Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Naturvetenskapsprogrammet (NA)


03 apr 2021
Blir Naturprogrammet för svårt?
Hej, jag är en 05 som har nu valt naturvetenskapsprogrammet trotts att jag har E i matte och cirka c ,D på no ämnena vill gärna jobba som kirurg men är väldigt rädd för matten och känner som att jag behöver någon o vägleda mig

Svar:

Hej,

Det är många naturämnen och mattekurser på Naturvetenskapsprogrammet så du får fundera på om du känner dig tillräckligt motiverad och om du orkar att lägga mycket tid matten. Betyg är ju också viktigt för att man ska komma in på högskola så man får tänka på det också. Läkarprogrammet kräver A i alla ämnen! 

Fortsätt fundera på vad du tror blir bäst för dig och börja förbered dig redan nu på matten genom att plugga mer. Kanske kan du förbättra dig i matte och kanske kommer du tycka att det är intressantare? Eller så märker du att ett gymnasieprogram med mycket matte inte kommer att passa dig. Det bästa är att testa hur det känns om du skulle plugga mer matte redan nu. Den som kanske är bäst att prata med är din mattelärare men du kan också prata med din SYV i skolan om detta.

Lycka till! /Petra,SYV

05 mar 2021
Kan jag bli designer efter Naturprogrammet?
Hej! Jag vill bli mode design. För att ej ångra mig i framtiden kommer jag välja natur men kan man studera till modedesign om man väljer natur som linje i gymnasiet?

Svar:

Hej,

Ja, det är inga problem att göra det.

Lycka till! /Petra,SYV

14 feb 2021
Vad är skillnaden mellan natur/natur och natur/sam?
Hej! Jag vill gå natur eller natur Sam, jag har dock inte förstår skillnaden på det, om jag vill bli doktor sedan vilka kurser måste jag då lägga till i natur/Sam? Tacksam för svar!

Svar:

Hej,

Skillnaden mellan natur/natur och natur/sam är inte överdrivet stor, men visst finns det vissa skillnader mellan de två inriktningarna. Det är vissa kurser som skiljer sig vilket du kan läsa mer om här: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet#moreAboutSea.

För att bli läkare så behöver man de kurser som ingår i natur/natur och att gå natur/sam och lägga till alla dessa är inte möjligt utan att få tillstånd av rektorn läsa utökat program (över heltid). 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin