Naturvetenskapsprogrammet (NA) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på Gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Aranja svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på Gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

(Alla frågor publiceras på Gymnasium.se)Sök

Senaste frågorna i ämnet: Naturvetenskapsprogrammet (NA)20 feb 2017
Vad händer om man har F i kärnämnen men vill läsa Naturvetenskapsprogrammet?
Om man får F i matematik eller Sv eller Eng men vill läsa den naturvetenskapliga programmet, hur ska man göra då ?

Svar:

Hej, 

Det är krav på att man ska ha minst ett godkänt betyg i Svenska/svenska som andra språk, Engelska och Matte för att kunna fortsätta på ett nationellt program, och det inkluderar Naturvetenskapsprogrammet. Det finns ett par alternativ för att lösa detta. Först kan du göra en prövning på kursen innan du börjar på gymnasiet eller läsa en sommarkurs. Du kan också läsa Introduktionsprogram för att läsa upp det/de ämnen som behövs och sedan efter det fortsätta till Naturvetenskapsprogrammet. Din studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig vidare med detta och hitta den lösning som passar dig bäst. Här kan du läsa om de olika alternativen: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/vem-kan-soka-till-gymnasiet-4268

Stort lycka till! /Aranja, SYV

 

17 feb 2017
Funderingar om antagning till Naturvetenskapsprogrammet.
Hej!
Jag har kommit som ensam kommande barn till Sverige året 2015, från början jag ville att jag ska läsa naturvetenskap och ny det är min sitta termin i grundskolan och jag har 6 betyg i Svenska, engelska, Matematik, Historia, Hemkunskap och moderna språk Dari. Jag vet inte i vilken ämnen jag behöver betyg och hur många betyg man måste ha att kunna läsa naturvetenskap?

Svar:

Hej, 

Vad bra du har kämpat! För att bli behörig till Naturvetenskapsprogrammet måste man ha godkänt i Svenska/svenska som andra språk, Engelska, Matte, Fysik, Kemi, Biologi och minst 6 andra ämnen. Har du godkänt i de här ämnena kan du söka till Naturvetenskapsprogrammet.

Antagningspoängen kan se olika ut från skola till skola. Du kan söka efter skolor här på vår hemsida: https://www.gymnasium.se och trycka på det som kommer fram, där kan det stå hur många poäng som skolan kräver. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare och tillsammans komma fram till något som passar dig bra och som intresserar dig! 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

14 feb 2017
Antagningspoäng för Naturvetenskapsprogrammet?
Hej jag är en tjej som går i 7:an och håller på välja vilken linje jag vill ta. Jag undrar bara hur mycket poäng behöver man om man ska komma in på naturvetenskap. Jag själv har mellan C-B i betyg!

Svar:

Hej!

Vad bra att du börjar fundera över ditt val så tidigt! När det kommer till antagningspoäng kan det se olika ut från skola till skola och hur många det är som söker. Du kan söka på en skola du är intresserad av här på vår hemsida och se om den informationen står där, titta även på skolornas egna hemsidor. 

Lycka till! /Aranja, SYV