Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Sommaruppehåll

Vår studie- och yrkesvägledare är ledig till och med vecka 33. Inkommande frågor kommer besvaras från och med den 16 augusti


Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Naturvetenskapsprogrammet (NA)


05 jun 2021
Ska jag välja Naturvetenskapsprogrammet?
Hej
Jag ska välja program nu till hösten och vet inte hur jag ska gå till väga. Jag vill gärna bli läkare i framtiden och undrar vilket program som passar bäst. Jag är då även en muslim tjej och undrar ifall det krävs att ha kortärmat inom utbildning i naturvetenskapsprogrammet. Jag har även hört att detta program är väldigt svårt och vill gärna inte ångra mig efter att jag har valt, jag undrar även hur mycket fritid jag kommer att ha ifall jag väljer detta program.

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli läkare! Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Det är just naturinriktningen på Naturvetenskapsprogrammet som ger den behörigheten. Det finns också möjligheten att läsa in kurser på Komvux efter gymnasiet men det blir lättare att gå rätt program från början.

Hur svårt programmet är beror helt på vilka ämnen du har svårt för. Så kolla på länken hur programstrukturen ser ut. Du hittar den längs ner på sidan. Programmet tar lika mycket tid som alla andra program. 

Ingen speciell klädsel krävs för att gå Naturvetenskapsprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

28 maj 2021
Vad är skillnaden på Naturvetenskap och Naturvetenskap, Medicin ?
Hej, vad är skillnaden på Naturvetenskap och Naturvetenskap, Medicin ?

Svar:

Hej,

Medicin är inte en nationell inriktning på Naturvetenskapsprogrammet så du måste kolla med skolan det gäller vad deras specialvariant innebär.

Lycka till! /Petra,SYV

17 apr 2021
Kan jag bli sjuksköterska efter Natur-sam?
Hej! Jag undrar om man går natur inriktning samhäll kan man bli sjuksköterska?

Svar:

Hej,

Ja, det går bra. Behörighetskraven för sjuksköterskeprogrammet är grundläggande behörighet, matte 2a/2b/2c, naturkunskap 2 och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du får detta från Naturvetenskapsprogrammet med inriktning samhäll.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin