Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet (EE)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: El- och energiprogrammet (EE)

Vad är skillnaden på inriktningarna?
Vad är skillnaden mellan el och energi inom data
Och el och energi inom elteknik
Svar:

Hej,

Det finns fyra inriktningar på El- och energiprogrammet: Automation, Dator- och kommunikationsteknik, Elteknik samt Energiteknik. Du kan läsa om skillnaden samt se vilka kurser som skiljer dem åt längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/el-och-energiprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Måste jag vara bra på matte för El-och energiprogrammet?
Hej jag undrar om man behöver vara bra i matte för att gå El och energi jag är inte så specielt bra men jag läste någon stans att det är matte 1a som på alla andra yrke stämmer detta tack!
Svar:

Hej,

Ja, det är bara en kurs matte som är obligatorisk på El-och energiprogrammet. Så jag skulle inte säga att man måste vara bra i matte. Det viktiga är att man är intresserad och motiverad av programmet man vill gå och att man gör sitt bästa.

Lycka till! /Petra,SYV

Jobb efter l-och energiprogrammet
Hej!

Jag går just nu i trean på gymnasiet, el och energiprogrammet.

Jag undrar vad du har för tips till mig efter studenten till hur jag skall tjäna så mycket pengar som möjligt.

Den där lärlingslönen på 14 000 tycker jag inte känns så lockande, då tjänar man ju mer på Ica..

Vad har du för tips?

Tack på förhand!


Mvh
Svar:

Hej,

Lärlingslönerna är lägre än lönerna för andra elektriker eftersom de lär på jobbet. Det finns två olika trappsteg, med den lägsta lönen för de första 720 timmarna och en högre lön för de följande 880 timmarna. För att komma upp i en bra lön så är det bästa att gå sin lärlingstid och sedan fortsätta. Att ibland byta arbetsplasts när du har fått arbetserfarenhet kan göra att din lön succsessivt höjs. 

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 13 frågor
1
2
3
4
5

Annonser