Humanistiska programmet (HU)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Humanistiska programmet (HU)


24 aug 2022
Vilken behörighet ger gymnasieprogrammet?
Hej!
Jag undrar om humanistiska programmet.

Kan jag få samma yrkesval som någon i språklinjen om jag tar kulturlinjen? Alltså, om jag tar kultur, skulle jag kunna bli tolk, översättare, författare eller journalist?

Svar:

Hej,

Titta på behörighetskraven för de utbildningar du vill gå efter gymnasiet. Jämför sedan det med kurserna som ingår i det Humanistiska programmet och dess inriktningar. Du hittar kurserna som ingår här: https://www.gymnasium.se/sok/humanistiska-programmet.

Lycka till! /Petra, SYV

11 jan 2021
Varför är Humanistiska programmet så litet?
Hej, hur kommer det sig att Humanistiska är ett sånt litet program?

Svar:

Hej,

Jag känner tyvärr inte till orsakerna kring varför det inte är fler som erbjuder Humanistiska programmet och varför fler inte söker det. 

Lycka till! /Petra, SYV

19 okt 2020
Hur många språk kan jag läsa på gymnasiet?
I humanistiska programmet med inriktning språk, om jag ville välja till mig så många moderna språk som möjligt, hur många skulle jag ha sammanlagt?

T.ex skulle det vara möjligt att läsa franska, tyska, mandarin, arabiska och japanska samtidigt?

Svar:

Hej,

Humanistiska programmet, Inriktning Språk, läser man svenska, engelska, latin och ett modernt språk på 200 poäng. Man läser också en programfördjupning i språk på 300 poäng och vad du kan läsa inom den måste du kolla med den skola du vill gå. Det kan bli svårt att läsa franska, tyska, mandarin, arabiska och japanska samtidigt eftersom du också behöver läsa flera kurser i samma språk för att få en bra grund i språket (samt meritpoäng). Men du kan ju alltid studera språken på din fritid om du inte hinner med den i skolan. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin