Visa gymnasium.se som: Mobil

Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram


14 apr 2021
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hej!

Jag går för tillfället i år 1 vård och omsorg och jag undrar om det skulle vara möjligt att byta till ett högskola förberedande program, som exempelvis samhällsvetenskaps programmet, utan att behöva börja om hela åk 1 från början.

Svar:

Hej,

Det kan kanske vara möjligt. Men för att det ska vara möjligt måste du hitta en skola som har en ledig plats och som kan erbjuda dig ett sätt att komma ikapp. Kontakta de skolor som är intressanta för dig och fråga om det. Gå gärna till din SYV i skolan så du får hjälp att tänka igenom hur du vill göra. 

Vänligen/ Petra,SYV

05 apr 2021
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hej jag går gymnasiet naturvetenskap programet och har nu gåt två terminer och årer är snart klar och jag känner att jag vill byta till vård och omsorg kan jag byta efter att jag har gått i det första året?
Jag behlver en tydligt svar tack

Svar:

Hej,

Du behöver kontakta skolan det gäller och fråga om de har lediga platser och om det är möjligt för dig att börja där. Om skolan kan ta emot dig så kan du byta direkt. Kontakta de skolor du vill gå så fort som möjligt så får du hjälp!

Lycka till!/Petra,SYV

03 mar 2021
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hej! Jag ska flytta utomlands under ett skolår och har hittat en skola som erbjuder IB. Jag ska börja gymnasiet till hösten och hade planerat att gå natur-linjen. Jag undrar om det är möjligt att gå IB och sedan byta andra året på gymnasiet eller om man måste börja om från starten? Att behöva läsa några extra kurser och så antar jag är självklart men kan man strukturera allting så att ett byte är möjligt?

Svar:

Hej,

Det kan vara möjligt men det är bara skolan som du vill byta till som kan svara på det. Lättast blir det nog dock om du väljer en IB -skola eftersom upplägget mellan IB och andra program kan vara för annorlunda för att du lätt ska kunna byta. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin