Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)


21 sep 2020
Vad ska jag läsa i 3:an på gymnasiet?
Hej!

Jag går Samsam årskurs 2 och jag undrar vilka kurser är obligatorisk att läsa i 3:an. Och en annan fråga måste jag läsa engelska 7 för att plugga vidare som Jurist eller advokat?

Svar:

Hej,

Längst ner på den här sidan ser du vilka kurser som ingår i programmet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet. Hur din skola har lagt upp undervisningen i 3:an måste du dock kolla med dem. Man behöver inte engelska 7 för att vara behörig till Juristprogrammet.

Vänligen/ Petra,SYV

17 sep 2020
Vilka inriktningar finns det på Samhällsprogrammet?
Hej SYV, kan du vara snäll och förklara vad för olika inriktningar som finns på samhälle och vad dem innebär.
Mvh/

Svar:

Hej,

Du kan välja mellan tre inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet; Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap och Medier, Information och kommunikation. Du kan läsa om vad inriktningarna innebär och vilka kurser de innehåller längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

07 sep 2020
Vilka kurser ingår i Samhällsvetenskapsprogrammet?
Hej! Har man mycket historia och vad för slags historia när man går sam- beteende? Eller vad har man för ämnen?

Svar:

Hej,

Längst ner på den här sidan, under rubriken "Programstruktur på Samhällsvetenskapsprogrammet " , ser du exakt vilka kurser som ingår. Man har bara en kurs i historia om man inte väljer att läsa mer inom sitt individuella val. 

Vänligen/ Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin