Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Vård- och omsorgsprogrammet (VO)


09 okt 2019
Hur länge går man i gymnasiet?
Hej, jag är en gymnasiumelev och har VÅRD OCH OMSORG, hur många år läser man vård och omsorg på gymnasiet?

Svar:

Hej,

Man läser alltid tre år på gymnasiet oavsett vilket program man har valt.

Vänligen/ Petra,SYV

10 sep 2019
Hur blir jag tandläkare efter Vård-och omsorgsprogrammet?
Hej
Jag går vård och omsorg programmet och vill bli tandläkare. Min fråga är att vad krävs gå på tankäkare utbildningen mena vilka ämne. Och vilka ämne läser man under att man kommit in på tandläkaren
Zahra

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli tandläkare! För att bli tandläkare är behörighetskraven på universitet/högskola följande: grundläggande behörighet, Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matte 4. Det är bara Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktningen som automatiskt ger den behörigheten. 

Du kan prata med din skola om att lägga till några av dessa kurser som behövs. Troligen kommer du inte hinna med alla. Det är rektorn som bestämmer om man får läsa en eller flera utökade kurser eller inte så du kan ta kontakt med rektorn och fråga om det. 

Efter gymnasiet kan du gå ett naturvetenskapligt basår eller läsa in kurserna du saknar på Komvux/vuxenutbildningen. Det krävs höga betyg för att komma in på Tandläkarprogrammet så ibland måste man också läsa upp en del betyg på Komvux och/eller göra högskoleprovet innan man kan komma in. Du kan gå in på webbplatsen till ett universitet/högskola där du vill plugga till tandläkare om du vill läsa mer om vad som ingår i programmet.

Lycka till! /Petra,SYV

03 sep 2019
Hur blir man läkare efter Vård-och omsorgsprogrammet?
hur blir man hudläkare om man läser vård-omsorg på gymnasiet?

Svar:

Hej,

För att bli hudläkare måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola. Om du vill bli läkare så är det Naturvetenskapsprogrammet med natur inriktning som kan ge dig den behörigheten. Men om du går Vård-och omsorgsprogrammet kan du läsa in de kurser du saknar på Komvux efteråt eller gå ett naturvetenskapligt basår på universitet/högskola. Ta kontakt med din studie-och yrkesvägledare på skolan så kan du få hjälp med att göra upp en plan för hur du ska nå ditt mål. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin