Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Sommaruppehåll

Vår studie- och yrkesvägledare är ledig till och med vecka 33. Inkommande frågor kommer besvaras från och med den 16 augusti


Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)


11 jun 2021
Kan jag bli advokat efter Samhällsprogrammet?
Hej, jag har sökt sam beteende för jag tänkte plugga vidare till psykolog, men nu har jag ändrat mig och jag vill plugga vidare till advokat men vill ändå gå i linjen sam beteende. Min fråga är, kan jag fortfarande börja i den linjen och plugga vidare till advokat utan att lägga till några extra kurser eller kommer det att bli mer kurser om jag går i den linjen?

Svar:

Hej, 

Dt går bra att gå Samhällsvetenskapsprogrammet och sedan bli advokat. Du behöver inte lägga till något för behörighet. 

Lycka till! /Petra,SYV

01 jun 2021
Kan jag bli åklagare efter Samhällsprogrammet?
Hej, kan man gå samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och sedan fortsätta att utbilda sig inom juridik på högskola, för att slutligen bli åklagare?

Svar:

Hej,

Ja, det går jättebra.

Lycka till! /Petra,SYV

19 maj 2021
Ska jag gå Samhällsprogrammet?
kan man bli företagare eller mäklare om man går på samhällsvetenskapliga programmet?

Svar:

Hej,

Ja, det kan gå bra men du behöver kunna lägga till matematik 3 så fråga skolan om det. 

För att bli mäklare krävs en eftergymnasial utbildning på högskola eller universitet. För den så  behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. 

De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet,Teknikprogrammet eller Ekonomiprogram med inriktning Ekonomi. Men om du går samhällsprogrammet kan du kanske välja till matematik 3 i ditt individuella val och få behörighet. 

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin