Betyg, antagning och behörighet - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Betyg, antagning och behörighet

17 aug 2018
När får jag svar från reservantagningen?
När det är reservantagning blir man inkallad efter att reservsntagningen är slut eller under om man får plats

Hej,

I juli påbörjas reservantagningen till gymnasiet och sträcker sig till mitten av september. Under reservantagningen till gymnasiet tas elever in till de platser som blivit lediga när andra elever tackat nej eller blivit uppflyttade till högre rangordnat val. Du kan svara så fort du får ditt besked genom gymnasieantagningen i din kommun. Skolan börjar som vanligt för de som är reservantagna men det kan hända att skolan fortsätter att ta in elever på reservplatser en bit in i skolstarten. Isåfall är det skolan själv, och inte antagningskansliet, som ansvarar för antagningen så då får du besked direkt från skolan. Läs mer om reservantagningen här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311.

16 aug 2018
Vad är antagningspoängen till handelsprogrammet?
Hej jag har 137.5 poäng kan man komma in i handel linjen då?

Hej,

Vilken som blir den lägsta antagningspoängen till en gymnasieskola ändras från år till år och kan vara väldigt olika beroende på vilken skola och vilken ort det handlar om. Vad du kan göra för att få en uppfattning om vad som krävs är att söka på antagningsstatistik för de skolor du är intresserad av. Det kan du göra här

15 aug 2018
Vad göra om man inte kommer in på gymnasiet?
Hej! Jag had sökt till gymnasium och nu är det så att jag har inte kommit in på nån av min val. Och jag vill gå på gymnasium. Vet du vad jag kan göra

Hej,

Då alla svarskorten kommit in och registrerats, vanligtvis omkring augusti, påbörjas den första reservantagningen. Det är nu de elever som erbjudits en plats får ett skriftligt antagningsbesked med svarskort som ska sändas in omgående. Fram till skolstarten är det antagningskanslierna som håller i trådarna. När antagningen har avslutats kan man vända sig till rektorn på den speciella gymnasieskolan, som avgör om fler elever kan tas in.

Om det är så att du inte kommer in någonstans efter alla reservantagningar är över kan du kontakta de som sköter antagningen i din del av landet och få hjälp av dem var det kan finnas lediga platser att söka i efterhand, du kan hitta antagningskanslierna här.