Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)


30 aug 2021
Kan jag bli jurist efter Samhällsprogrammet?
Hej!
Jag går samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och undrar om jag i framtiden skulle kunna bli affärsjurist eller om jag behöver lägga till några kurser?

Tack i förhand!

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli affärsjurist! För att kunna gå Juristprogrammet efter gymnasiet behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Du kan få behörigheten från alla högskoleförberedande program. Så du behöver inte oroa dig för att lägga till några kurser.

Lycka till! /Petra,SYV

25 aug 2021
Kan jag bli jurist efter Samhällsprogrammet?
Hej! Jag går Sam beteende och jag är osäker på om dem kurserna jag har räcker till juridik programmet i högskolan. Behöver jag ta extra kurser? Eller har min linje dem kurserna som krävs redan?

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli jurist! För att kunna gå Juristprogrammet efter gymnasiet behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Du kan få behörigheten från alla högskoleförberedande program. Så du behöver inte oroa dig för att du valt fel

Lycka till! /Petra,SYV

11 jun 2021
Kan jag bli advokat efter Samhällsprogrammet?
Hej, jag har sökt sam beteende för jag tänkte plugga vidare till psykolog, men nu har jag ändrat mig och jag vill plugga vidare till advokat men vill ändå gå i linjen sam beteende. Min fråga är, kan jag fortfarande börja i den linjen och plugga vidare till advokat utan att lägga till några extra kurser eller kommer det att bli mer kurser om jag går i den linjen?

Svar:

Hej, 

Dt går bra att gå Samhällsvetenskapsprogrammet och sedan bli advokat. Du behöver inte lägga till något för behörighet. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin