Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

16 nov 2020
Kan man gå gymnasiet på distans?
Hej,

Är mamma till en elev som läser på gymnasiet. Vi är svenska medborgare. Vi planerar att flytta till Finland i januari. Det går inte att byta till gymnasiet där då studieplanerna skiljer sig.

Kan han läsa kostnadfritt från distansgymnasium i Sverige trots att vi inte uppfyller kraven på stadsbidrag eftersom vi kommer bo i norden?

Hans nuvarande rektor säger att han inte kan läsa kvar där om han skriver ut sig från kommunen. Men vi känner många i Finland vars barn läser på gymnasiet i Sverige. Hur går det ihop?

Hej,

Ni kan kontakta Hermods Distansgymnasium som erbjuder gymnasieutbildning på distans för ungdomar som vistas utomlands till följd av föräldrars arbete. Man kan inte läsa gymnasiet på distans förutom i dessa speciella distansskolor då de flesta skolor inte kan och får erbjuda det. Så jag känner inte till någon annan lösning än Hermods. Men kolla med de ni känner hur de gör.

05 nov 2020
Var hittar jag information om gymnasiet i Grekland?
Hej jag funderar på att kanske gå gymnasiet i Grekland där jag även har familj men vet inte vad jag ska kolla upp sånt och var jag kan få information om linjer osv

Hej,

Du får kolla vad du kan hitta för information på nätet. Om du kan grekiska underlättar det nog för dig att kolla upp informationen. På svenska eller engelska kan jag inte hitta så mycket information. Kanske kan du också be din släkt om hjälp?

26 okt 2020
Vilket gymnasieprogram ska jag gå för att kunna studera i USA?
Hej, jag har tänkt att antingen gå ekonomi - ekonomi eller samhällsvetenskap. Mina mål efter gymnasiet är att studera vidare på college, i USA, Typ Berkley college. Hur påverkar dessa gymnasieval mina framtida studier utomlands? Rekommenderar du någon annan linje/gymnasium?

Hej,

Det som påverkar om du kan studera i USA är inte så mycket det gymnasieprogram du väljer utan vad du vill studera i USA. Generellt kan man säga att Ekonomiprogrammet kan vara ett bra val om det är ekonomi du vill studera i USA. Men mer specifikt handlar det om vika behörigheter du får från gymnasiet, alltså vilka kurser du läser. Och vilka behörighetskrav (krav på kurser) som utbildningen du vill läsa i USA kräver.

Det bästa är alltså om du kan läsa på lite om de utbildningar som finns på till exempel Berkley. Gå in på deras egen webbplats och läs om utbildningarna och deras behörighetskrav. Ställ frågor till skolan om det är något som känns oklart. När du vet vad du behöver kan du se till att du väljer ett gymnasieprogram där du får det. Även där kan du höra av dig till gymnasieskolan om något känns oklart. Du kan också ta hjälp av din Studie-och yrkesvägledare i skolan att hitta rätt gymnasieprogram utifrån den utbildning du vill gå sedan.

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin