COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

09 sep 2020
Kan jag gå gymnaiset utomlands?
Hej! Jag går i tvåan på estetiska programmet, inrikting bild just nu och undrar om det går att gå tredje året i ett annat länd när man går estet? Har kollat runt lite men hittar bara andra högskoleförberedande program.

Hej,

Ja, det kan vara möjligt. Det finns flera olika sätt att gå ett gymnasium utomlands så börja med att titta på olika alternativ här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/. Sedan kan du kolla upp vilka skolor som finns i de länder du är intresserad av. I många länder kommer det inte finnas någon motsvarighet till det Estetiska programmet och det är möjligt att du får räkna med att ditt år utomlands blir ett extra år och att du sedan får avsluta ditt program i Sverige. Men kolla upp vilka program som finns i länderna du vill plugga i.Du kan också ta hjälp av en organisation som ordnar utbytesår.

25 aug 2020
Hur funkar utbytesår i gymnasiet?
Hej!
Om två år kommer jag att börja gymnasium och jag har drömt om att åka till en utbytesår. Jag frågade folk. De sa att jag kunde åka under första året i gymnasium. man jag fatta inte hur jag ska göra det. för att jag vill inte missa gymnasium.

Hej,

Du kan studera utomlands under vilket år du vill på gymnasiet, det behöver inte vara det första året. Du kan ta kontakt med en organisation som hjälper dig att planera så att du inte missar något. Du hittar dessa här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/utbytesar-high-school-ar-8525.

22 aug 2020
Vilket gymnasium ska jag välja om jag vill gå på ett ivy league universitet?
Hej!
Har hört att man inte kan ansöka till en Ivy League skola efter alla gymnasier, att bara vissa svenska gymnasieskolor gör en behörig till detta. Har försökt kolla upp detta och hitta mer information kring detta men har ej lyckats. Hur vet man vilka gymnasieskolor som ”samarbetar” eller gör en behörig till att ansöka till Ivy League?

Hej,

Det finns ingen koppling mellan vissa skolor och Ivy League. Det finns inget alternativ som är bättre eller sämre så läs på lite om de skolor som finns, besök dem gärna och fundera på var du tror du kommer trivas bäst. Du kan välja vilket program du vill men det kan vara bra om du vet vilket ämne eller utbildning det är du vill studera på ett Ivy league-universitet. Då blir det lättare att välja ett program som passar den inriktningen du vill ha på dina högskolestudier.

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin