Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram


19 sep 2022
Hur gör jag för att byta gymnasium?
Jag vill byta gymnasium hur gör man

Svar:

Hej,

För att du ska kunna byta gymnasium måste det finnas lediga platser kvar för dig på det gymnasieprogram du vill gå istället. Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieprogram eller gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på din nuvarande skola. Ni kan tillsammans ta reda på vilken utbildning som passar dina intressen och framtidsplaner bättre. Därefter hjälper studie- och yrkesvägledaren dig att kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till för ta reda på om det finns en ledig plats åt dig. Här kan du läsa mer om hur man byter gymnasium.

Lycka till! /Petra,SYV

31 aug 2022
Kan jag byta gymnasium?
Hej! Jag går tvåan på natur programmet och undrar om det är möjligt att byta och plugga distans? På Korrespondens gymnasiet utan att behöva gå om ett år och om det går hur går jag tillväga?

Svar:

Hej,

Det kan vara möjligt om Korrespondens gymnasiet har en ledig plats och tar emot byten. Kontakta dem och fråga.

Lycka till! /Petra, SYV

23 aug 2022
Kan jag välja min gymnasieklass?
När man byter till ett annat gymnasium kan man få ge önskemål vilka man vill komma i klass med på det nya gymnasiet?

Svar:

Hej,

Du kan alltid prata med den nya skolan om dina önskemål så kan de berätta om de kan uppfylla dem eller inte.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin