Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!

Senaste frågorna i ämnet: Byta gymnasieskola/gymnasieprogram

23 jan 2023
Kan jag byta gymnasieprogram?
Hej, Jag läser nu försäljning och service program på gymnasiet i andra året. Alla mina klasskompisar är på APL. Och jag är det enda elev som är på lektioner. Tycker det är jobbigt att vara den ensam elev på lektionerna. För det andra så vill jag byta program till samhällsprogrammet. Finns det lediga platser? Jag hörde att det är försent att byta när man går 3:an

Hej,

Ta upp detta med din skola, de kanske kan hjälpa dig på något sätt så att det känns bättre att gå kvar. Men om du vill byta så kan du försöka hitta en skola som kan ta emot dig. För att kunna byta måste det finnas platser kvar på programmet och skolan du vill gå på.

Vänligen/ Petra,SYV

20 jan 2023
Ska jag byta gymnasieprogram?
Hej! Jag går yrke gymnasiet( vård och omsorg) i första året men jag ångrade mig nu jag vill bli värdinna. Jag vill under om vad ska jag göra?

Hej,

Värdinna kan innebära lite olika saker så jag kan tyvärr inte riktigt svara på det när jag inte vet exakt vad du menar. Du kan gå till din SYV i din skola och prata om det så kan hen hjälpa dig att se över vad som blir bäst för dig med tanke på dina framtidsplaner.

Lycka till! /Petra,SYV

17 nov 2022
Kan jag byta gymnasium?
Hej.

Jag hoppade gymnasiumet nu i höst för ett år. men nu vill jag börja redan i vår, eller tidigare. finns det en möjlighet eller måste jag vänta och gå med nästa år?

Hej,

Det är rektorn som kan besluta om skolan kan ta emot nya elever så du måste kontakta skolan du vill gå och fråga om det.

Lycka till! /Petra,SYV

Medlemslogin