Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

20 nov 2022
Kan jag ha ett utbytesår på gymnaiset?
Hej, jag är inne på att jag ska gå Sam med beteende eller juridik som tillval.
Men egentligen är det viktigaste för mig att man får göra en eller två terminer utomlands i ett engelsk eller spansktalande land som jag får tillgodoräkna.

Jag har hört att man kan gå svenska skolan i tex London eller Spanien och bo hos en lokal familj.
Hur funkar det?

Och vilka skolor har utbyten för hela klassen?
Vilka möjligheter har jag att komma utomlands utan att gå via tex EF?

Tack för alla svar

Hej,

Det finns många olika sätt att lägga hela eller delar av sina gymnasiestudier utomlands så jag rekommenderar att du läser på lite om de olika sätten här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/utlandsstudier/. Sedan kan du gå vidare med alternativ som känns bäst. Det finns länkar på sidan till mer information kring detta.

17 nov 2022
Kan jag gå gymnasiet i Storbritannien?
hej jag går andra året på gymnasiet och tänkte flytta till irland eller uk, men vill fråga om det finns möjlighet där man kan plugga vidare eller gör klart gymnasiet.

Hej,

Det finns Svenska skolan i London där du möjligen kan gå klart ditt program om de har ditt program och kan ta emot dig. Annars finns det såklart andra gymnasieskolor på Irland och iStorbritannien men ett byte av skolsystem kan ta lite tid då du troligen inte är behörig till ett gymnasium där och behöver komplettera. Du får ta kontakt med de skolor som kan vara aktuella för dig och fråga hur möjligheterna ser ut.

11 nov 2022
Kan man gå en svensk gymnasieutbildning på distans utomlands?
Min väninnas dotter som har ett svenskt medborgarskap men har gått i en grekisk skola, vill läsa på ett svenskt gymnasium men på distans, skulle detta vara möjligt? Med vänliga hälsningar

Hej,

Man kan läsa svenska gymnasieprogram på distans oavsett om man är skriven i Sverige eller utomlands.  Hermods Distansgymnasium är för elever med permanent adress utomlands. Så bor du och är skriven utomlands kan du kontakta Hermods Distansgymnasium för mer information. Du kan också läsa mer om distansstudier här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/distansundervisning-gymnasiet-4506.

Medlemslogin