Visa gymnasium.se som: Mobil

Byta gymnasieskola/gymnasieprogram - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på Gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på Gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

(Alla frågor publiceras på Gymnasium.se)SökSenaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram


16 maj 2018
Kan jag byta skola?
Hej började gå ettan på Estet Dans och känner nu i slutet att jag verkligen har hamnat fel.. Har en tanke på att byta till fordons men frågan är om man ska flytta till en annan stad och få en hekt ny start eller om bara ska byta skola?

Hur ska jag göra om jag kommer in på Fordons i en annan kommun? Och om jag kommer få behöva flytta själv men inte har råd?

Svar:

Hej,

Det är möjligt att byta skola och program men det hänger på att den nya skolan är villig att acceptera byten och att det finns en ledig plats. Du måste kontakta den nya skolan för att få veta det. Innan du tar beslutet är det bäst att gå och diskutera det med din Studie- och yrkesvägledare i skolan. Läs mer om att byta skola här: https://www.gymnasium.se/nyheter/gymnasienyheter/byta-gymnasium-9809.

Om du flyttar kommer du och/eller dina föräldrar att behöva bekosta det själva och du behöver hitta någonstans att bo. 

Lycka till! /Petra,SYV

15 maj 2018
Kan jag byta gymnasieprogram?
Kan jag byta från Teknikprogrammet som jag går nu till Fordonsprogrammet på en annan gymnasium. Hur ser det ut med körkort på B-behörighet på programlinjen. Kostar det pengar eller står skolan för körlektionerna och riskettan?

Svar:

Hej,

Det kan vara möjligt. För att veta det måste du kontakta den skola du är intresserad av och då kan du även fråga hur deras körkortsutbildning ser ut. Läs mer om hur du byter gymnasium eller program här: https://www.gymnasium.se/nyheter/gymnasienyheter/byta-gymnasium-9809. Innan du gör det kan det vara bra om du går till din Studie-och yrkesvägledare i skolan och diskuterar igenom ditt beslut och vilka konsekvenser det kan få.

Lycka till! /Petra,SYV

06 maj 2018
Kan jag byta program?
Hejsan, jag har går i ettan på gymnasiet och nu när det bara är mindre än 2 månader kvar på första året så har jag börjar ångra mitt val mer och mer. Jag mår sämre och sämre utav att jag vet att jag går en linje jag inte vill gå. Vad händer om jag skulle hoppa av och börja på den rätta linjen? Hade jag fått börja om med dom som är yngre än mig? Det vill jag verkligen inte heller göra..

Svar:

Hej,

Vad tråkigt att det blev fel! Det händer ibland och då ska du säga till din Studie-och yrkesvägledare så fort som möjligt så att du får hjälp att tänka om. Sedan så kontaktar du den skola du vill gå i istället för att kolla om det är möjligt att byta. Det är bästa att byta så fort som möjligt om man vill slippa börja om från åk 1 igen. Här kan du läsa mer om vad du ska göra när du vill byta skola eller program: https://www.gymnasium.se/nyheter/gott-blandat/byta-gymnasium-9809.

Lycka till! /Petra,SYV