Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasiestudier utomlands

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

Kan jag börja tvåan i gymnasiet?
Hej, jag skulle precis börja första året i samhälls programm i ett gymnasium i Sverige, men det blev ändringar så jag behövde börja i en Amerikansk skola utomlands. Jag tänker läsa hela första läsåret här och sedan åka tillbaka till Sverige för att forsätta läsa Sam andra året. Kommer jag kunna göra det, vad är det som krävs? Behöver jag kontaka eller göra något speciellt för att hindra att börja om ettan när jag är tillbaka?
Svar:

Hej,

Du måste kontakta skolan där du vill börja så kan de hjälpa dig kolla på om det finns möjlighet för dig att börja där i tvåan. om inte så kanske du bör fundera på att gå en internationell skola i Sverige då det kanske är lättare. Du hittar dessa skolor här: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate. Funkar inte det heller så får du söka in till åk 1 igen.

Lycka till! /Petra, SYV

Flytta utomlands under grundskolan
Hej, vi började skolan för några veckor sen, men jag ska åka till mitt hemland på grund av några privata skäl. Jag kommer tillbaka i Sverige i vår, så jag undrar kan jag söka till gymnasiet även om jag inte har läst hela 9an här i Sverige? Eller kommer jag behöva läsa om 9an igen? Och kan jag läsa slutet av 9an i Sverige när jag kommer tillbaka? Jag vill så gärna läsa gymnasiet här i Sverige och undrar om det finns något sätt. Jag har varit i Sverige i 8 år och har pluggat här sen åk 1.
Och jag vill gå Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, för att jag vill bli psykolog.
Svar:

Hej,

Barn som är bosatta i Sverige har skolplikt och rätt till en kostnadsfri utbildning. Om man  väljer att flytta eller vistas utomlands under en längre period upphör skolplikten och därmed rätten till utbildning. När man är utomlands kan man ta del av svensk utbildning på grundskole- och gymnasienivå mot en avgift. Sofia Distansundervisning har undervisning i alla ämnen i grundskolans årskurser 6- 9. Så kontakta Sofia distans för att höra om du skulle kunna fortsätta grundskolan där.

Lycka till! /Petra,SYV

Kan man gå gymnasiet i Sverige?
Min kusin bor i Asien och vill läsa gymnasium i Sverige. Finns det någon skolan eller internationella skolan kan man ansöka?
Svar:

Hej,

För att vara behörig till gymnasiet här i Sverige måste man ha läst svenska i skolan. Ett annat alternativ är att man söker till en internationell skola här i Sverige. De kan nämligen göra undantag från kravet på svenska. Det internationella programmet, International Baccalaureate, hittar du här: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 323 frågor
1
2
3
4
...
108

Annonser