Visa gymnasium.se som: Mobil

Betyg, antagning och behörighet

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! 

Just nu har vi många inkommande frågor, men vi arbetar så fort vi kan med att besvara dem.

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Betyg, antagning och behörighet


01 jan 2020
Vad gör jag om jag inte kommer in på gymnasiet jag vill?
Jag vill verkligen komma in på ProCivitas privata gymnasium (ekonomiprogrammet inriktning ekonomi), jag brinner för det men mina poäng räcker inte, samtidigt gillar jag också samhällsprogrammet och mina poäng är tillräckliga.

Vad ska jag göra, behöver några kloka tips.

Svar:

Hej,

Om dina betyg inte räcker till för programmet du vill gå är det ända du kan göra att plugga upp dina betyg så mycket du hinner eller välja en annan skola. Prata med dina lärare i de ämnen du behöver höja, plugga så mycket du kan, välj sedan ProCivitas som ditt förstahandsval och lägg till de andra programmen efter det. Sedan är det bara att hoppas på det bästa!

Lycka till! /Petra,SYV

31 dec 2019
Är mitt meritvärde bra?
Hej, jag undrar om 235 är ett bra meritvärde och om det räcker för de flesta gymnasieutbildningar?

Svar:

Hej,

När du söker till en gymnasieskola och ett gymnasieprogram gör du det baserat på dina betyg från högstadiet (meritpoängen). Man kan inte direkt säga att en viss meritpoäng är bra eller dålig, det handlar mer om vilket program och vilken skola du vill komma in på och om din poäng räcker för det. Den högsta poängen man kan få är 340 vilket betyder att man har A i samtliga ämnen. För att få en fingervisning om hur stor konkurrensen är om platserna till ett gymnasieprogram kan du kolla på förra årets antagningspoäng. Det kan du hitta här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Lycka till! /Petra,SYV

26 dec 2019
Vad är antagningspoängen till gymnasiet jag vill gå?
Hej, jag ska snart söka gymnasieutbildning. Jag undrar hur antagningspoängen är för Naturvetenskap på Fria Läroverken i Kalmar.

Svar:

Hej,

Här kan du få en uppfattning av vilket meritvärde som krävs för att komma in på gymnasieprogrammet/gymnasieprogrammen du är intresserad av: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin