Ämne/inriktning

Hotell- och turismprogrammet (HT) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på Gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Anders Götsén svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på Gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Senaste frågorna i ämnet: Hotell- och turismprogrammet (HT)

02 nov 2016
Finns det plats i en viss skola?
Hej!
Har träffat en av våra elever på HR-programmet här i Kiruna.
Hon funderar på att flytta till Skellefteå och undrar om det finns plats hos er på HT-programmet? Eleven går Turism och resor här, och vi ser att det ä den inriktningen ni också har. Detta val gäller till hösten-17.
Hur ser det ut med boende? Finns det elevboenden?

Inga Strängdal
Studie- och yrkesvägledare
Hjalmar Lundbohmsskolan
Lapplands Gymnasium
0980-70403, 076-12 70297

Hej Inga,

När det gäller frågor om en viss skola, t.ex. om det finns lediga platser där, då kan jag inte besvara dem utan du behöver vända dig till skolan själv. De flesta skolor har kontaktuppgifter på vår hemsida som du kan använda dig av.

Med vänlig hälsning // Anders, SYV

20 okt 2016
Vad krävs för att kunna utbilda sig till polis?
Måste man gå natur eller samhäll för att utbilda sig till polis? Eller kan man gå typ hotell och turism och utbilda sig efter?

Hej,

Behörighetskraven för att bli polis kan du studera här: https://polisen.se/Bli-polis/Ansokan/Antagningskrav/

Du kan gå vidare och läsa till polis direkt efter gymnasiet, om du har läst följande kurser,utöver de som redan ingår i grunden på hotell- och turismprogrammet:

Svenska/Svenska som andraspråk 2 och 3, Historia 1a2 och samhällskunskap 1a2.

Däremot är det så att alla de kurser som krävs ingår i både samhälle och natur, men det går även att bli polis utifrån hotell- och turismprogrammet enligt ovan.

Lycka till med planen att eventuellt bli polis framöver // Anders, SYV

11 okt 2016
Vilken intagningspoäng krävs?
Hej! Jag går i 9an och undrar hur mycket poäng man behöver för att komma in på hotell och turism?

Hej,

När det gäller poäng för kommande intagningar är det ingen som kan säga det exakt på förhand. Anledningen till detta är att poängen baseras på de elever som söker en utbildning. Om en skola tar in 30 elever i en klass, då blir den lägsta antagningspoängen vad den 30:e bästa eleven har i betyg från grundskolan. Det går alltså inte att veta exakt vilken poäng som kommer krävas, däremot går det att göra en uppskattning baserad på tidigare års poäng eftersom dem brukar vara ungefär samma, även om den kan gå upp eller ner från år till år.

För att titta på tidigare års poäng kan du söka efter det i olika skolor via denna länk:

Med vänlig hälsning // Anders, SYV

Available educations