Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Var finns Samhällsprogrammet?
Hej! Vilka skolor i Stockholm har inriktning estet på samhällslinjen?
Svar:

Hej,

Det finns ingen skola som har Samhällsvetenskapsprogrammet i en generellt estetisk inriktning. Men om du vet vilken typ av estetisk inriktning du vill gå så kan du välja det i sökningen här: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Kan jag bli advokat efter Samhällsprogrammet?
Jag vill gå sambetende men samtidigt vill bli advokat. Kan jag göra det?
Svar:

Hej,

Ja, det går bra. För att bli advokat behöver man vara jurist i grunden. Då är det juristprogrammet på universitet/högskola som gäller. Utbildningen är 4,5 år långt och man pluggar på heltid. Man måste vara behörig till juristprogrammet, alltså att man får med sig vissa kurser från gymnasiet innan man söker. Där behövs det grundläggande behörighet, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Denna behörighet kan du få från alla högskoleförberedande program.

Lycka till! /Petra,SYV

Är jag behörig till Samhällsvetenskapsprogrammet?
Hej!
Är man behörig till att söka in på samhällsprogrammet om man valt att inte läsa b-språk i högstadiet, jag har förstått att om man höjer betyget i andra ämnen så kompenserar det den minskade meriten från b-språk
Svar:

Hej,

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För Samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion. Så du är behörig till Samhällsvetenskapsprogrammet utan moderna språk.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 198 frågor
1
2
3
4
...
66

Annonser