Visa gymnasium.se som: Mobil

Betyg, antagning och behörighet

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Betyg, antagning och behörighet


11 jun 2021
Kan man ändra ett gymnasiebetyg?
Hej, jag går i gymnasiet. Jag vet inte om det är någon fråga ni kan besvara. Men det är så här att jag mailade min lärare och frågade om vilket betyg jag skulle få i ett ämne och läraren bokstavligen skrev till mig att jag skulle få ett B men nu när betygen kommit står det ett C. Jag vet inte vad jag ska göra då jag tycker att det är orättvist och jag vet inte heller hur jag ska komma i kontakt med läraren då det är sommarlov. Finns det ens någon möjlighet att ändra på betyg som är redan satta?

Svar:

Hej,

Vad tråkigt att de ändrades! Läraren var kanske inte helt klar med bedömningen när hen skrev att du skulle få ett B. Men du vill ju ändå veta vad det var som drog ned betyget. Försök kontakta någon på skolan, till exempel rektorn. Någon borde finnas tillgänglig att kontakta. Om betyget blev fel i misstag så går det att ändra men inte om läraren har gjort bedömningen medvetet.

Lycka till! /Petra,SYV

09 jun 2021
Vad är antagningspoängen till gymnasiet jag vill gå?
Hej, just nu går jag i 8:an och efter sommaren börjar jag i 9:an, jag undrar om 207 i meritvärde är bra för någon i 8:an som vill komma in på samhällsvetenskapsprogrammet i gymnasiet.
Och vad är den minsta meritvärdet måste man ha för att komma in i samhälle?

Svar:

Hej,

Alla skolor har olika antagningsstatistik men du kan kolla vad som gäller för skolan du är intresserad av här https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Lycka till! /Petra,SYV

09 jun 2021
Vad händer om jag får f i engelska?
Hejsan! Tror jag kommer få F i engelska 5 men har alltid varit bra på engelska och fått C, A nivå på mina uppgifter men eftersom vi haft distans har det varit svårt och därför missat vissa kriterier. Vad behöver jag göra för att kunna ta examen utan att gå om åk 1

Svar:

Hej,

Du behöver prata med din lärare i engelska om vad du ska göra om du får f. Du kanske kan gå om kursen, få extra hjälp eller något annat. Men du behöver inte gå om åk 1.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin