Betyg, antagning och behörighet - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på Gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på Gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

OBS! Mellan 18/6 och 8/7 är chatten stängd!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

(Alla frågor publiceras på Gymnasium.se)

Senaste frågorna i ämnet: Betyg, antagning och behörighet

15 jun 2018
Kan jag höja godkända kurser på sommarskola?
Hej,
Kan jag som elev höja godkända ämmen på sommarskola?

Hej,

Prata med din skola om möjligheterna att gå i sommarskola eller skriva prövningar under sommaren så får du hjälp.

15 jun 2018
Kan man höja betygen under sommaren?
Hej!

Min son ligger under gränsen för antagningspoäng på de gymnasieprogram han har sökt in till. Går det att läsa upp sina betyg under sommaren. Vi bor i Göteborg.

Lena

Hej,

Det finns ibland sommarskola och chans att göra prövningar för att höja betygen. För att se om det är möjligt för din som måste ni prata med hans skola om detta. Om det inte kan erbjuda sommarskola kanske de kan hänvisa till en annan skola som erbjuder detta.

15 jun 2018
Kan jag ändra mitt gymnasieval?
Hej, jag är från Linköping och har sökt Öckerö seglarskola i Göteborg. Men det har jag nu börjat fundera på och jag vet ej om det är rätt för mig. Jag vill verklgien stanna kvar i Linköping. Finns det nägot sätt att ändra?

Hej,

Tyvärr går det inte att ändra i gymnasieansökan efter att omvalet är slut. Efter att skolan har börjat kan man försöka byta, men det går bara om det finns lediga platser på det valet. När antagningen har avslutats kan man vända sig till rektorn på den gymnasieskola man vill gå, som avgör om fler elever kan tas in.