Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Sommaruppehåll

Vår studie- och yrkesvägledare är ledig till och med vecka 33. Inkommande frågor kommer besvaras från och med den 16 augusti

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

05 jul 2021
Kan jag byta gymnasieinriktning?
Hej, jag undrar om man kan byta från Sam beteende till Sam Sam andra året i gymnasiet, eller kommer man då behöva läsa dubbla kurser osv, hur skulle det gå till?

Hej,

Det kan gå men du måste fråga din skola om det.

04 jul 2021
Hur byter jag gymnasium?
Hej jag kom in på mitt första val på gymnasiet men jag ångrade mig ganska snabbt och svaren har ju kommit och jag vet inte hur jag ska göra kan man byta i början eller hur kan man göra

Hej,

Om du ångrar ditt gymnasieval redan innan skolan har börjat kan du kontakta din blivande gymnasieskolas studie- och yrkesvägledare under de första veckorna på gymnasiet.

Till och med september brukar gymnasieskolorna vara öppna för att låta gymnasieeleverna byta gymnasieprogram inom gymnasieskolan eller till en annan skola. Det är under september månad som reservantaning pågår och gymnasieskolorna får reda på vilka lediga platser som finns efter gymnasievalet.

02 jul 2021
Hur byter jag gymnasium?
Jag undrar hur jag gör om jag vill byta gymnasiet nu när antagningen är klar?

Medlemslogin