Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)


15 feb 2014
Glutenintolerant på inriktning Bageri och konditori
Hej! Jag undar hur det skulle funka om man skulle vilja gå Bageri & konditori linjen men råkar vara glutenintolerant? Är det möjligt överhuvudtaget?

Svar:

Hej!

Du får fråga den skola där du är intresserad av att gå inriktning Bageri och konditori som inriktning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Hoppas det går bra, det behövs ju bagare och konditorer som bakar glutenfritt också!

Här kan du se gymnasieskolor som erbjuder inriktning Bageri och konditori

Lycka till!

Mvh, Christine på Gymnasium.se

21 nov 2012
Bageri och konditori
Hej

Jag undrar två saker?
1:Jag gillar verkligen väldigt mycket att baka men vet inte vilken linje jag ska gå!
2: Med denna utbildning vad kan man sen jobba som med de här linjerna ?

Svar:

Hej!

Efter Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori kan du arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang, på ett hotell, öppna ditt eget konditori etc. Det finns många möjligheter. Vill du kunna ha möjligheten att studera vidare efter programmet kan du välja till ämnen för att bli högskolebehörig

Lycka till!

Hälsningar,

Sanna på Gymnasium.se

05 aug 2010
Intagningspoäng för att bli konditor
jag vill helst bli Konditor, men hur många poäng ska man ha för att komma in ?

Svar:

Hej!

För att bli konditor kan man gå Livsmedelsprogrammet (LP). Om du tittar i sökresultatet för Livsmedelsprogrammet (LP) kan du se lägsta intagningspoängen som står i grått mellan utbildningsnämnet och skolans namn. Om du går in på respektive program kan du i faktarutan högst upp på sidan även hitta medel/och medianvärdet.

För de skolor som du inte hittar intagningspoängen på rekommenderar jag att du kontaktar skolan och frågar.

Tänk på att intagningspoängen är från föregående år och endast är en fingervisning om hur populärt programmet är. Här kan du läsa mer om intagningspoäng.

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Linda på Gymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin