COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Naturvetenskapsprogrammet (NA)

20 sep 2020
Hur är matten på Natur-sam?
Hej! Jag undrar om man läser matte långsammare på natur Sam eller om det är samma som på natur natur.

Hej,

Man läser inte långsammare men man läser mindre matte. På Natur-natur läser man en kurs mer matte.

Vänligen/ Petra,SYV

28 apr 2020
Kan jag bli arkitekt efter Natur-sam?
hej!
jag vill läsa natursam men vill bli arkitekt/byggingenjör. vilka ämnen bör jag lägga till för att komplitera de naturvetenskapliga ämnen? måste jag gå naturnatur, eller hur gör man?

Hej,

Om du vill bli arkitekt kan du efter gymnasiet välja att läsa ett renodlat arkitektprogram, ett civilingenjörsprogram med inriktning mot arkitektur eller ett byggnadsingenjörsprogram med inriktning mot arkitektur. Beroende på utbildning kan kraven variera så kom ihåg att du måste kolla med respektive högskola/universitet som du vill gå på! Men vanligen kan man få behörigheten till arkitektutbildningar på Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Behörighetskraven för byggingenjör är grundläggande behörighet, Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c. Det du saknar på Samhällsinriktningen är då fysik 2 så lägg till det i ditt individuella val.

Lycka till! /Petra,SYV

08 aug 2019
Vilken inriktning ska jag välja på Naturvetenskapsprogrammet?
Hej igen
Jag vill bli pilot och ska börja gymnasiet nu i höst. Ska gå natur. nästa år ska jag välja inriktning vet inte om jag vill gå natur&sam eller natur&Natur fungerar båda inriktningarna för pilot utbildning Senare?
MVH

Hej,

Behörigheten för pilot kan variera beroende på i vilken skola man vill utbilda sig. Därför är det bäst om du kollar upp behörigheten för den pilotutbildning som du vill gå. För att bli antagen är det vanligt att det krävs grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1, Matematik 2 (ibland 3) och Engelska 6. Det kan du få även från samhällsinriktningen från Naturvetenskapsprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin