Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet (HU)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Humanistiska programmet (HU)


02 nov 2019
Var finns Humanistiska programmet?
Hej!

Jag har två frågor till dig. Jag undrar vilka skolor i Stockholmsområdet som har det humanistiska programmet med inriktningen kultur? Jag har sökt runt, men hittar inte så mycket information.

Jag älskar att skriva och vill bli författare i framtiden. Jag undrar om det finns någon skrivarlinje på ett gymnasium i Stockholmsområdet. Jag hittar inte riktigt någon linje som passar det jag söker...

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Nelli

Svar:

Hej Nelli,

Det Humanistiska programmet är inte så vanligt och i vår sökmotor hittar jag bara en skola i Stockholm med programmet och inriktningen du vill ha. Du hittar den skolan här: https://www.gymnasium.se/sok/humanistiska-programmet-kultur-stockholms-lan/a145-c118-d87130

Skolor med någon form av inriktning på skrivande kan man till exempel hitta på Estetiska programmet, Estetik och media eller Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Medier, information och kommunikation. Så du kan titta lite på dessa program också. Sedan kan du även söka på skrivande, författare mm. och se om det dyker upp någon lämplig skola i sökresultatet. 

Lycka till! /Petra,SYV

09 jul 2019
Vilken inriktning ska jag välja på Humanistiska programmet?
Hej jag funderar på vilket program jag ska välja och när jag går in på humanistiska programmet har de två inriktningar språk och kultur men om jag vill bli jurist vilket väljer jag?

Svar:

Hej,

För just juristprogrammet behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Behörigheten till Juristprogrammet kan du få från alla högskoleförberedande program och inriktningar, så det spelar ingen roll vilken inriktning du väljer. Titta på vilka kurser som ingår i de två inriktningarna och ta det som intresserar dig mest. Det kan du se här

Lycka till! /Petra,SYV

06 feb 2019
Kan jag välja Humanistiska programmet om jag vill bli advokat?
Hej!
Jag tänker att jag skulle vilja bli något som har med lag och rätt att göra, alltså t.ex. advokat, åklagare osv. Men jag vet inte om jag ska välja juridik eller humanistiska programmet. Vilket är bäst? Personligen tycker jag humanistiska låter jätteroligt och perfekt för mig som älskar språk. Dock så känns det som om juridik linjen kanske är bättre om jag vill bli exempelvis advokat. Tack i förhand :)

Svar:

Hej,

Vad roligt att du är intresserad av att bli advokat! För att bli advokat behöver man vara jurist i grunden. För juristprogrammet behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Denna behörighet kan du få från alla högskoleförberedande program. Om du tycker att det Humanistiska programmet är intressantast så kan du välja det och sedan studera vidare på juristprogrammet efteråt.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin