Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.


Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!


SökSenaste frågorna i ämnet: Naturvetenskapsprogrammet (NA)


27 sep 2023
Vad är skillnaden på gymnaiseprogrammen?
Hej!

Jag undrar vad skillnaden mellan natur natur och natur medicin är? Vad är skillnaden i kurserna?

Tack så mycket

Svar:

Hej,

Natur-medicin är en specialinriktning så du måste kolla med skolan vad det är som skiljer det år från den vanliga naturinriktningen.

Lycka till! /Petra,SYV

09 jun 2023
Kan jag gå natur fast jag har ett f i fysik?
Kan jag gå natur fast jag har ett f i fysik?

Svar:

Hej,

Du behöver vara godkänd i fysik för att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet tyvärr.

Lycka till! /Petra,SYV

26 feb 2023
Klarar jag Naturvetenskapsprogrammet?
Hej, jag går i 9an och har just nu 225 i merit men jag tror och hoppas att jag höjer mig till somaren. Jag vill gärna gå i Natur, och jag kommer in men min fråga är om det komer bli för svårt för mig eftersom just nu så har jag C i fysik, C i biologi, E i Kemi och C i teknik och E i matte . Är det bättre för mig att gå i Samhälle eller kan jag klara mig i Natur?

Svar:

Hej,

Det är många som rekommenderar att man ska vara bra i matte för att gå Naturvetenskapsprogrammet. Man brukar säga att det är bra att ha minst C i matte för att man ska klara av programmet. Natur har väldigt mycket matte och det är något du måste vara beredd på om du väljer natur. Men är du intresserad och motiverad att studera hårt för att klara matten så kan du ändå klara programmet. Det är helt upp till dig vad du vill välja. Börja plugga mer matte redan nu på egen hand så att du får en känsla av hur det kan vara. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information