Gymnasiestudier utomlands

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Gymnasiestudier utomlands

23 sep 2021
Kan jag gå gymnasiet i Rumänien?
Hej, jag går nu i 9an men när jag ska gå till gymnasiet så vill jag gå och läsa utomlands i Rumänien jag kan prata rumänska och undrar om hur det fungerar och så vidare, vad ska jag göra för att ansöka till ett gymnasium i Rumänien? Vad behöver man ha för betyg om man vill läsa till makeup och stylist? Hur kommer det att bli för mig där i Rumänien på gymnasiet?

Hej,

Vad roligt att du vill gymnasium i Rumänien! Det finns kanske internationella skolor där som tar emot engelskspråkiga elever och gör att du får en examen som fungerar bättre internationellt. Men planerar du stanna i Rumänien eller ändå vill gå i rumänsk skola så kan du kanske det också. Du måste då kolla med skolan du vill gå i om du uppfyller deras behörighetskrav och hur deras ansökningsprocess ser ut.

Så hör av dig direkt till de skolor du är intresserad av. Makeup och sylist kan man läsa på Hantverksprogrammet i ett svenskt gymnasium men det kanske inte är möjligt i Rumänien. Du behöver läsa på lite om deras skolsystem så du vet hur det fungerar.

08 jul 2021
Kan jag gå klart gymnasiet i London?
Hej!

Jag går andra året på mitt gymnasium här i Sverige och ska börja trean nu i augusti. Jag skriver till dig för att hela min familj har bestämt sig för att flytta tillbaka till våra rötter i London.

Jag kommer inte ha någon möjlighet att gå kvar i Sverige ifall hela min familj flyttar så min fråga är om det går att byta skola och gå sista året i London? Skulle du kunna ringa upp mig å prata lite om det för jag vill jätte gärna kontakta skolor i London och få detta att funka speciellt när hela familjen ändå ska flytta dit. Tacksam för svar, mvh.

Hej,

Du kan självklart gå klart gymnasiet i London! Du kan gå vilken skola som helst men det finns svenska skolan i London som kanske känns som ett bra alternativ då du där kanske kan gå klart det program du redan påbörjat. Ta kontakt med den skolan för att få mer information. Du hittar den här: https://swedishschool.org.uk/.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot samtal här men du kommer att få tydligare svar om du pratar direkt med de skolor du vill gå i London.

02 jun 2021
Kan jag gå gymnasiet i Sydkorea?
jag vill studera i syd korea , går det att studera alla tre gymnasie åren där

Hej,

Vad roligt att du vill bo i Sydkorea! Det finns internationella skolor där som tar emot engelskspråkiga elever. Om du vill gå hela gymnasiet i Sydkorea så bör du ansöka direkt till skolan du vill gå i. Du kan fråga dem om hur deras ansökningsprocess ser ut och vilka behörighetskrav som finns. Så hör av dig direkt till de skolor du är intresserad av. Fråga också om det är möjligt att på egen hand flytta och gå i skolan.De flesta internationella skolor brukar bara vara öppna för de som flyttar till landet med sin familj.

Sydkoreanska skolor kräver att du talar flytande koreanska och kan ha behörighetskrav som du inte kan uppfylla då du inte är koreansk medborgare, men även där gäller det att du kollar med skolorna vad som krävs. Tänk också på att du behöver dina föräldrars medgivande, visum, att dina föräldrar troligen måste stå på kontraktet för ditt boende och att det kan bli kostsamt att betala för utbildning och andra kostnader i Sydkorea.

Medlemslogin