Visa gymnasium.se som: Mobil

Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram


14 dec 2020
Kan jag byta gymnasieskola?
Om man har missat 1 kurs i sin nuvarande skola, Årskurs .
Finns det någon möjlighet att byta till en annan skola i årskurs två, om det är samma linje??

Svar:

Hej,

Det kan vara möjligt men du måste fråga den skola du vill byta till om det.

Lycka till! /Petra,SYV

09 dec 2020
Kan jag byta gymnasieskola?
Hej hej jag just nu vill byta till Refis gymnasiet, och undrade om de erbjuder nån typ av Körkort som man får om man går i VSS?

Skulle gärna vilja veta!

Svar:

Hej,

Du behöver kontakta skolan och fråga detta. Du behöver också kolla md skolan om det finns någon ledig plats så att det är möjligt att byta.

Lycka till! /Petra,SYV

29 nov 2020
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hejsan!

Jag går just nu i en transport linje.
Men jag känner inte riktigt att själva skolmiljön är för mig och funderar på denna linjen då man kan plugga distans.
Min fråga är dock ifall det skulle gå att komma in ändå även ifall man inte har godkänt i SO ämnena? Jag fick inte godkänt i geografi och historia i och med att jag helt enkelt ”valde bort” det eftersom att jag var säker på att jag ville gå i transport linjen som helt enkelt inte krävde de betyget.
Jag är mycket intresserad av historia och geografi och tror absolut inte att det skulle vara ett problem för mig om jag bara kom in utan de betygen.
Skulle det vara möjlighet?

Svar:

Hej,

Du behöver kontakta skolan det gäller och fråga om de har lediga platser och om det är möjligt för dig att börja där. Men om det handlar om ett program som du inte är behörig till så är det tyvärr så att du inte kan gå där. Gå till din SYV i din nuvarande skola och be om hjälp att fundera ut vad som kan bli den bästa lösningen för dig.

Lycka till!/Petra,SYV


Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin