aktuellt. Ska du studera max ett år av din gymnasieutbildning utomlands vore det bästa om du redan innan du åkte, kontaktar studie- och yrkesvägledarna på den svenska gymnasieskolan du tänkt börja i och den utländska gymnasieskolan du går i för att se över din behörighet när du kommer tillbaka. Läs mer om detta här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/borja-gymnasiet-sverige-4512.

Men rent generellt är det bra att tänka på att fortsätta med svenskan under tiden utomlands eftersom du annars hamnar efter med den. Det kan du göra på distans genom Hermods distansgymnasium.

Medlemslogin